Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.12.2011, 13:29:18
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Focul nu e suficient?
Ba da, e suficient, dar cine intretine focul?
Vechi 22.12.2011, 13:35:57
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
Ba da, e suficient, dar cine intretine focul?

Ingerii pe care Dumnezeu i-a facut fochisti. Astia pun lemne si carbuni pe foc ca sa-l intretina! Glumesc! Pai crezi tu prietene ca acel foc are nevoie de intretinere? La Dumnezeu TOATE sunt cu putinta. Puterea si vointa lui Dumnezeu il intretine.Este ca si cum ai intreba carul de foc cu care Ilie a fost ridicat de pe pamnant ce fel de combustibil folosea. Sau focul pe care il avea acel car, cum si cu ce era intretinut.Scuza-ma, dar sunt intrebari de copii. Doamne ajuta!
Vechi 23.12.2011, 18:08:03
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Ingerii pe care Dumnezeu i-a facut fochisti. Astia pun lemne si carbuni pe foc ca sa-l intretina! Glumesc! Pai crezi tu prietene ca acel foc are nevoie de intretinere? La Dumnezeu TOATE sunt cu putinta. Puterea si vointa lui Dumnezeu il intretine.Este ca si cum ai intreba carul de foc cu care Ilie a fost ridicat de pe pamnant ce fel de combustibil folosea. Sau focul pe care il avea acel car, cum si cu ce era intretinut.Scuza-ma, dar sunt intrebari de copii. Doamne ajuta!
Deci Dumnezeu intretine acel foc, pentru ca fara voia Lui nimic nu se intampla. Multumesc.
Vechi 23.12.2011, 21:41:41
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
Deci Dumnezeu intretine acel foc, pentru ca fara voia Lui nimic nu se intampla. Multumesc.
Acel foc este dragostea Lui Dumnezeu. Aceeași dragoste pe unii îi bucură, pentru că pot să răspundă la fel, avînd antrenament din timpul trecerii pe Pămînt. Pe alții însă îi chinuie deoarece răutatea cu care s-au încărcat (mai exact amestecarea cu cel rău) îi împiedică să aibă parte de fericirea primilor. Se folosește aici comparația cu lumina Soarelui care este benefică unui ochi sănătos, dar care cauzează durere unui ochi bolnav. Nu pentru că lumina e rea, ci pentru că ochiul este stricat.

Citiți-l pe Părintele Stăniloae, citiți Sfinții Părinți care au explicat acest foc și veți vedea că asta e concluzia la care ajung.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Vechi 24.12.2011, 12:20:15
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Acel foc este dragostea Lui Dumnezeu. .
deci dragostea lui Dumnezeu chinuie pe pacatosi, dar si pe demoni? eu nu inteleg cum ar fi aceea...dar, ma rog, am spus ca nivelul meu de intelegere nu-mi permite accesul la astfel de explicatii...
Vechi 27.12.2011, 23:12:22
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
deci dragostea lui Dumnezeu chinuie pe pacatosi, dar si pe demoni?
Și pe ei. În fond, ei sînt primii păcătoși, primii care au întors spatele Lui Dumnezeu deoarece nu au fost de acord cu filosofia Sa de existență, adică o comuniune în iubire și smerenie.

Dar Domnul nu Se răzgîndește spre deosebire de creaturile Sale. La El "da" înseamnă DA pentru totdeauna, pe cînd noi mai spunem și "nu". Mă gîndesc (dar probabil greșesc, nu știu) că cel mai mare chin al îngerilor răi este că nu pot să dispară, fiind menținuți în existență de dragostea divină. Ei Îl urăsc pe Dumnezeu deși El îi iubește în continuare, respectîndu-le libertatea care este un atribut esențial al chipului divin sădit în fiecare ființă rațională. E un chin pentru ei, e clar, dar mîndria este... colosală, ceea ce îi împedică să se apropie iarăși de creatorul lor (probabil greșesc, nu știu).

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre moarte si pomenirea mortilor AnnaEnache Intrebari utilizatori 42 13.06.2012 09:43:28
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. bitza Generalitati 28 20.03.2011 02:05:27
Despre viata de dupa moarte georgian_osa Din Noul Testament 30 14.03.2010 18:49:29
Marturii despre moarte Iustin44 Generalitati 14 31.03.2009 23:59:56
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase mara2008 Generalitati 1 20.05.2008 15:07:31