Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
 
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #27  
Vechi 24.11.2011, 19:15:53
ovidiu b.
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit Amarantul - un as din maneca veganului

Amarantul redescoperit de curand de medicina moderna, era folosit pe vremuri de azteci pentru hranirea sugarilor. Amarantul este o cereala care se evidentiaza prin continutul crescut de calciu si magneziu, continut superior celui continut de laptele de vaca. Amarantul mai contine si acid linoleic, cupru si fier si nu contine gluten. Unul dintre principalele beneficii ale amarantului este acela ca previne osteoporza.

Bogat in: proteine complete datorita prezentei aminoacizilor esentiali (in special lizina), minerale ( fier, calciu, magneziu, zinc, potasiu, fosfor, cupru, mangan), vitamine ( A, B1,B2, B3, B6, B9, C, K).

Benefica pacientilor cu afectiuni cardiovasculare, hipertensivi, cu hipercolesterolemie. Datorită conținutului ridicat în fibre, contribuie la îndepărtarea efectelor datorate unei alimentații sarace în fibre vegetale, acționând benefic asupra intestinului gros.

Tonifica plamanii, fiind astfel o cereala-medicament in zone cu poluare mare.

Bobul de Amarant conține în proporție de 8% ulei. Acesta are o compoziție deosebit de benefică a a acizilor grași. După ultimele cercetări, uleiul de amarant joacă un rol important în prevenirea cancerului mamar. Chinezii il foloseau pentru a vindeca infectiile si migrenele.

Este o cereala deosebit de hranitoare, cu un gust puternic si distinct. Faina se poate utiliza la fabricarea painii si a produselor de patiserie. Boabele sunt un ingredient excelent in pilafuri, supe, budinci, salata de fructe.

Legume scazute cu amarant

Se poate prepara cu legume scazute. Amarantul se fierbe 20 min pana cand continutul se omogenizeaza, apoi se amesteca legumele scazute (de ex ceapa, usturoi, telina, patrunjel, dovlecel sau alte legume dupa imaginatie, condimente: frunze de patrunjel, cimbru, busuioc sau alte condimente dupa gust), continutul amarantului avand rolul carnii in acest amestec. Se poate aduaga ulei de floarea soarelui presat la rece pentru a se omogeniza continutul. Continutul de amarant fiert se aseamana foarte mult cu icrele, dar cu o textura placuta (bobitele devin transparente).

Budinca de amarant cu aroma de vanile

Se fierb bobitele de amarant (1/2 cana) in lapte vegetal sau lapte de vaca daca budinca este pentru copii (2 cani) pana cand continutul se omogenizeaza. Intr-un bol se amesteca 2 linguri de lapte cu 2 linguri de orez integral. Se adauga 2 linguri de miere si esenta naturala de vanilie. Peste acest continut se adauga putin cate putin amarantul fiert in lapte si mestecand in continuu. Se poat servi ca atare sau se pot adauga fructe.

Pofta buna! http://cenaclulluminalina.com/index....neca-veganului
Reply With Quote
 

Thread Tools
Moduri de afișare


Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
alimentatie bio myself00 Generalitati 20 01.10.2012 09:24:46
care varianta e corecta? victortiti89 Generalitati 76 16.06.2011 17:14:43
Septuaginta este cea corecta Ioana-Andreea Secte si culte 14 18.02.2011 03:45:08
Cu ce criterii se determina care este credinta corecta si ceea falsa? Bast-et Generalitati 14 30.09.2010 16:26:07
Pentru o intelegere corecta a ortodoxiei bogdan268 Despre Biserica Ortodoxa in general 133 30.06.2009 02:40:42