Citat:
În prealabil postat de alina.elie
precizez ca e vorba de casatorie intre ortodox si catolic maronit... nu se poate pune problema unui preot duhovnic atata timp cat ei nu tin posturile cum le tinem noi... cu atat mai putin miercuri si vineri...singura persoana care ar putea fi convinsa de ceva as fi eu... el cu siguranta ar crede, ca majoritatea barbatilor in ziua de azi, ca am apucaturi sau pur si simplu m-am saturat de el....
|
Dar ce te impiedica pe tine sa ai preot duhovnic, sa ii explici clar intreaga situatie si sa asculti de indrumarile lui catre mantuire? Hristos nu este neputincios ci noi insine il facem neputincios prin vointa noastra, prin faptul ca nu Il lasam sa ne mantuiasca.
Ce te-ar convinge pe tine sa te invoiesti la pacat?
Situatia ta este delicata, dar are rezolvare. Daca va iubiti cu adevarat, si va doriti mantuirea cu adevarat va veti intelege reciproc. Viata in cuplu nu consta numai in activitatea sexuala, ci si in cea sufleteasca: emotionala, duhovniceasca, spirituala.
Citat:
În prealabil postat de alina.elie
e f complicat... am mai spus mai demult ca singura varsta la care pot reduce semnificativ pacatele ar fi dupa 50 de ani sau daca as ramane fara sot :D
|
Sincer nu sunt de acord cu afirmatia ta, din mai multe motive. NU o sa le expun pe toate ci doar pe cel mai important: De unde stim noi cate zile ne tine Dumnezeu in viata pe Pamant? Este pacat mare sa spunem: pacatuiesc trupeste acum la tinerete si ma voi pocai la batranete cand sunt incapabil sa mai pacatuiesc trupeste. Aceea nu este pocainta ci neputinta!
Sa ne pocaim noi insine cat mai avem timp, ca nu cuva sa ne ia Dumnezeu viata aceasta pamnteasca sau sa ne pocaiasca el prin boli (care sa ne impiedice sa mai savarsim pacatele).
Sa ne ajute Domnul Iisus Hristos si Maica Domnului sa ne dorim mantuirea mergand la Biserica.