Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.11.2011, 13:16:34
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Am inteles mai bine de unde vine neintelegerea. Exista minuni adevarate (divine) si false (de la vrajmasul), in general le putem deosebi pentru ca ingerul cazut creaza ceva fictiv, nu ceva real. Chiar si o sursa catolica face o analiza a acestora: http://www.cbismo.com/index.php?mod=vijest&vijest=303
De exemplu in minunea de la Fatima cei prezenti au vazut cum soarele s-a miscat, invratit, etc. Dar in realitate nu s-a intamplat asa (asta o spun si catolicii), soarele a ramas pe loc, fapt confirmat si de observatoarele astronomice de atunci. A fost o iluzia, doavada ca minunea nu e divina. Tot o minune cu soarele avem in Vechiul Testament, cand soarele s-a oprit pe loc o zi sau o jumatate de zi, nu a fost doar o iluzie.
Asadar in minunile divine se vad si efecte, daca apa nu se schimba deloc insemna ca nu s-a intamplat nimic de fapt. Iar daca un institut a cercetat aceste schimbari nu mi se pare deloc in neregula, cu atat mai mult cu cat confirma ceea ce cred ortodocsii.
Asadar daca un ateu sau cineva mai putin credincios ne cere si o dovada fizica putem da din fericire si acest exemplu cu acele cercetari. Sa fim atenti de care parte ne aflam si pentru ce luptam. Teoria evolutionista e tot o pretinsa stiinta, dar e complet falsa. iar daca unii neoprotestanti aduc si niste cercetari stiintifice sunt foarte bune. Sa avem grija sa nu fim in partea cealalta, sa aparam ceva gresit, ca teoria evolutionista.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Reprezentarile sfintei cruci costel Generalitati 4 09.01.2012 17:04:03
Inaltarea Sfintei Cruci Tia Diverse Sarbatori 32 16.09.2011 22:52:02
Inchinarea lucrurilor - puterea semnului Sfintei Cruci ! NECTARIE Generalitati 14 14.12.2010 16:21:39
Săptămâna Sfintei Cruci Carmen FUNIERU Impartasania (Taina Euharistiei) 1 04.09.2010 22:30:41
Puterea vindecatoare a rugaciunii, demonstrata stiintific cherub Rugaciuni 21 23.06.2010 08:50:29