Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.12.2011, 17:47:55
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
De ce ar fi facut Dumnezeu o astfel de remarca? Cu siguranta ca nu cumva unii sa se rataceasca si sa cinstreasca icoanele, nu? :))
De ce nu? Nu credeți în preștiința lui Dumnezeu? Nu este Scriptura pentru îndreptarea și mustrarea noastră? Nu e nimic de râs aici!

Citat:
Sa reiau totusi raspunsul: Atat timp cat nici Sf Treditie nici Sf Scriptura nu spun (nu ca nu ar spune clar dar nu spun deloc) faptul ca legea fusese primita inainte de Moise si ca in timpul lui Moise doar "s-a pus pe un suport durabil" nu am cum sa cred asa ceva.
Reluați degeaba, căci evitați exact chestiunea punctuală, ba o și negați (vezi sublinierea). Versetul spune clar: porunci, legi, orânduiri.

Citat:
Decalogul are un comul elemente cu legea firii, cum ar fi sa nu ucizi, sau sa nu furi, si pe acelea le-a respectat Avraam
Măi să fie! Avraam a respectat 9 porunci din Decalog, doar porunca a IV-a n-a respectat-o, că așa vrea dl. Lucian!

Citat:
Avraam a respectat si alte porunci ale Lui Dumnezeu,cum ar fi taiere imprejur, doar acestea sunt specificate clar in Sf Scriptura.
Da, a respectat acea poruncă, dar ea face parte din orânduirile ceremoniale.

Citat:
Daca ar fi vorbit din Trditie ati fi facut diferenta? Traditia 15:42, nu?
Nu eu, ci ceilalți apostoli. Da, categoric! Un exemplu elocvent: dacă sf. ap. Pavel ar fi propovăduit "Neapărat să pupați icoana făcută de fratele nostru Luca", nu doar că s-ar fi sesizat, dar ar fi fost ucis cu pietre pe loc! Iar Dumnezeu cu siguranță n-ar fi intervenit să-l salveze. Îmi cer iertare pentru acest nou scenariu absurd, dar cam așa arată Sfânta Tradiție în destule locuri...

Citat:
Exista BO si atat.
V-am dat și această variantă. Nici măcar Biserica Ortodoxă Și Atât nu exista. Am făcut o contabilizare rapidă și poate incompletă: în NT apare explicit termenul biserică de 92 de ori pe o perioadă de 60 de ani de la apariția ei (34 d.Hr.) până la ultima carte scrisă. În niciuna din referințe nu apare termenul ortodox/ortodoxă! Se cădea ca măcar o dată să apară, dacă nu de 50 de ori! Păi nici chiar așa domnule, lăsați-o jos că măcăne!

Citat:
Nu, dar ptr ca am argumnetat deja si nu vreti sa accepati, incercam cu altceva. Deci aveti vreo invatatura a Sf Traditii care sa contrazica Sf Scriptura?
Am atât de multe, încât nu știu cu care să încep, cred că s-ar umple câte un topic pentru fiecare. Dar eu zic că ați sărit prea repede peste duminică, aveți vreo teamă, ceva? Argumentarea dvs. s-a axat mai mult pe sâmbătă, nu pe duminică.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Scosul la biserica de catre nasi maria32 Nunta 14 09.07.2015 16:09:53
Versete si pasaje Biblice care v-au impresionat danyel Despre Sfanta Scriptura 70 01.02.2015 16:45:29
Concurs pentru incepatori (si nu numai) - personaje si fapte biblice sophia Despre Biserica Ortodoxa in general 47 10.11.2012 00:16:56
Contradictii Biblice julline Generalitati 99 08.07.2010 23:24:23
Despre betie - referiri biblice patinina34 Din Vechiul Testament 9 31.05.2009 01:49:13