![]() |
![]() |
|
#241
|
|||
|
|||
![]()
In aceasta perioda a postulu,i cand continutul de proteine complete este destul de scazut, Quinoa este un aliment care nu ar trebui neglijat. Contine: proteine, calciu, fier, vitamina B si E, aminoacizi.
Semintele de quinoa sunt bogate in mangan, magneziu, cupru și fosfor – in stare negatita; proteine, calciu si fier, fiind si o sursa excelenta de vitamina E si cateva vitamine B. Contine o balanta aproape perfecta de 8 aminoacizi necesari pentru dezvoltarea tesuturilor umane. Quinoa este foarte bogata in lisina, cistina si acizi-metionina, regasiti slab in alte grane. Este un complement bun pentru legumele slabe in acesti aminoacizi. Quinoa contine toti aminoacizii esentiali. In consecinta, este o proteina completa, dar este mai usor de digerat decat proteina din carne si are un continut infinit mai scazut de grasime decat cele mai multe tipuri de carne. Quinoa are intre 12-18% protein si 100 de grame sunt complete pentru aportul de proteine pentru un copil. Contine si 6-7% grasime, dar comparativ cu alte cereale, dar contine putina sare si ofera fibre. De asemenea, quinoa contine si albumina, o proteina care se regaseste in albusul de ou, in serumul sangelui si in tesuturi animale sau vegetale. Semintele sunt lipsite de gluten care face din aceasta cereala una aromata si nutritiva pentru cei care sunt sensibili la gluten. Quinoa este o sursa extraordinara de calciu, asimilat mai usor decit cel din lapte. „Quinoa contine mai mult calciu decit laptele, ajutand astfel la intarirea scheletului, a oaselor si cartilajelor. Astfel, quinoa poate fi un bun factor de protectie impotriva artritei, degradarii oaselor, malabsorbtiei calciului si a altor dereglari similare”. Datorita continutului sau de vitamine (A, C, D, E, K, complexul B) si minerale (fier, calciu, crom, cupru, fluor, iod, magneziu, potasiu, seleniu, zinc) are rol pozitiv in stimularea sistemului imunitar. Quinoa cu lapte Se pune lapte la fiert (de soia/orez). Boabele de quinoa de fierb in lapte aproximativ 15-20 min. Continutul trebuie sa se omogenizeze la fel ca orezul cu lapte. Se indulceste cu miere sau fructoza. Se poate pune deasupra scortisora (da un un gust placut si aromat). Puteti sa incercati si alte mancaruri, dupa fantezie, curaj si pofta. Daca nu aveti inspiratie, incercati mancarurile in care de obiceai foloseati orez: pilaf, orez cu lapte, ardei umpluti sau sarmalute in foi de vita (bineinteles variantele de post). Sursa: Quinoa Last edited by ovidiu b.; 24.11.2011 at 19:11:08. |
#242
|
|||
|
|||
![]()
...............
Last edited by ovidiu b.; 24.11.2011 at 19:15:13. |
#243
|
|||
|
|||
![]()
Amarantul redescoperit de curand de medicina moderna, era folosit pe vremuri de azteci pentru hranirea sugarilor. Amarantul este o cereala care se evidentiaza prin continutul crescut de calciu si magneziu, continut superior celui continut de laptele de vaca. Amarantul mai contine si acid linoleic, cupru si fier si nu contine gluten. Unul dintre principalele beneficii ale amarantului este acela ca previne osteoporza.
Bogat in: proteine complete datorita prezentei aminoacizilor esentiali (in special lizina), minerale ( fier, calciu, magneziu, zinc, potasiu, fosfor, cupru, mangan), vitamine ( A, B1,B2, B3, B6, B9, C, K). Benefica pacientilor cu afectiuni cardiovasculare, hipertensivi, cu hipercolesterolemie. Datorită conținutului ridicat în fibre, contribuie la îndepărtarea efectelor datorate unei alimentații sarace în fibre vegetale, acționând benefic asupra intestinului gros. Tonifica plamanii, fiind astfel o cereala-medicament in zone cu poluare mare. Bobul de Amarant conține în proporție de 8% ulei. Acesta are o compoziție deosebit de benefică a a acizilor grași. După ultimele cercetări, uleiul de amarant joacă un rol important în prevenirea cancerului mamar. Chinezii il foloseau pentru a vindeca infectiile si migrenele. Este o cereala deosebit de hranitoare, cu un gust puternic si distinct. Faina se poate utiliza la fabricarea painii si a produselor de patiserie. Boabele sunt un ingredient excelent in pilafuri, supe, budinci, salata de fructe. Legume scazute cu amarant Se poate prepara cu legume scazute. Amarantul se fierbe 20 min pana cand continutul se omogenizeaza, apoi se amesteca legumele scazute (de ex ceapa, usturoi, telina, patrunjel, dovlecel sau alte legume dupa imaginatie, condimente: frunze de patrunjel, cimbru, busuioc sau alte condimente dupa gust), continutul amarantului avand rolul carnii in acest amestec. Se poate aduaga ulei de floarea soarelui presat la rece pentru a se omogeniza continutul. Continutul de amarant fiert se aseamana foarte mult cu icrele, dar cu o textura placuta (bobitele devin transparente). Budinca de amarant cu aroma de vanile Se fierb bobitele de amarant (1/2 cana) in lapte vegetal sau lapte de vaca daca budinca este pentru copii (2 cani) pana cand continutul se omogenizeaza. Intr-un bol se amesteca 2 linguri de lapte cu 2 linguri de orez integral. Se adauga 2 linguri de miere si esenta naturala de vanilie. Peste acest continut se adauga putin cate putin amarantul fiert in lapte si mestecand in continuu. Se poat servi ca atare sau se pot adauga fructe. Pofta buna! http://cenaclulluminalina.com/index....neca-veganului |
#244
|
|||
|
|||
![]()
Scuze ca ma bag si eu in discutie am vazut ca in toate discutiile tale pleci si ajungi la aceasi lista a lui Albescu pe care toata lumea nu o intelege ma refer la legumele interzise, de fapt nici tu nu stii de ce rosile, ardeii... alea alea sunt int. numai sustii ca Albescu le interzice si eu merg la dansul il cunosc foarte bine si nu o sa iti spuna niciodata de ce sunt interzise rosiile ptr ca nu vrea. Asa ca daca vrei tine lista ptr. tine nu o mai promova ca nu o sa te inteleaga nimeni sau zi lu Albescu sa te ajute la explicatii.
P.S. Dl Albescu este un om super si de fiecare data ai ce invata de la el |
#245
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mutumesc pentru sfaturile tale incurajatoare ![]() Last edited by ovidiu b.; 26.11.2011 at 14:24:28. |
#246
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci secretiile biliare contin si enzime pentru a suplimni deficitul pancreatic, deci la digestia carnii participa si bila. Carnea contine pe langa proteine si grasimi...aici batea moneda parintele. De unde pana unde exprimarile parintelui sunt eronate numai dmv. stiti. Last edited by ovidiu b.; 26.11.2011 at 16:34:05. |
#247
|
||||
|
||||
![]()
Ovidiu,tot respectul,insa de la teorie la practica... e cale lunga! Am fost si eu la un doctor renumit,am cheltuit ceva bani,mi-a dat un anumit tratament si niste "otravuri" de mancat de ziceai ca voi trai 100 de ani daca tin regimul ala (era tot ceva pentru ficat din cate imi amintesc). Doamne,beam un ceai de zici ca era pelin... Si ghiciti ce? Niciun rezultat! Am lasat balta si regimu' lui si tot,in cele din urma tot Dumnezeu m-a ajutat! Pana la urma vreti sa deveniti nemuritori,sau ce?
|
#248
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by ovidiu b.; 26.11.2011 at 23:19:58. |
#249
|
||||
|
||||
![]()
Va mai amintiti accidentul de la 31 octombrie?
http://www.jurnalul.ro/observator/mi...ani-595301.htm Credeti ca printre cei morti nu erau si din astia care ziceau ca nu mananca aia,nu mananca aia etc.? Cand i-a cautat moartea... nu i-a mai intrebat care-i vegetarian,care-i carnivor si omnivor. Asa ca... Nadajdea numai la Dumnezeu sa fie. |
#250
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() ps: Sfintii Parinti ar trebui sa fie modelul nostru...puneti intrebarea "oare ei ce au mancat?" si ai sa iti gasesti raspunsul, fara sa te mai indoiesti de ceea ce afirma veganii. Last edited by ovidiu b.; 27.11.2011 at 00:29:38. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
alimentatie bio | myself00 | Generalitati | 20 | 01.10.2012 09:24:46 |
care varianta e corecta? | victortiti89 | Generalitati | 76 | 16.06.2011 17:14:43 |
Septuaginta este cea corecta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 14 | 18.02.2011 03:45:08 |
Cu ce criterii se determina care este credinta corecta si ceea falsa? | Bast-et | Generalitati | 14 | 30.09.2010 16:26:07 |
Pentru o intelegere corecta a ortodoxiei | bogdan268 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 133 | 30.06.2009 02:40:42 |
|