Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.10.2011, 10:19:43
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

minunate sunt sfaturile parintelui si tare dragi mie.
Dar a le pune in practica e foarte greu. Mai ales pentru sot.Un barbat tanar, care s-a casatorit ptr ca a indeplini cuv:ferirea de desfranare, sa trebuiasca sa stea 3 ani fara relatii conjugale e un lucru foarte greu. Uneori risca sa se destrame familia.Asadar, in functie de neputinta omului, cred ca cel mai bine e sa hotarasca impreuna cu duhovnicul
Mi se pare deplasata comparatia cu animalele.adevarul e ca nu stim mai nimic despre animale.Daca ar fi vreun zoolog pe aici ar fi indreptatit sa vorbeasca, dar vorbitul din amintiri...e apa de ploaie.

Numai cineva casatorit stie ce probleme pot aparea in cadrul unei familii. Nu zic ca nu sunt si familii virtuoase.care pot tine usor randuiala asta.Dar nu e pe putinta tuturor.cum nici postul negru nu e pe putinta tuturor.

In privinta alaptatului, singurul mare avantaj pe care l-am vazut a fost crearea unei relatii deosebite intre mama si copil.
din trei copii, unul l-am alaptat pana tarziu(2 ani si o luna).acela a fost cel care s-a imbolnavit cel mai des .aceluia, la 2 ani si jumate erau facute praf 2 maselute(in conditiile in care nu a pus biberon niciodata in gura, nici suzeta, nu a baut ceai indulcit si nici lapte indulcit, iar dulciuri mananca la portie). Singura explicatie pe care mi-am putut-o da a fost un deficit de calciu, care a inceput inca din perioada intrauterina.
E adevarat ca atunci cand a fost bolnav, nu primea nici un aliment decat laptic de la mami toata ziua, spre deosebire de alti copilasi, nealaptati, care au ajuns pe perfuzii din cauza deshidratarii. Prefer sa cred ca firea lui e bolnavicioasa, iar daca nu ar fi fost alaptat starea sanatatii lui ar fi fost mult mai grava.

Personal recomand alaptarea.iti da o multumire sufleteasca nemaintalnita. Sunt printe cele mai frumoase momente din viata unei mame.Plus ca e o hrana intodeauna calda, sterilizata si...la purtator.plus ca e si foarte comod. e un dar minunat pe care ni l-a dat Domnul.E bine sa ne folosim de el, ca suntem de n ori avantajate.Pe langa partea socio-afectiva, mai prezinte avantajul ca ajuta uterul sa se refaca mai repede, determinand refacerea mai rapida a mamei.
E raiul pe pamant cand micutul bebelus cauta cu gurita micuta sanul, apoi cand il gaseste si il ia in gurita tot chipul i se lumineaza de bucurie, si incepe sa traga cu putere.Moment in care mamica e invadata de un sentiment de fericire, de iubire fata de micutul puisor. Iar cand acesta cu o manuta mangaie pielea mamei, sau se joaca cu cruciulita de la gat iar cu ochisorii curati priveste fix in ochii maicutei lui, iti dau lacrimile.Singurul lucru pe care poti sa il murmuri e:"Doamne, iti multumesc!"
Micutul meu avea obiceiul sa stranga in manuta crucea atunci cand il alaptam .Asa se simtea in siguranta.Iar cand dormeam impreuna baga mana in san, lua crucilita in mana si dormea cu ea in manuta. Era un alt element de indentificare a mamei, care ii conferea siguranta.

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Si eu sunt copilul Lui ixlucian Intrebari utilizatori 1 31.10.2012 21:36:43
5 ORE PE ZI CU FAMILIA adrian010155 Generalitati 2 30.07.2008 16:50:22
5 ore pe zi cu familia Ionelaangel Generalitati 2 02.02.2007 17:59:09
Familia maria55 Generalitati 10 01.11.2006 17:09:42