![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Sinodul I ecumenic, prima adunare a episcopilor din întreaga Biserică, a rămas în istorie ca un model privind adoptarea deciziilor majore care privesc drepta credință și unitatea Bisericii.
Abia acum vad ca era vb de sinodul apostolic, nu ecumenic.:)
Cred, Doamne, ajuta necredintei mele! Last edited by lore86; 14.11.2011 at 15:34:02. |
|
||||
|
||||
![]()
urmatoare intrebare la care trebuie sa raspundem este a lui Raoul:
Cu totii stiti pilda bogatului nemilostiv si a saracului Lazar. Cum a ajuns Lazar in Rai (sanul lui Avraam)? [Parca pana la Inviere toata rasa omeneasca ajungea in iad,nu? Ori Hristos inca nu murise,de vreme ce El a spus pilda... Poate de accea a spui denumirea de "Sanul lui Avraam",evitand sa spuna Rai? Oare cei drepti desi nu ajungeau in Rai,aveau totusi un loc aparte al lor?] Last edited by ioanna; 14.11.2011 at 15:57:41. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
P.S. Oricum voiam sa raspund la ce a intrebat Raoul. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu cred ca gasim raspunsul in Sfanta Scriptura. e greu de crezut ca dreptii stateau in acelasi loc cu pacatosii. Cred ca si iadul, ca si raiul au treptele lor. E posibil ca pilda sa fie una cu caracter pedagogic, pentru a le pune la suflet oamenilor una din tainele Imparatiei. Zic si eu, nu stiu.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cred ca dreptii Vechiului Testament au trait prin anticipatie legea Harului, deci ei au avut acces spre Imparatia Cerurilor , mai cred ca notiunea de Iad a vechilor evrei era diferita de a noastra, in sensul ca-l percepeau ca pe un loc de asteptare, nu de chin si deasemenea cred ca nu se poate pune semnul egalitatii intre timpul uman si scrugerea timpului de dincolo, tinand cont ca “pasim” din formal in lumea informala. Dupa venirea lui Hristos, Vechiul Testament nu mai duce pe nimeni in Imparatia cerurilor, dar i-a dus pe toti cei care, inainte de venirea lui Hristos au trait dupa legile Lui. Last edited by ioanna; 14.11.2011 at 16:17:48. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
M-aș bucura să văd și un "Scriptura spune"... cel puțin în privința Iadului nu spune că sunt multe locașuri... acum depinde și ce înțelegem prin "Iad"... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acum adevărul este că nu Vechiul ori Noul Testament duce pe cineva în Rai, ci Domnul Hristos. Ori El se știe- încă n-a [re]venit să-i ducă pe ai Săi în locașurile pregătite din Cer așa cum a promis (Ioan 14,2). Dar o va face cu siguranță curând, ocazie cu care îi va învia pe drepții din VT și NT. |
|
||||
|
||||
![]()
In Vechiul Testament nu apre notiunea de Rai, insa asta nu inseamna ca Raiul nu exista, doar ca s-a speculat pe marginea notiunii de Iad, caci acesta nastea temeri:
Că nu este întru moarte cel ce Te pomenește pe Tine. Și în iad cine Te va lăuda pe Tine? (Psalmul 6:5) Ca nu vei lasa sufletul meu in iad, nici nu vei da pe cel cuvios al Tau sa vada stricaciunea. Cunoscute mi-ai facut caile vietii; umplea-ma-vei de veselie cu fata Ta, si la dreapta Ta de frumuseti vesnice ma vei satura. ( Psalmul 15) Parca am fi la "stii si castigi" :) Raspuns final: au ajuns in Imparatia Cerurilor, daca Domnul i-a considerat vrednici! Raoul asteptam si raspunsul tau, insa pana atunci, oricine poate pune o intrebare. |
|
||||
|
||||
![]()
Ar trebui evitate intrebarile al caror raspuns necesita interpretare,caci ce spunea osutafaraunu e din punct de vedere adventist, nu ortodox ,stiindu-se ca privim in mod diferit "starea mortilor".
Revin la intrebarile mai simplute :) intrebare: Localizati "Poarta oilor" si spuneti cine a reconstruit-o. Last edited by ioanna; 14.11.2011 at 16:43:07. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
- Tot din punct de vedere biblic, până la Înviere [a lui Hristos] și chiar și după (până la învierea oamenilor), toată rasa omenească merge în Locuința Morților (Șeol/Hades) și nu în Iad. Acesta (Iadul) fiind considerat ca loc al pedepsei prin foc la Judecata finală (gheena/iezerul de foc). |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Intrebari despre Biblie | Odinsson | Despre Sfanta Scriptura | 5 | 31.01.2012 16:03:28 |
Biblie si... | mihaiparaschiv | Teologie si Stiinta | 14 | 13.06.2011 20:26:56 |
Intrebari pe care nu le gasim in Biblie.. | tigerAvalo9 | Generalitati | 11 | 02.09.2009 22:33:22 |
|