![]() |
![]() |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Asa ca nu stiu unde ai citit tu si ce ai citit, dar sfintii nu au chipul lui Hristos. Lucru acesta se vede si din icoane - sfintii nu sunt reprezentati cu fata lui Hristos. Ceea ce au toti si izvoraste din Hristos, este lumina dumnezeiasca, reprezentata la sfinti prin nimbul din jurul capului. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Marius, esti o comoara ce descopera comori. Unde a stat ascuns acest topic pana acum? Imi dai, te rog, mai multe detalii asupra acestui volum? (editie, an, editura etc) Multumesc! |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|
|||
|
|||
|
De ce in unele parohi in pastii se pune vin rosu si in unele parohi se pune vin alb.
Ce vin trebuie pus: Alb sau rosu? Doamne ajuta-ne! |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Nu am văzut să se pună vin alb în Litia care se împarte de Paști și are termenul popular de „paști”, e doar o Litie care să întărească credincioșii după vreo 46 de zile de postire.
|
|||
|
|||
|
Adevărat a înviat!
Azi am văzut o postare pe facebook prin care un cuplu de dreptmăritori creștini își informează audiența că noaptea precedentă au luat lumină de la biserică, apoi iute s-au întors acasă fiindcă era cam „friguț” afară, iar dimineața după ce s-au trezit din somn s-au „împărtășit cu sfintele paști”, trei lingurițe de căciulă, că așa a auzit de la mă-sa partea feminină a cuplului. mircea59: nu contează ce vin pui de vreme ce vorbim despre un premiu de consolare pentru cei care nu s-au interesat de adevărata împărtășanie. Poate să și lipsească fără ca praznicul să fie păgubit cu ceva.
|
|||
|
|||
|
Nu cred că e vina enoriașilor, nu s-a explicat că așazisele paști - e Litia sfințită în Sîmbăta mare, un fel de întăritor după ce nu ai mâncat carne 46 de zile + săptămâna lăsatului sec la carne, cine a respectat-o.
În Grecia nu se face confuzia asta, oare de ce ?
|
|||
|
|||
|
Citat:
”La bază, mana este, conform definiției, un „lichen comestibil care crește pe stânci în forma unor mici gheme cenușii, purtate uneori de vânt în locuri foarte depărtate, unde cad ca o ploaie, rod, abundență, surpriză plăcută, belșug obținut fără efort”. Ei bine, originea expresiei(mană cerească) vine din perioada în care poporul evreu era în pribegie și Dumnezeu le-a făcut o surpriză, dându-le hrană gustoasă zi de zi, dimineața și seară și gata preparată pe gustul fiecăruia. Cu alte cuvinte, mana era o substanță care a constituit hrana de bază a israeliților în timpul pribegiei de patruzeci de ani prin pustie. „Această hrană a israeliților era o pâine materială și de folos trupului, creată de Dumnezeu, asemănătoare cu grăunțele, măruntă, ca sămânța de coriandru, la gust ca turta cu miere, de culoare albă, asemenea cristalului sau gheții curate. Poporul o aduna și o măcina ori o pisa, apoi o punea în oale și o făcea turte pe care le cocea în spuză”, explică pentru publicația adevarul.ro Arhim. Luca Diaconu. ”Sărbătorile Pascale” nu sunt creștine și totuși se practică de creștini, Învierea este sărbătoare creștină, înviere care a avut loc în aceeași perioadă. Hristos a înviat!
|
||||
|
||||
|
Hristos a înviat!
Nici la noi nu se face confuzie, în general, de către cei care frecventează biserica și ascultă cu atenție ce spune preotul. Confuzia este întreținută între cei care merg doar la marile evenimente ale Bisericii, în virtutea unui obicei moștenit, și care vine la pachet cu un mod defectuos de a ne raporta la cele sfinte, perpetuând o credință magică (superstițioasă), în care semnificația gestului lipsește ori este denaturată. Totuși, de dragul limpezirii semnificațiilor și înțelesurilor în conștiința credincioșilor, cred că n-ar fi rău dacă Biserica ar renunța la obiceiul distribuirii "paștilor" în noaptea de Înviere, lăsându-l pentru momentul de după Împărtășanie, în loc de anafură – așa cum se practică, de altfel, în unele biserici. Căci este greu să faci pe toată lumea să înțeleagă că paștile simbolizează Cina cea de Taină, în vreme ce Împărtășania este Trupul și Sângele Domnului.
| catapeteasma, chip |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Omul, chipul si asemanarea lui Dumnezeu | spre_rasarit | Generalitati | 1 | 09.01.2012 01:39:26 |
| Lepadarea de sine si chipul Lui Dumnezeu in om. | MariS_ | Din Noul Testament | 36 | 24.08.2011 14:23:00 |
| Sfantul Nectarie Taumaturgul - Despre chipul omului | Rodica50 | Intrebari utilizatori | 0 | 03.12.2010 19:12:45 |
| Chipul lui Adam | luceafaruldincer | Din Noul Testament | 19 | 14.02.2010 19:45:19 |
| Arta in lemn, catapeteasma | cozia | Pictura si Sculptura Bisericeasca | 2 | 15.10.2007 13:29:54 |
|
|