Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.12.2011, 19:00:42
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sunsray Vezi mesajul
Ma refeream la acele schimbari. Spovedania orala, adica cea de grup,(nu in particular , cum este acum) a existat la inceputurile exsitentei bisericii .
Iar , referitor la acea impartasanie, era oarecum "obligatorie", adica toti participantii se si impartaseau. Apoi au aparut canoane pentru impartasanie. Acele sinoade care s-au tot tinut, pentru a lua decizii noi au fost, nu?
Nu stiu pe ce va bazati afirmatia dar sunteti intr-o grava eroare. Nu a existat NICIODATA in invatatura Bisericii spovedania in grup.
Si impartasania nu a fost "oarecum "obligatorie": Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu are viață veșnică!. TOTI crestinii se impartaseau.
Nu s-au luat decizii noi. La sinoade doar s-a corectat invataturile gresite, si s-a statornicit in scris invataturile deja existente.

Citat:
Nu s-au produs schimbari? eu sunt sigur ca da.
Dati un exemplu de schimbare. Dar argumentat si unde se poate verifica.

Citat:
Si cei care au luat initiativa nu au fost eretici.
Nu, au luat initiativa ptr a ii corecta pe eretici
Reply With Quote
Vechi 17.12.2011, 19:39:24
sunsray
Guest

Implicit ..

Daca la inceput spovedania se facea in public, in semn de impacare cu intreaga comunitate, astazi a ramas in practica marturisirea individuala si confidentiala. (sursa aici : http://www.romanianmonasteries.org/taina-spovedaniei , desi eu stiam asta demult, de la preot) . Asta este doar una din schimbari.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Scosul la biserica de catre nasi maria32 Nunta 14 09.07.2015 16:09:53
Versete si pasaje Biblice care v-au impresionat danyel Despre Sfanta Scriptura 70 01.02.2015 16:45:29
Concurs pentru incepatori (si nu numai) - personaje si fapte biblice sophia Despre Biserica Ortodoxa in general 47 10.11.2012 00:16:56
Contradictii Biblice julline Generalitati 99 08.07.2010 23:24:23
Despre betie - referiri biblice patinina34 Din Vechiul Testament 9 31.05.2009 01:49:13