Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.12.2011, 17:00:55
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
vasinec sa imi dai versete. raspunsurile le stiu si nu ai avut argumente biblice. poate ne aduci acum.
p.s. ma dezamgesti. imi dau seama tot mai mult ca la tine e vorba de rea vointa nu nepricepere.

Grasu77 e Vasinec? hmmm...si eu care credeam ca *99 e Vasinec.
Reply With Quote
Vechi 17.12.2011, 17:01:26
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Va cramponati in continuare ce ceea ce spuneam. Invierea o serbati?

DA ! Invierea da, in fiecare zi o serbez in inima mea.
Reply With Quote
Vechi 17.12.2011, 17:26:00
sunsray
Guest

Implicit ..

Citat:
Si care este intrebarea? De ce nu tinem sambata?
Da. Sambata, ca zi a 7a -
Si nu ma refer la a o tine asa, ceremonial. ci a o "tine" asa:
Comportandu-ne ca atare, in conformitate cu specificul ei . exact cum, firesc este ca noaptea, dupa ce apune soarele, omul sa se odihneasca, sa intre in repaos, la unison cu ciclurile naturii si legile ei de functionalitate. Iar aceasta zi a 7a, este evident ca, la fel ca si noapte, are o specificitate de netagaduit, dat fiind ca ea este a7a in raport cu un ciclu natural, asa cum noapte este noapte in raport cu rotatia pamantului si existenta soarelui, iar vara , la fel, in raport cu miscarile de rotatile ale pamantului, etc.

Citat:
Biserica nu este a clerului si nu este a mirenilor. Biserica este a Lui Dumnezeu, iar ceilalti sunt doar membri. Si schimbarea nu o pot face nici mirenii nici clericii, caci ea se bazeaza pe invatatura data de Dumnezeu. Nu omul a stabilit (asa cum sustin altii) tinerea zile intai si nu a celei de-a 7-a.
Bine, . Cine a stabilit ca aceasta a 7a sa nu mai fie "tinuta".
Reply With Quote
Vechi 17.12.2011, 17:41:47
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
DA ! Invierea da, in fiecare zi o serbez in inima mea.
Stiti bine la ce ma refer: Exista o zi anume pe an cand o serbati?
Reply With Quote
Vechi 17.12.2011, 17:42:19
Banned

Implicit

Citat:
Stiti bine la ce ma refer: Exista o zi anume pe an cand o serbati?
Nu, nu exista niciuna.
Reply With Quote
Vechi 17.12.2011, 17:43:51
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sunsray Vezi mesajul
Da. Sambata, ca zi a 7a -
Si nu ma refer la a o tine asa, ceremonial. ci a o "tine" asa:
Comportandu-ne ca atare, in conformitate cu specificul ei . exact cum, firesc este ca noaptea, dupa ce apune soarele, omul sa se odihneasca, sa intre in repaos, la unison cu ciclurile naturii si legile ei de functionalitate. Iar aceasta zi a 7a, este evident ca, la fel ca si noapte, are o specificitate de netagaduit, dat fiind ca ea este a7a in raport cu un ciclu natural, asa cum noapte este noapte in raport cu rotatia pamantului si existenta soarelui, iar vara , la fel, in raport cu miscarile de rotatile ale pamantului, etc.

Bine, . Cine a stabilit ca aceasta a 7a sa nu mai fie "tinuta".
Cred ca este evident: Dumnezeu, atunci cand a inviat in ziua intai a saptamanii.
Si aveti grija, pentru ca atunci cand propuneti schimbarea unei invataturi a Bisericii asta se numeste erezie.
Reply With Quote
Vechi 17.12.2011, 17:46:29
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
Nu, nu exista niciuna.
Intr-un tipic, nu mai retin care, v-am adresat o intrebare si nu am gasit raspunsul (daca ati raspuns imi cer scuze ptr ca nu l-am gasit) ce confesiune aveti dvs?
Reply With Quote
Vechi 17.12.2011, 17:56:44
sunsray
Guest

Implicit ..

Citat:
Cred ca este evident: Dumnezeu, atunci cand a inviat in ziua intai a saptamanii.
Si aceasta hotarare, gasind de cuviinta ca asa este corect si bine acum , , sa fie doar aceasta 'tinuta', Cine a luat-o? Sigur a facut-o cineva. NU s-a consemnat? De obicei stiu ca acele canoane denumesc si cel carua ii apartin (sau colectivitatii) . Nu este notat asta..?

Citat:
Si aveti grija, pentru ca atunci cand propuneti schimbarea unei invataturi a Bisericii asta se numeste erezie.
Eu ma intrebam . Daca era sa propun, mergeam acolo la cine are aceasta posibilitate, in conducere, nu aici pe forum :-) .
Dar , de-a lungul timpului, nu s-au facut schimbari ? De exemplu , spovada in grup, impartasirea la fiecare liturghie , etc. Aceastea s-au facut la sinoade. Si cel care a avut initiativa , nu a fost eretic.
Reply With Quote
Vechi 17.12.2011, 18:07:29
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Si aceasta hotarare, gasind de cuviinta ca asa este corect si bine acum , , sa fie doar aceasta 'tinuta', Cine a luat-o? Sigur a facut-o cineva. NU s-a consemnat? De obicei stiu ca acele canoane denumesc si cel carua ii apartin (sau colectivitatii) . Nu este notat asta..?
Sfinti Parinti sa Sinoadele Ecumenice au "scris-o", "decizia" dupa cum v-am zis a luat-o Dumnezeu.

Citat:
Eu ma intrebam . Daca era sa propun, mergeam acolo la cine are aceasta posibilitate, in conducere, nu aici pe forum :-) .
Dar , de-a lungul timpului, nu s-au facut schimbari ? De exemplu , spovada in grup, impartasirea la fiecare liturghie , etc
Am inteles de la inceput la ce va referiti. Nu are nimeni posibilitatea in BO sa faca acesta schimbare. Nimeni. Ea a fost statornicita ca invatatura a Bisericii la Sinoade.
Modificari ale invataturii nu s-au facut. Nu exista spovedanie in grup. Impartasirea se poate face ori de cate ori este invocat Sf Duh in acest sens de catre preot dupa o pregatire prealabila, deci nu s-a modificat nimic.

Citat:
Aceastea s-au facut la sinoade. Si cel care a avut initiativa , nu a fost eretic.
Imi pare rau nu am inteles, daca puteti sa reformulati va rog.
Reply With Quote
Vechi 17.12.2011, 18:31:33
sunsray
Guest

Implicit ..

Citat:
Imi pare rau nu am inteles, daca puteti sa reformulati va rog.
Ma refeream la acele schimbari. Spovedania orala, adica cea de grup,(nu in particular , cum este acum) a existat la inceputurile exsitentei bisericii .
Iar , referitor la acea impartasanie, era oarecum "obligatorie", adica toti participantii se si impartaseau. Apoi au aparut canoane pentru impartasanie. Acele sinoade care s-au tot tinut, pentru a lua decizii noi au fost, nu? Nu s-au produs schimbari? eu sunt sigur ca da.
Si cei care au luat initiativa nu au fost eretici.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Scosul la biserica de catre nasi maria32 Nunta 14 09.07.2015 16:09:53
Versete si pasaje Biblice care v-au impresionat danyel Despre Sfanta Scriptura 70 01.02.2015 16:45:29
Concurs pentru incepatori (si nu numai) - personaje si fapte biblice sophia Despre Biserica Ortodoxa in general 47 10.11.2012 00:16:56
Contradictii Biblice julline Generalitati 99 08.07.2010 23:24:23
Despre betie - referiri biblice patinina34 Din Vechiul Testament 9 31.05.2009 01:49:13