Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Spiritualitatea ortodoxa

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.09.2011, 16:26:24
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
Un alt exemplu de bine infaptuit in chip rau.

Un cersetor se afla in fata bisericii. multi oameni trec pe acolo si multi ii dau de pomana atunci cand il vad pe cersetor ciung, sau orb si cand il aud ca spune ca e flamand.
Un om trece in fiecare duminica pe acolo si il vede si de fiecare data cersetorul ii spune: da-mi si mie un banut ca sunt flamand. Dar omul nu ii da gandind te miri ce. Pana intr-o zi, cand la fel se repeta, si atunci omul isi spune in sinea lui: ia sa-i dau, ca m-am saturat sa ma tot agate pe drum sa imi ceara. Poate scap de el si asa alta data nu mai imi cere , si mai fac si eu o milostenie in fata Domnului.

Iata binele facut in chip rau.
A facut el binele, ca i-a dat, si in ziua aceea, cersetorul a mancat, dar gandul omului i-a pierdut sufletul sau. Ca a fost fatarnic crezand ca asa mai cumpara pe Dumnezeu si a fost nemilostiv ca l-a ocarat pe cersetor in mintea sa cu speranta ca alta data nu va mai cere. Deci vedem fapte multe in jur dar multe sunt facute in chip rau.
Acum doar noi insine putem discerne cate din faptele noastre sunt facute in chip bun si cu curatie in suflet.
Am citit ca sunt primite si faptele acestea, facute mai din sila, mai din mila...
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Credinta si faptele bune George.m Spiritualitatea ortodoxa 63 07.05.2012 19:51:40
Faptele bune danyel Pocainta 23 26.03.2011 09:45:46
Sfintii Parinti ai Bisericii Ortodoxe despre impartasirea cu ereticii paradosis Despre Biserica Ortodoxa in general 14 26.01.2011 01:11:47
Din nou la invatatura Sfintilor Parinti georgeval Generalitati 15 31.05.2009 16:50:26
Din invataturile Sfintilor Parinti despre cum se deosebim vedeniile. camiann Generalitati 2 03.02.2009 15:17:44