Citat:
În prealabil postat de morroshan
Vedeti Dumneavoastra, doar dupa ce am inteles jertfa lui Hristos cu adevarat (lucru care nu s-a intamplat la nivel intelectual ci la nivel sufletesc - si asta prin harul lui si nu prin intelepciunea mea) abia atunci am putut sa ma uit inapoi si sa vad de fapt ca toate faptele mele au fost zero. Pana atunci am crezut ca tot ce fac, fac bine. Acum nu fac fapte bune nici pentru ca sa ma mantui nici ca sa ma vindec de pacat. Le fac pentru ca asta este natura noua care o am in Hristos. Nu fac nici un efort sa le fac si le fac din dragoste pentru El. Acum pentru ca stiu cu adevarat ca fac parte din familia Lui (prin dragostea, harul si lucrarea de la cruce a Lui) ma aliniez la standardele lui din dragoste pentru El si nu pentru ca vreau sa ma mantuiesc sau sa mi se ierte pacatele.
|
Ortodoxul spune ca numai cu ajutorul lui Dumnezeu reuseste sa inteleaga cu adevarat importanta jertfei lui Hristos pentru el, si tot cu ajutorul lui Dumnezeu reuseste sa se curete, sa se indrepte si sa primeasca firea cea noua. Si stie ca schimbarile sunt la nivel sufletesc, ca firea cea noua inseamna o haina curata a sufletului. Ortodoxul trebuie sa parcurga o etapa ca sa inteleaga ca faptele facute cu scopul mantuirii de fapt trebuie sa fie fapte facute cu scopul curatirii iar mai apoi sa prisoseasca virtutea, sa faca totul din iubire pentru Hristos. Acelasi lucru il spuneti si dvs. Din acest punct de vedere nu inteleg de ce socotiti ca este vinovata biserica ortodoxa, care inseamna toti credinciosii ortodocsi ca inainte nu ati inteles asta? Cu ce sunt de vina eu, ca membru al bisericii ortodoxe ca dvs nu ati inteles de la inceput ce inseamna credinta ortodoxa? Ca sa va suparati pe biserica ortodoxa deci pe madularele ei,deci si pe mine si sa o parasiti pentru neintelegerea dvs de atunci>? Eu chiar nu inteleg ce vina gasiti bisericii ortodoxe de ati parasit-o. Vedeti dvs, interactionam cu oameni , oameni pacatosi, mai mult sau mai putin, unii cu o intelegere mai buna a credintei altii cu o intelegere mai putina, asta nu inseamna ca credinta ortodoxa este gresita ci oamenii , datorita pacatelor lor nu reusesc sa inteleaga corect. Asta nu inseamna sa parasim biserica ortodoxa cand ne dam seama ca am gresit, pentru ca unii membrii nu inteleg credinta.
in legatura cu iubirea. Noi oamenii avem o iubire omeneasca, care nu este desavarsita, ci este plina de mandrie si egoism, deci a spune ca ne aliniem la standardele de dragoste pentru Hristos este o mare greseala, pentru ca noi nu ne aliniem ca nu stim, nu suntem capabili, sa dam iubirea cea adevarata dumnezeiasca. doar aceea este adevarata iubire, doar iubirea dumnezeiasca este cea care ne face sa iubim cu adevarat tot ce ne inconjoara curat si frumos. Cel care ne "aliniaza" la iubirea dumnezeiasca este Hristos. Dumnezeu prin Duhul Sau ne invata cum sa iubim, iar noi nu vom reusi niciodata sa primim aceasta invatatura, aceasta dragoste dumnezeiasca daca nu invatam smerenia. Smerenia inseamna sa ne nevoim, sa ne plangem pacatele, si sa servim aproapelui neconditionat , nevazut si nestiut. Si sa stim tot timpul ca suntem pacatosi, sa ne socotim mai prejos decat oricare alt seaman al nostru. Si sa revarsam iubire dumnezeiasca fara ca noi sa stim asta. iar oamenii sa alerge la noi, sa se bucure de iubirea noastra, si noi atunci sa stim ca nu e iubirea noastra ci este iubirea lui Dumnezeu pentru oameni ce se revarsa si prin noi catre ei.
Iar noi cand vom ajunge la aceasta masura sa ne bucuram de acest dar minunat care este iubirea dumnezeasca nu vom mai cauta oamenii sa le spunem ce dar minunat am primit ci oamenii ne vor cauta pe noi sa se bucure si ei de darul lui Dumnezeu.
Pana atunci eu o sa imi plec genunchii, sa cer mila lui Dumnezeu pentru pacatele mele ce le fac sau le-am facut, si prin post , rugaciune si nevointa nadajduiesc ca voi invata smerenia.