Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.09.2011, 07:58:11
neica_nimeni_altul's Avatar
neica_nimeni_altul neica_nimeni_altul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit propuneri de REGULAMENT - modificarea 1

@un nepocait, ... foarte corecta sugestia Dvs ... multumim.

Atitudini: Nu este permis atacul la persoana si folosirea unui limbaj necivilizat, obscen, antisemit sau rasist. Sunt interzise injuriile, afirmatiile vulgare, ironia de prost gust si fara sens, sau orice mesaj care il poate afecta pe vreunul dintre membrii acestui forum crestin ortodox.

Off Topic: Nu dati raspunsuri doar pentru a scrie ceva! Daca nu stiti sau nu aveti ce spune, lasati pe altii sa raspunda. Postati un mesaj doar daca ceea ce aveți de spus are legatura cu topicul. Încearcați sa pastrati firul discutiei in special pentru subiectele "prea adanci". Cu siguranta aici nu veti fi apreciati pentru numarul de postari.

Text si caractere: Forumul nu este chat. Nu folositi exagerat smile-urile (pictogramele emotive). De asemenea, pentru discutia strict personala între doi utilizatori, folosiți mesageria privată. Nu scrieti cu sh, tz, k etc. Nu folositi limbajul "mirc" (d, p, t, c, daka, knd, k, lol etc.) sau posturi monosilabice de genul "- cool!", "- beton!", "- de acord!", etc. Folositi punctul si virgula. Respectati atat cat e posibil regulile gramaticale. Nu postați mesaje scrise integral cu litere mari, bold, italic sau underline.

Quote - citat: Nu citati integral mesajului anterior! (Dacă este necesar, citati portiunea de text la care faceti referire). Nu citati fara expunerea sursei, mai ales in cazul Sfintei Scripturi - mentionati cartea, capitolul, versetul

Avatar: Imaginea personala (avatarul) nu trebuie să fie de prost gust. Nu se accepta imagini indecente, agresive, jignitoare sau grotesti (monstrii, simboluri atee, etc).

In cazul unor subiecte despre ecumenism, masonerie și altele de acest gen, chemăm la calm și respect, în cazul unor astfel de discuții pe acest forum. Deci cei care sunt însetați de polemici de acest fel, să-și facă forumul lor sau să meargă acolo unde li se permite așa ceva.

Rugăm pe cei de alte confesiuni sau religii: romano și greco-catolicii, protestanții și neo-protestanții, evreii și musulmanii, alți păgâni și pe atei să fie respectuoși și să nu încalce regulamentul.

Daca aveti si alte propuneri constructive va rog sa le exprimati ...

Doamne ajuta !

Poate le vede cine trebuie ...
Vechi 01.09.2011, 08:17:56
cocacoc cocacoc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.05.2010
Implicit

@laurastifter

Partea care ai uitat s-o treci din Matei 5

Căci adevărat zic vouă: Înainte de a trece cerul și pământul, o iotă sau o cirtă din Lege nu va trece, până ce se vor face toate.
19. Deci, cel ce va strica una din aceste porunci, foarte mici, și va învăța așa pe oameni, foarte mic se va chema în împărăția cerurilor; iar cel ce va face și va învăța, acesta mare se va chema în împărăția cerurilor.
-----------------------------------------

plini=implini , indeplini, de fapt in alta varianta a bibliei e implinesc , nu plinesc . In engleza apare ca "fulfill" .

Io vad ca scrie (im)plinesc .

Citat:
În prealabil postat de laurastifter Vezi mesajul
Că acesta este sensul textului .
Citat:
să o plinească, adică să o desăvârșească. .
2Petru 20-21 "nici o proorocie a Scripturii nu se tâlcuiește după socotința fiecăruia;"

Citat:
orice verset biblic ...trebuie înțeles în context. .
Citat:
Domnul Iisus face referire la o prescripție a Legii mozaice:
2Petru 20-21 "nici o proorocie a Scripturii nu se tâlcuiește după socotința fiecăruia;"

Last edited by cocacoc; 01.09.2011 at 08:25:05.
Vechi 01.09.2011, 09:33:11
Senior Member

Implicit

laurastifter, cu "cocacoc" (un ateu care da citate din biblie ?) poti sa o tii asa zile intregi fara sa ajungi la un niciun rezultat.

De ce ar citi un ateu biblia, cand chiar multi "credinciosi" nu o citesc, poate fi un ateu mai "catolic" decat Papa ? Tu chiar crezi ca "cocacoc" a citit Bilblia daca da/cere citate din ea ? Culmea impertinentei este ca astfel de specimene isi permit sa dea chiar lectii de interpretare a Bibliei, probabil ca ei isi inchipuie in minte lor bolnava ca sunt egali cu Sfinti Parinti.

Aceasta este genul de dialog cu peretii, timp pierdut inutil ... energie gresit directionata.
Te asigur ca "cocacoc" NU citeste nici macar ce-i dai tu sa citeasca, iar daca citeste nu intelege nimic, ca-i ateu.

"Despre atei si scopul lor pe acest forum" parca era subiectul ... dar "cocacoc" nu socoteste ca este bine sa vorbim despre asta ...

Last edited by neica_nimeni_altul; 01.09.2011 at 09:43:10.
Vechi 01.09.2011, 12:18:41
Nenumitul
Guest

Cool Round and round we go...

Citat:
În prealabil postat de neica_nimeni_altul Vezi mesajul
Aceasta este genul de dialog cu peretii, timp pierdut inutil ... energie gresit directionata.
Frate, eu am încercat să dialoghez cu tine și am avut aceeași impresie. Ciudat, nu?

Citat:
Te asigur ca "cocacoc" NU citeste nici macar ce-i dai tu sa citeasca, iar daca citeste nu intelege nimic, ca-i ateu.
Nu cred că ești tu în măsură să ne asiguri ce face sau ce nu face altcineva de pe acest forum; mai ales că afirmațiile tale nu pot fi verificate de nimeni (nici de tine). Interesant cum ai lămurit tu toată chestia...

Citat:
"Despre atei si scopul lor pe acest forum" parca era subiectul ... dar "cocacoc" nu socoteste ca este bine sa vorbim despre asta ...
A, ăsta era subiectul? Parcă era vorba de noi regulamente pentru forum.

Încă nu ne-am lămurit care este scopul tău pe acest forum, sau măcar scopul thread-ului acesta. :D
Vechi 01.09.2011, 13:04:26
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Nenumitul Vezi mesajul
Nu cred că ești tu în măsură să ne asiguri ce face sau ce nu face altcineva de pe acest forum; mai ales că afirmațiile tale nu pot fi verificate de nimeni (nici de tine). Interesant cum ai lămurit tu toată chestia...
Tu vorbesti serios, pai nu mai bine ar fi sa te uiti un pic cam ce fel de intrebari si ce opinii are acest "cocacoc" si pe urma sa-ti dai cu parerea ? Ia-o mai usurel cu aprecierile !

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...archid=2439440

Ce solidaritate iesita din comun intre un declarat "ortodox" si un ateu, e curios, esti avocatul pro-bono al lui "cocacoc" ?

Discutii cu sau despre "cocacoc" care mai are un pic si ajunge o victima pe acest forum ... nu doresti tu sa ai cu el in particular
si nu pe acest topic ?

"Despre atei si scopul lor pe acest forum" parca era subiectul ...

Faptul ca te faci ca nu intelegi sau ca tu ai inteles altceva, arata aceeasi atitudine sfidatoare si aroganta pe care o au multi dintre ateii (prietenii tai) de pe acest forum ... nu degeaba spunem ca acestia nu au simtul realitatii si nu prea inteleg ce se intampla cu ei ... dar nu se pot abtine sa nu ne dea sfaturi ... de credinta, culmea !
Vechi 01.09.2011, 13:35:09
Nenumitul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de neica_nimeni_altul Vezi mesajul
Tu vorbesti serios, pai nu mai bine ar fi sa te uiti un pic cam ce fel de intrebari si ce opinii are acest "cocacoc" si pe urma sa-ti dai cu parerea ? Ia-o mai usurel cu aprecierile !

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...archid=2439440
Cu care aprecieri să o iau mai ușor?

Link-ul nu merge.

Citat:
Ce solidaritate iesita din comun intre un declarat "ortodox" si un ateu, e curios, esti avocatul pro-bono al lui "cocacoc" ?
Nu sunt avocat... dar văd că tu ai vrea să fii judecător.

Citat:
Discutii cu sau despre "cocacoc" care mai are un pic si ajunge o victima pe acest forum ... nu doresti tu sa ai cu el in particular
si nu pe acest topic ?
Nu, nu vreau. Oricum tu ești cel care vorbește „cu sau despre” el.

A, și eu cred că toți au dreptul la replică. Mai ales când sunt acuzați de ceva.

Citat:
"Despre atei si scopul lor pe acest forum" parca era subiectul ...

Faptul ca te faci ca nu intelegi sau ca tu ai inteles altceva, arata aceeasi atitudine sfidatoare si aroganta pe care o au multi dintre ateii (prietenii tai) de pe acest forum ...
Am înțeles care e topic-ul. Ce anume vrei tu să vorbim aici, dacă tu le interzici acelor atei să participe la discuție? Să ne dăm cu presupusul? Dacă da, nu am chef.

Eu încerc să fiu prieten cu toți oamenii — un lucru destul de greu de plinit.

Last edited by Nenumitul; 01.09.2011 at 13:51:39.
Vechi 01.09.2011, 14:09:17
Senior Member

Thumbs up

Citat:
În prealabil postat de Nenumitul Vezi mesajul
Am înțeles care e topic-ul. Ce anume vrei tu să vorbim aici, dacă tu le interzici acelor atei să participe la discuție? Să ne dăm cu presupusul? Dacă da, nu am chef.
Vreau sa vorbim foarte clar despre ATEI (nu despre cheful tau) si despre faptul ca isi permit permanent sa deturneze orice fel de discutie serioasa pe orice tema de credinta, sa vedem ce posibilitati exista pentru a elimina DEFINITIV acest gen de probleme.
Eu sunt foarte interesat de acest subiect !

Ca tu si altii de teapa ta nu sunteti interesati, sa va fie de bine, nu eu v-am pus sa faceti comentarii pe acest topic, si nici nu va obliga nimeni, nici macar sa-l cititi. Daca adminul acestui forum ar fi existat, ar fi sters absolut toate comentariile care nu au legatura cu acest topic. Dar se pare ca va trebui sa-l inventam sau sa-l obligam sa-si castige corect numele de administrator de forum crestin ortodox. Sunt foarte hotarat, in acest sens ... am propus si un set de reguli, obligatorii pentru membrii viitori/actuali ai acestui forum. Le respecti, e OK, nu le respecti, adio !

Este clar ca se vor forma doua tabere, unii care vor sustine ca acest forum sa devina unul de dialog constructiv, civilizat, crestin ortodox si altii care vor dori sa fie ca si pana acum, adica moderat superficial si inconstant, plin de postari fara legatura cu topicul facute de toti ignorantii, plictisitii si scarbitii care-si dau aere de savanti pe orice tema.

Last edited by neica_nimeni_altul; 01.09.2011 at 14:26:46.
Vechi 01.09.2011, 11:12:23
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cocacoc Vezi mesajul
plini=implini , indeplini, de fapt in alta varianta a bibliei e implinesc , nu plinesc . In engleza apare ca "fulfill".
Biblia ortodoxă nu e tradusă după cea engleză, ci după manuscrisele scrise în greacă. Iată nota explicativă a părintelui Bartolomeu Anania la traducerea acestui cuvânt:

Contextual, în N. T., „legea“ era cea dată de Dumnezeu prin Moise. Verbul a (se) plini își are dublul său înțeles: pe acela de a adeveri, a face ca o profeție să devină realitate (ca în Mt 1, 22; 2, 15; 2, 17 etc.) și pe acela de a face, a săvârși, a întregi, a împlini, a completa, a duce la capăt, a desăvârși.
Vechi 01.09.2011, 12:22:20
Nenumitul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Biblia ortodoxă nu e tradusă după cea engleză, ci după manuscrisele scrise în greacă. Iată nota explicativă a părintelui Bartolomeu Anania la traducerea acestui cuvânt:
Și cu ce e diferit față de ceea ce a zis cocacoc? Mă refer la chestiunea pentru care l-ai citat.

Last edited by Nenumitul; 01.09.2011 at 12:31:59.
Vechi 01.09.2011, 12:31:11
N.Priceputu
Guest

Implicit

diferența dintre „a plini” și „a împlini”
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce reprezinta pentru noi acest forum? Annyta Generalitati 47 11.02.2014 11:40:53
Deparazitare forum de atei nesimtiti si hulitori flying Generalitati 487 27.05.2010 10:42:16
Limpezirea apelor pe acest forum krabu Despre Biserica Ortodoxa in general 232 13.04.2010 14:38:28
De ce veniti voi pe acest forum? sophia Generalitati 38 12.04.2010 23:05:22