Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.11.2011, 15:27:28
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
După răspuns , intră și întrebarea lui Raoul!
Sinodul I ecumenic, prima adunare a episcopilor din întreaga Biserică, a rămas în istorie ca un model privind adoptarea deciziilor majore care privesc drepta credință și unitatea Bisericii.

Abia acum vad ca era vb de sinodul apostolic, nu ecumenic.:)

Last edited by lore86; 14.11.2011 at 15:34:02.
Reply With Quote
Vechi 14.11.2011, 15:54:47
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

urmatoare intrebare la care trebuie sa raspundem este a lui Raoul:
Cu totii stiti pilda bogatului nemilostiv si a saracului Lazar. Cum a ajuns Lazar in Rai (sanul lui Avraam)? [Parca pana la Inviere toata rasa omeneasca ajungea in iad,nu? Ori Hristos inca nu murise,de vreme ce El a spus pilda... Poate de accea a spui denumirea de "Sanul lui Avraam",evitand sa spuna Rai? Oare cei drepti desi nu ajungeau in Rai,aveau totusi un loc aparte al lor?]

Last edited by ioanna; 14.11.2011 at 15:57:41.
Reply With Quote
Vechi 14.11.2011, 16:02:55
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
urmatoare intrebare la care trebuie sa raspundem este a lui Raoul:
Cu totii stiti pilda bogatului nemilostiv si a saracului Lazar. Cum a ajuns Lazar in Rai (sanul lui Avraam)? [Parca pana la Inviere toata rasa omeneasca ajungea in iad,nu? Ori Hristos inca nu murise,de vreme ce El a spus pilda... Poate de accea a spui denumirea de "Sanul lui Avraam",evitand sa spuna Rai? Oare cei drepti desi nu ajungeau in Rai,aveau totusi un loc aparte al lor?]
Da, aveau un loc aparte, nu erau in Rai, dar nici la muncile celor ce ajungeau in Iad. Pentru ca ortodoxia spuen ca si in Iad si in Rai sunt mai multe locasuri, nu e ceva uniform. E normal, un criminal in serie cum ar putea avea aceesi pedeapsa cu cineva care a facut ceva mai usor sau mai stiu eu ce. La fel e si discutia cu pruncii nebotezati.
P.S. Oricum voiam sa raspund la ce a intrebat Raoul.
Reply With Quote
Vechi 14.11.2011, 16:10:42
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Cu totii stiti pilda bogatului nemilostiv si a saracului Lazar. Cum a ajuns Lazar in Rai (sanul lui Avraam)? Parca pana la Inviere toata rasa omeneasca ajungea in iad,nu? Ori Hristos inca nu murise,de vreme ce El a spus pilda...
Poate de accea a spui denumirea de "Sanul lui Avraam",evitand sa spuna Rai? Oare cei drepti desi nu ajungeau in Rai,aveau totusi un loc aparte al lor?
strasnica intrebare...
Nu cred ca gasim raspunsul in Sfanta Scriptura.
e greu de crezut ca dreptii stateau in acelasi loc cu pacatosii. Cred ca si iadul, ca si raiul au treptele lor.
E posibil ca pilda sa fie una cu caracter pedagogic, pentru a le pune la suflet oamenilor una din tainele Imparatiei.
Zic si eu, nu stiu.
Vechi 14.11.2011, 16:15:46
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Raoul:Cu totii stiti pilda bogatului nemilostiv si a saracului Lazar. Cum a ajuns Lazar in Rai (sanul lui Avraam)? Parca pana la Inviere toata rasa omeneasca ajungea in iad,nu?

Cred ca dreptii Vechiului Testament au trait prin anticipatie legea Harului, deci ei au avut acces spre Imparatia Cerurilor , mai cred ca notiunea de Iad a vechilor evrei era diferita de a noastra, in sensul ca-l percepeau ca pe un loc de asteptare, nu de chin si deasemenea cred ca nu se poate pune semnul egalitatii intre timpul uman si scrugerea timpului de dincolo, tinand cont ca “pasim” din formal in lumea informala. Dupa venirea lui Hristos, Vechiul Testament nu mai duce pe nimeni in Imparatia cerurilor, dar i-a dus pe toti cei care, inainte de venirea lui Hristos au trait dupa legile Lui.

Last edited by ioanna; 14.11.2011 at 16:17:48.
Reply With Quote
Vechi 14.11.2011, 16:18:56
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
E posibil ca pilda sa fie una cu caracter pedagogic, pentru a le pune la suflet oamenilor una din tainele Imparatiei.
Zic si eu, nu stiu.
Bravo Lore, ai găsit cheia pentru răspuns corect la întrebare!

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Pentru ca ortodoxia spuen ca si in Iad si in Rai sunt mai multe locasuri
Felicitări și pentru Cătălin că specifică "ortodoxia spune"!
M-aș bucura să văd și un "Scriptura spune"... cel puțin în privința Iadului nu spune că sunt multe locașuri... acum depinde și ce înțelegem prin "Iad"...
Reply With Quote
Vechi 14.11.2011, 16:24:27
Banned

Implicit

Citat:
Cred ca dreptii Vechiului Testament au trait prin anticipatie legea Harului, deci ei au avut acces spre Imparatia Cerurilor , mai cred ca notiunea de Iad a vechilor evrei era diferita de a noastra, in sensul ca-l percepeau ca pe un loc de asteptare, nu de chin si deasemenea cred ca nu se poate pune semnul egalitatii intre timpul uman si scrugerea timpului de dincolo, tinand cont ca “pasim” din formal in lumea informala.
Se cuvine să fac un compliment și Ioannei pentru comentariul acesta autorizat.

Citat:
Dupa venirea lui Hristos, Vechiul Testament nu mai duce pe nimeni in Imparatia cerurilor, dar i-a dus pe toti cei care, inainte de venirea lui Hristos au trait dupa legile Lui.
Acum adevărul este că nu Vechiul ori Noul Testament duce pe cineva în Rai, ci Domnul Hristos. Ori El se știe- încă n-a [re]venit să-i ducă pe ai Săi în locașurile pregătite din Cer așa cum a promis (Ioan 14,2). Dar o va face cu siguranță curând, ocazie cu care îi va învia pe drepții din VT și NT.
Reply With Quote
Vechi 14.11.2011, 16:32:16
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

In Vechiul Testament nu apre notiunea de Rai, insa asta nu inseamna ca Raiul nu exista, doar ca s-a speculat pe marginea notiunii de Iad, caci acesta nastea temeri:
Că nu este întru moarte cel ce Te pomenește pe Tine. Și în iad cine Te va lăuda pe Tine? (Psalmul 6:5)
Ca nu vei lasa sufletul meu in iad, nici nu vei da pe cel cuvios al Tau sa vada stricaciunea. Cunoscute mi-ai facut caile vietii; umplea-ma-vei de veselie cu fata Ta, si la dreapta Ta de frumuseti vesnice ma vei satura. ( Psalmul 15)

Parca am fi la "stii si castigi" :) Raspuns final: au ajuns in Imparatia Cerurilor, daca Domnul i-a considerat vrednici! Raoul asteptam si raspunsul tau, insa pana atunci, oricine poate pune o intrebare.

Reply With Quote
Vechi 14.11.2011, 16:40:38
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Ar trebui evitate intrebarile al caror raspuns necesita interpretare,caci ce spunea osutafaraunu e din punct de vedere adventist, nu ortodox ,stiindu-se ca privim in mod diferit "starea mortilor".

Revin la intrebarile mai simplute :)
intrebare: Localizati "Poarta oilor" si spuneti cine a reconstruit-o.

Last edited by ioanna; 14.11.2011 at 16:43:07.
Reply With Quote
Vechi 14.11.2011, 16:42:55
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Cu totii stiti pilda bogatului nemilostiv si a saracului Lazar. Cum a ajuns Lazar in Rai (sanul lui Avraam)? Parca pana la Inviere toata rasa omeneasca ajungea in iad,nu? Ori Hristos inca nu murise,de vreme ce El a spus pilda...
Poate de accea a spui denumirea de "Sanul lui Avraam",evitand sa spuna Rai? Oare cei drepti desi nu ajungeau in Rai,aveau totusi un loc aparte al lor?
- Din punct de vedere biblic, Lazăr cel din pildă a ajuns în "Sânul lui Avraam" nu în Rai - așa cum corect ai dedus că [posibilitatea de a ajunge] Raiul se dă doar după Înviere. Acum ce reprezenta acest "Sân al lui Avraam" în tradiția rabinică nu cred că se cade să discutăm acum. Acest concept nu se regăsește în Scripturile VT.

- Tot din punct de vedere biblic, până la Înviere [a lui Hristos] și chiar și după (până la învierea oamenilor), toată rasa omenească merge în Locuința Morților (Șeol/Hades) și nu în Iad. Acesta (Iadul) fiind considerat ca loc al pedepsei prin foc la Judecata finală (gheena/iezerul de foc).
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebari despre Biblie Odinsson Despre Sfanta Scriptura 5 31.01.2012 16:03:28
Biblie si... mihaiparaschiv Teologie si Stiinta 14 13.06.2011 20:26:56
Intrebari pe care nu le gasim in Biblie.. tigerAvalo9 Generalitati 11 02.09.2009 22:33:22