Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.09.2011, 09:42:13
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Desigur ca pentru ortodocsi e limpede, si asta inca de acum aproape 2000 de ani. Tu vrei sa aduci idei noi, inovatoare, dar noi avem deja invatatura si dogmele si asta de mult timp. Nu le schimbam din cand in cand pentru ca sunt perfecte.
Iar despre ceilalti am zis sa verifice cand au la ei rastignirea, din ce mi-am dat eu seama de pe net si celelalte culte au la fel ca noi, rastignirea si apoi Pastile evreiesti (si nu cum spui tu, cu omorarea in prima zi a Pastilor).
Placa asta cu: "Noi stim de 2000 de ani si nimic nu s-a schimbat" este cam zgariata. Acum ca am vazut ca Sf. Ioan Gura de Aur a sustinut Cina Pascala in noaptea Pastilor exact ca si mine iar tu te faci ca nu vezi, si ai evitat cu maxima abilitate si raspunsul la intrebarea mea directa, acum ca stii ca Pastile a fost pregatit in 14 Nissan iar seara, cand l-au mancat era deja 15 Nissan pentru ca stii ca seara se schimba ziua, deci concluzia pe care o trag este: inversunarea impotriva evidentei. Nici nu este pentru prima oara ca faci asa, ci este ceva obisnuit la tine.

Si mai este o confuzie pe care o faci, nici un cult crestin nu tine Pastile evreiesc ci pe cel crestin care se sarbatoreste in noaptea Invierii. Sa nu imi zici acum ca Domnul a inviat in noaptea in care evreii tineau Pastile!! Deci avand in vedere ca Pastile crestin este in noaptea Invierii, este logic sa fie rastignirea cu trei zile inainte, nu crezi? Asta insa nu da nici o indicatie asupra Pastelui evreiesc din acel an decat la cei care celebreaza Euharistia cu azimi, pentru ca o celebreaza asa tocmai pentru ca stiu ca Cina cea de Taina a avut loc in noaptea de Pasti (evreiesc). Iar celebrarea acestei Cine pascale in Perioada de Pasti se face joi seara la catolici, in saptamana mare. Dupa care vineri se celebreaza rastignirea. Totul ca la carte.

Last edited by Adriana3; 17.09.2011 at 09:55:11.
Vechi 17.09.2011, 09:46:37
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Placa asta cu: "Noi stim de 2000 de ani si nimic nu s-a schimbat" este cam zgariata. Acum ca am vazut ca Sf. Ioan Gura de Aur a sustinut Cina Pascala in noaptea Pastilor exact ca si mine iar tu te faci ca nu vezi, si ai evitat cu maxima abilitate si raspunsul la intrebarea mea directa, acum ca stii ca Pastile a fost pregatit in 14 Nissan iar seara, cand l-au mancat era deja 15 Nissan pentru ca stii ca seara se schimba ziua, deci concluzia pe care o trag este: inversunarea impotriva evidentei. Nici nu este pentru prima oara ca faci asa, ci este ceva obisnuit la tine.
Eu vorbesc despre cei ce sunt intr-un cult si au invatatura din acel cult. Tu ai idei personale, diferite evident de ortodoxie si nu stii nici ce spun cei din cultele pe care le sustii. Deci e irelevant la ce concluzii personale ai ajuns tu, eu ti-am dat raspunsurile dar nu esti om cu care sa te intelegi, oricum o sa repeti tot ceea ce vrei, indiferent de ce se scrie. Dar in alte culte sunt de obicei oameni cu care te poti intelege si se poate discuta rational, nu sa repeti tot timpul acelasi lucru.
Vechi 17.09.2011, 10:37:38
Banned

Implicit

Citat:
Eu vorbesc despre cei ce sunt intr-un cult si au invatatura din acel cult. Tu ai idei personale, diferite evident de ortodoxie si nu stii nici ce spun cei din cultele pe care le sustii. Deci e irelevant la ce concluzii personale ai ajuns tu, eu ti-am dat raspunsurile dar nu esti om cu care sa te intelegi, oricum o sa repeti tot ceea ce vrei, indiferent de ce se scrie. Dar in alte culte sunt de obicei oameni cu care te poti intelege si se poate discuta rational, nu sa repeti tot timpul acelasi lucru.
In cazul asta trag concluzia ca pentru tine Sf. Ioan Gura de Aur ori nu face parte din cultul ortodox, ori sunt irelevante concluziile sale care indica Cina Euharistica in noaptea Pastilor si rastignirea Domnului de Pasti.

Iar pana acum nu am vazut sa poti vorbi tu rational cu cei din alte culte si sa nu repeti mereu si mereu aceleasi stereotipuri pe care le ai in minte negand mereu evidentele care ti se pun sub ochi.
Daca la catolici nu se sarbatoreste Cina cea de Taina in Joia Mare si rastignirea Vinerea Mare, iar Invierea Sambata seara/noaptea, iar azimile nu se folosesc de romano-catolici pe temeiul Cinei pascale, astept sa ma corecteze un catolic, nu un ortodox orb. Din pacate pentru tine, eu vorbesc din practica, toate acestea le-am celebrat cu catolicii inclusiv pe Pamantul Sfant. Deci acuzatiile tale sunt egale cu zero. Mai exista un temei pentru care unii folosesc azime, si citez un preot romano-catolic la care i-am pus intrebarea: pentru ca se usuca mai greu decat painea obisnuita :))

Last edited by Adriana3; 17.09.2011 at 10:46:34.
Vechi 17.09.2011, 10:58:10
Senior Member

Implicit

Citat:
In cazul asta trag concluzia ca pentru tine Sf. Ioan Gura de Aur ori nu face parte din cultul ortodox, ori sunt irelevante concluziile sale care indica Cina Euharistica in noaptea Pastilor si rastignirea Domnului de Pasti.
Hai ca iar discutia incepe sa cada in derizoriu, de fiecare data incepi sa ma acuzi ca nu cred ideile tale personale si apoi spui ca tu esti atacata.
Ca sa nu mai lungim discutia depsre ce cred eu si cum tu crezi corect, eu cred exact ce spune BO, tu desi ortodoxa niciodata nu crezi ce spune BO ci iti creezi o invatatura proprie diferita de BO. E problema ta, dar nu ma mai acuza pe mine de conceptiile tale gresite, care de multe ori se imbina cu incapatanarea.
Ti-am mai scris dar degeaba, Sf. Ioan Hrisostom comenteaza un pasaj din Sf. Apostol Ioan. Dar Sf. Apostol Ioan spune ca rastignirea a fost in ziua dinaintea Pastilor, nu are cum sa stie mai bine Sf. Ioan Hrisostom decat Sf. Apostol Ioan, primul doar comenteaza ce a scris Apostolul, care a fost de fata.
Cum am precizat, parerea ta ai spus-o in zeci de mesaje, nu mai e nevoie sa o repeti. Nici catolicii se pare ca nu spun ca rastignirea a fost in ziua de Pasti, asadar e doar parerea ta personala.
Vechi 17.09.2011, 11:21:43
Banned

Implicit

Citat:
Hai ca iar discutia incepe sa cada in derizoriu, de fiecare data incepi sa ma acuzi ca nu cred ideile tale personale si apoi spui ca tu esti atacata.
Ca sa nu mai lungim discutia depsre ce cred eu si cum tu crezi corect, eu cred exact ce spune BO, tu desi ortodoxa niciodata nu crezi ce spune BO ci iti creezi o invatatura proprie diferita de BO. E problema ta, dar nu ma mai acuza pe mine de conceptiile tale gresite, care de multe ori se imbina cu incapatanarea.
Ti-am mai scris dar degeaba, Sf. Ioan Hrisostom comenteaza un pasaj din Sf. Apostol Ioan. Dar Sf. Apostol Ioan spune ca rastignirea a fost in ziua dinaintea Pastilor, nu are cum sa stie mai bine Sf. Ioan Hrisostom decat Sf. Apostol Ioan, primul doar comenteaza ce a scris Apostolul, care a fost de fata.
Cum am precizat, parerea ta ai spus-o in zeci de mesaje, nu mai e nevoie sa o repeti. Nici catolicii se pare ca nu spun ca rastignirea a fost in ziua de Pasti, asadar e doar parerea ta personala.

Unde am spus ca "sunt atacata"??? Tu suferi de paranoia cumva?
Iar o imbrobodesti cu Sf. Ioan (evanghelistul) facandu-te ca nu observi credinta Sf. Ioan (Gura de Aur) cu privire la cuvintele Sf. Ioan (evanghelistul). Tipic Catalin :)) Dar acum apare si o idee noua: Sf. Ioan Gura de Aur nu are cum sa stie! Am trait sa o aud si pe asta: Catalin il acuza pe Sf. Ioan Gura de Aur ca nu avea cum sa stie. Strasnica afirmatie! :))
Draga Catalin, Sf. Ioan Gura de Aur NU IL CONTRAZICE pe Sf. Ioan evanghelistul ci dimpotriva ACCEPTA cuvintele scrise de acesta in Evanghelie si le EXPLICA .

In ceea ce ma priveste, avand in vedere ca ideile mele "personale" coincid cu cele ale tuturor 4 evanghelii, cu cele ale Sf. Ioan Gura de Aur, si in plus se regasesc si in practica majoritatii crestinilor, putin imi pasa de orbirea ta. Tu singur vei raspunde pentru ea atunci cand va veni timpul raspunsurilor.
Si un sfat: lasa deoparte ideile paranoice despre atacuri inexistente, si ai grija la mecanismul de aparare al proiectiei pe care il folosesti, ca aici nu-i razboi ci este pace :))

Last edited by Adriana3; 17.09.2011 at 11:29:59.
Vechi 17.09.2011, 12:03:19
Senior Member

Implicit

Citat:
Iar o imbrobodesti cu Sf. Ioan (evanghelistul) facandu-te ca nu observi credinta Sf. Ioan (Gura de Aur) cu privire la cuvintele Sf. Ioan (evanghelistul). Tipic Catalin :)) Dar acum apare si o idee noua: Sf. Ioan Gura de Aur nu are cum sa stie! Am trait sa o aud si pe asta: Catalin il acuza pe Sf. Ioan Gura de Aur ca nu avea cum sa stie. Strasnica afirmatie! :))
Draga Catalin, Sf. Ioan Gura de Aur NU IL CONTRAZICE pe Sf. Ioan evanghelistul ci dimpotriva ACCEPTA cuvintele scrise de acesta in Evanghelie si le EXPLICA .

In ceea ce ma priveste, avand in vedere ca ideile mele "personale" coincid cu cele ale tuturor 4 evanghelii, cu cele ale Sf. Ioan Gura de Aur, si in plus se regasesc si in practica majoritatii crestinilor, putin imi pasa de orbirea ta. Tu singur vei raspunde pentru ea atunci cand va veni timpul raspunsurilor.
Si un sfat: lasa deoparte ideile paranoice despre atacuri inexistente, si ai grija la mecanismul de aparare al proiectiei pe care il folosesti, ca aici nu-i razboi ci este pace :))
Adriana, se pare ca nu e doar o scapare, tu des uiti ce ai spus si apoi ma acuzi pe mine ca spun altceva. Chiar si pe topicul acesta ai scris de cateva ori ca te-am atacat, ba ca te barfesc, ba ca mint, etc.
In schimb tu faci de fapt acest lucru, aici spui mai intai ca sunt paranoic, apoi spui ca voi raspunde pentru ca nu accept conceptiile tale. Mai lipseste sa dai anatema, ca tu vad ca te consideri deja un cult, am mai spus de adrianism.
Spui ca nu are importanta ca se foloseste azima sau painea dospita, dar apoi spui ca daca nu accepta adevarul (tau) vor raspunde ortodocsii (ca doar nu eu spun de paine dospita, ci BO din care spui ca faci parte) pentru asta.
Poti sa faci putina ordine in ceea ce exprimi?
Vechi 17.09.2011, 12:31:10
Banned

Implicit

Citat:
Adriana, se pare ca nu e doar o scapare, tu des uiti ce ai spus si apoi ma acuzi pe mine ca spun altceva. Chiar si pe topicul acesta ai scris de cateva ori ca te-am atacat, ba ca te barfesc, ba ca mint, etc.
In schimb tu faci de fapt acest lucru, aici spui mai intai ca sunt paranoic, apoi spui ca voi raspunde pentru ca nu accept conceptiile tale. Mai lipseste sa dai anatema, ca tu vad ca te consideri deja un cult, am mai spus de adrianism.
Spui ca nu are importanta ca se foloseste azima sau painea dospita, dar apoi spui ca daca nu accepta adevarul (tau) vor raspunde ortodocsii (ca doar nu eu spun de paine dospita, ci BO din care spui ca faci parte) pentru asta.
Poti sa faci putina ordine in ceea ce exprimi?
Bine-nteles ca pot face ordine in ceea ce TU exprimi pentru ca, dupa cum vezi, scrie "Citat: In prealabil postat de Catalin2", deci cuvintele iti apartin si in ele o sa fac ordine. Deci:

- am afirmat ca ma barfesti si ca minti - si este adevarat, ai facut-o si cred ca inca o sa mai faci, nimic nu te opreste
- nu am afirmat ca as fi atacata de cineva, deci ideea atacului iti apartine in totalitate, iar atunci cand omul are idei de atacuri inexistente se numeste paranoia. Mai mult, cand ideile proprii le pune in carca altuia, este vorba de un mecanism de aparare a subconstientului numit proiectie.
- nu am zis ca o sa raspunzi pentru ca nu ai crede in ideile mele, ci pentru refuzul tau de a crede Evangheliilor, adica SI a primelor trei Evanghelii, nu numai ultimei, si de asemenea pentru afirmatia ta ca Sf. Ioan Gura de Aur nu ar fi stiut cum a stat treaba in conditiile in care Sfantul a respectat TOATE cele 4 evanghelii, lucru pe care tu refuzi sa il faci respectand numai una si astfel rastalmacind-o rupand-o din context.
- nu am afirmat ca ortodoxia ar raspunde pentru folosirea painii dospite ci dimpotriva, am spus de n ori ca orice paine este bine-venita, dospita sau nedospita. Doar cei care sustin ca folosirea azimilor ar fi erezie vor raspunde daca cineva s-a obosit sa le arate ca gresesc in a considera ca si erezie azima iar ei s-au incapatanat sa o creada in continuare erezie.

Acum sper ca AI pus ordine in vraistea de la tine din cap pentru a inceta acuzatiile mincinoase in ceea ce ma priveste. Si am si o intrebare: cand Iisus frange painea si o da ucenicilor in duminica Invierii Sale, era paine dospita sau azima dupa credinta ta?

Last edited by Adriana3; 17.09.2011 at 12:38:58.
Vechi 17.09.2011, 12:18:58
Senior Member

Implicit

Citat:
Luand in considerare ca ai spus cu acest nick ca esti medic intr-un oras din apropierea Parisului, iar in nick-ul pe care ni l-a spus doctor_faustus ca l-ai avut si a fost banat era scris chiar in profil ca era medic in apropierea Parisului si ai afirmat ca nu esti tu, ca eu mint, ca te atac, presupun ca nu spui intodeauna adevarul si probabil uiti si ce ai scris inainte.
Ca sa nu mai punem la socoteala ca si cu vechiul nick aveai exact aceleasi conceptii, despre femeile preoti, etc., parca mesajele erau trase la indigo.
Vechi 17.09.2011, 12:34:05
Banned

Implicit

Citat:
Luand in considerare ca ai spus cu acest nick ca esti medic intr-un oras din apropierea Parisului, iar in nick-ul pe care ni l-a spus doctor_faustus ca l-ai avut si a fost banat era scris chiar in profil ca era medic in apropierea Parisului si ai afirmat ca nu esti tu, ca eu mint, ca te atac, presupun ca nu spui intodeauna adevarul si probabil uiti si ce ai scris inainte.
Ca sa nu mai punem la socoteala ca si cu vechiul nick aveai exact aceleasi conceptii, despre femeile preoti, etc., parca mesajele erau trase la indigo.
Catalin,
Este a cata oara in care iti cer sa ma citezi pe mine atunci cand afirmi ca as fi spus ceva? Iar imi atribui ideile tale proprii cu cea mai mare nonsalanta si inca spunand ca as fi afirmat eu ceea ce spui. Deci inca o data: daca vrei sa nu te mai acuz de minciuna, citeaza cuvintele mele si nu ideile tale.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38