![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Exista pe net pdf cu aceasta carte "Cuvinte catre cei ce vor sa se mantuiasca" si cu Pelerinul rus? Poti te rog sa dai link-uri? As vrea sa le am pe amandoua in format pdf. Oricum, de "Cuvinte catre cei ce vor sa se mantuiasca" nu am auzit pina acum si as vrea sa o citesc (macar la asta daca poti da link).
|
||||
|
||||
![]() Citat:
'Fara Duhul Sfant, omul nu e decat lut si pacat.'(Sf Siluan Athonitul) 'Domnul stie ca suferi, dar iubirea Lui straluceste peste tine asa cum soarele straluceste peste lume. Nu te teme! E spre binele tau.'(Sf Siluan Athonitul) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
http://www.cartidownload.ro/Diverse/...scetice_Vol_II P.S: Multumim pentru recomandare Mosh-Neagu!
'Fara Duhul Sfant, omul nu e decat lut si pacat.'(Sf Siluan Athonitul) 'Domnul stie ca suferi, dar iubirea Lui straluceste peste tine asa cum soarele straluceste peste lume. Nu te teme! E spre binele tau.'(Sf Siluan Athonitul) |
|
|||
|
|||
![]()
Multumesc mult!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu nu am citit prea mult din acest mare sfant ,de fapt am citit o sigura carte de mare folos. Am incercat sa dau download si nu am reusit. Ne puteti spune cum ati facut? |
|
||||
|
||||
![]()
Nici eu nu am reusit sa downloadez fisierul, insa cred ca se poate incerca un copy-paste intr-un fisier word.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
A ne ridica din starea de cadere in care ne aflam implica o greutate la care multi renunta, uneori chiar fara a incerca sa o biruie. Nu imi place notiunea de "abstinenta", care indica parca o renuntare la ce e normal, cand de fapt ea implica o renuntare la ce este anormal. Randuiala fireasca a lucrurilor nu este "abstinenta", ci viata asa cum a randuit'o Dumnezeu. In stare de cadere fiind, nu avem puterea de a intelege ca trupul nu este un instrument pe care il posedam, putand sa'l folosim dupa bunul plac, ci un dar minunat, pe care avem datoria sa'l pastram intreg, sanatos si curat, datorie ce poate fi implinita numai "citind instructiunile de pe eticheta". Iar aceasta eticheta este Sfanta Scriptura si cuvintele pline de har ale marilor parinti duhovnici. Buna randuiala a vietii trupesti dauneaza numai celor care nu citesc "inscructiunile" inscrise pe "eticheta" trupului primit in dar. Cand stim ce avem de facut, insa ne jucam neincetat cu "focul", atunci harul lui Dumnezeu nu ne pazeste nevatamati, caci, cautand la vointa noastra, nu gaseste nici curatie, nici hotarare. Gandirea intunecata a unei lumi moarte sufleteste sustine cu tarie ca "odata inceputa viata sexuala, nu te mai poti opri, iar de te opresti, te imbolnavesti". Precum spuneam si mai sus, poti ajunge la suferinte trupesti sau la complexe psihice numai atata timp cat tanjesti dupa anumite fapte trupesti, neputand sa le implinesti. Insa, atata timp cat iti doresti sa te ridici din viata cea cazuta, in viata cea fireasca, bineplacuta lui Dumnezeu, harul te va intari intru toate si iti va arata cat de mult cauta sa ne insele duhul lumii.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu acesta este cel de care m-am folosit eu cu ceva vreme in urma, dar este una si aceeasi lucrare cu 163 de pagini. Calitatea textului lasa uneori de dorit, mai apar intreruperi sau fragmente care se repeta. Principalul este ceea ce ne ramane in urma lecturarii. Eu multumesc lui Dumnezeu ca avem aceste sanse, noi cei ce putem folosi un calculator conectat la internet. Dar din Sf. Ignatie Briancianov avem foatre multe de invatat, iar eu l-am descoperit dand un clic la semnatura userului "omubun" la "Firimiturile ospatului". Si asa, din cautare in cautare, am aflat o multime de scrieri duhovnicesti in format pdf, pe care le-am inghesuit pe memory-stik-uri ca sa le folosesc la nevoie. Nadajduiesc sa-ti fie si tie de folos.
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Abstinenta sexuala. Cine si cum face? | andreicosmovici | Morala Crestina | 2199 | 03.02.2024 11:48:13 |
Poate un crestin ma poate ajuta? | andrei1994 | Umanitare | 6 | 16.10.2011 16:02:01 |
Am o problema. Poate ma puteti ajuta. | ionut98 | Intrebari utilizatori | 6 | 03.08.2011 09:37:44 |
preotul calugar hirotonit poate deveni apoi preot mirean? | ana1987 | Calugarul | 103 | 13.11.2009 22:13:10 |
|