Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.11.2011, 13:27:15
cristina2012's Avatar
cristina2012 cristina2012 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.04.2006
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mirela0110 Vezi mesajul
i-am zis doctoritei ca merg pe mana ei, ca nasc cum vrea ea, stiind ca ea a insistat tot timpul sa nasc natural, deja ma vedeam pe masa de nastere. si mi-a zis, ok, vii luni si daca nu se declanseaza nasterea pana atunci, iti voi declansa nasterea naturala... eu deja am zis gata de acu nasc natural, stai sa vezi ce ma asteapta ...
WOW!!!!!! Iti voi declansa nasterea naturala... prin metode nenaturale, fireste....
Deci, nasterea naturala se declanseaza numai si numai natural... singurele interventii naturale in grabirea evenimentului (cu cateva ore sau o zi-doua, mai devreme nu are rezultat) sunt administrarea de ulei de ricin... sau contactul sexual. Ceea ce intentiona doctorita ta sa faca era sa obtina un travaliu indus medicamentos, o chestie foarte nenaturala si extrem de daunatoare pentru copil, iar bonus... extrem de dureroasa pentru mama. In aceasta situatie, pentru copil riscurile sunt mult mai mici daca se naste prin cezariana decat prin nastere provocata.

Nastere naturala este aceea care se declanseaza si se desfasoara natural... fara niciun fel de interventie din partea medicului (inducerea travaliului, administrarea de calmante, anestezii, grabirea travaliului cu diverse medicamente...) nimic mai mult decat ce a lasat Dumnezeu sa se intample.
Reply With Quote
Vechi 04.11.2011, 10:02:03
Mirela0110 Mirela0110 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.04.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristina2012 Vezi mesajul
Ceea ce intentiona doctorita ta sa faca era sa obtina un travaliu indus medicamentos, o chestie foarte nenaturala si extrem de daunatoare pentru copil, iar bonus... extrem de dureroasa pentru mama. In aceasta situatie, pentru copil riscurile sunt mult mai mici daca se naste prin cezariana decat prin nastere provocata.
da?? nu am stiut... bine macar ca nu s-a recurs la asta.... cu toate ca stiu ca asa se mai face la femeile care depasesc 40 41 de saptamani si este periculos sa mai stea copilul in burta si le cheama sa le declanseze nasterea naturala....

eu la fata asa era sa patesc, m-a chemat pe data de 2 octombrie ca sa imi provoace nasterea naturala si numai bine mititca mea a vrut sa se nasca pe data de 1 octombrie cand s-a si rupt apa ...
Reply With Quote
Vechi 04.11.2011, 17:44:28
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Sunt fff. rare cazurile cand se depaseste termenul, mai ales ca el nici macar nu poate fi cunoscut f. precis.

Medicii care opteaza pentru cezariana sau declansarea nasterii "naturale" induse medicamentos fac asta pentru ca persoana respectiva sa nasca pe tura lor si binenteles sa ia banii.

Problema care ati avut-o cu copilul ar trebui poate mai degraba sa o puneti in seama doctorului decat a nasterii "naturale" care indusa medicamentos numai "naturala" nu e.
Reply With Quote
Vechi 04.11.2011, 18:24:34
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Eu ma gandesc serios sa fac un proiect in care sa se sustina nasterea in camp...sau unde te prinde, sa revenim la natural!!!!

M-am decis in urma unor opinii extrem de obiective si repetate obsesiv, conform carora nasterea trebuie sa se produca atunci cand da Dumnezeu, interventia doctorilor fiind total inutila, ca sa nu spun daunatoare pungii si atat, ca sa nu mai vorbesc de inutilitatea monitorizarii sarcinilor...evident.

In fine...totul ar trebui sa fie natural!!!!uite cum era sa ma limitez si eu numai la nastere, ce-oi fi avand cu ea, si de unde mi s-o fi tragand!!!?
Reply With Quote
Vechi 04.11.2011, 18:32:31
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Eu ma gandesc serios sa fac un proiect in care sa se sustina nasterea in camp...sau unde te prinde, sa revenim la natural!!!!

M-am decis in urma unor opinii extrem de obiective si repetate obsesiv, conform carora nasterea trebuie sa se produca atunci cand da Dumnezeu, interventia doctorilor fiind total inutila, ca sa nu spun daunatoare pungii si atat, ca sa nu mai vorbesc de inutilitatea monitorizarii sarcinilor...evident.

In fine...totul ar trebui sa fie natural!!!!uite cum era sa ma limitez si eu numai la nastere, ce-oi fi avand cu ea, si de unde mi s-o fi tragand!!!?
Mai usor cu entuziasmul, documentarea mai intai, poate afli in prealabil ca nasterea naturala nu inseamna nasterea pe camp.

Interventia doctorilor este inutila si daunatoare cand se produce in favoarea pungii si nu in interesul pacientului.

Chiar si asa zisa "monitorizare a sarcinilor" poate avea un caracter inoportun, invaziv, daunator si chiar ..eugenic.
Reply With Quote
Vechi 04.11.2011, 22:12:36
maria40's Avatar
maria40 maria40 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2010
Locație: Arad
Implicit

Citat:

Da, Andrusca ! Si moasa sa-ti fie o baba stirba care iti va da o dusca de tuica in timpul travaliului asa ca sa te amorteasca sa nu mai simti durerea.

Vedea-te-as in durerile alea ca ai impresia ca ti se smulge carnea de pe tine de durere daca ai mai vrea sa nasti natural in camp.
Lumea a evoluat! Dumnezeu nu ne vrea proaste!
Reply With Quote
Vechi 05.11.2011, 09:30:58
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria40 Vezi mesajul
Da, Andrusca ! Si moasa sa-ti fie o baba stirba care iti va da o dusca de tuica in timpul travaliului asa ca sa te amorteasca sa nu mai simti durerea.

Vedea-te-as in durerile alea ca ai impresia ca ti se smulge carnea de pe tine de durere daca ai mai vrea sa nasti natural in camp.
Lumea a evoluat!
Dumnezeu nu ne vrea proaste!
Adevarat graiesti, tocmai de aceea mesajul avea un ton ironic...chiar nu ti-ai dat seama, de ai putut vorbi atat de urat?!

Probabil (sigur) sunt prea subtila...dar macar ai citit pozitia mea, sau te confrunti cu niscaiva probleme?
Reply With Quote
Vechi 05.11.2011, 09:46:00
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Si totusi...credeam ca expresia"mame denaturate"se foloseste in alte situatii,de ex.cand functia materna se denatureaza/altereaza.
Cred ca este putin deplasat sa numim "mame denaturate"pe cele care nasc altfel decat natural...
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 05.11.2011, 10:41:43
maria40's Avatar
maria40 maria40 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2010
Locație: Arad
Implicit

Citat:
Adevarat graiesti, tocmai de aceea mesajul avea un ton ironic...chiar nu ti-ai dat seama, de ai putut vorbi atat de urat?!

Probabil (sigur) sunt prea subtila...dar macar ai citit pozitia mea, sau te confrunti cu niscaiva probleme?
N-am nici o problema! Imi cer scuze daca te-am jignit. Nu era intentia mea asta.
Vroiam sa spun ca lumea a evoluat in timp. Chiar daca multi spun ca sunt mofturi adevarul este ca majoritatea oamenilor nu prea mai sunt dispusi sa suporte durerea fizica.
E normal ca si o femeie cand naste sa aleaga varianta unei cezariene pentru ca sa nu mai simta durerea.
Inclusiv o banala injectie se face cu xilina. Toti alegem intotdeauna calea mai usoara indiferent despre ce e vorba.
Reply With Quote
Vechi 08.11.2011, 17:50:51
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria40 Vezi mesajul

Lumea a evoluat! Dumnezeu nu ne vrea proaste!
Doamna Maria, respectele mele!
M-ati facut sa rad din toata inima!

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Durerea unei mame, lilisor Generalitati 83 28.08.2011 18:21:48
rugaciuni pentru viitoare mame Mirela0110 Generalitati 0 03.03.2011 14:12:16
Jurnalul unei mame invingatoare Nicoleta IGNAT Stiri, actualitati, anunturi 2 25.07.2010 20:54:54