Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.12.2011, 12:51:59
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de OmuBun Vezi mesajul
Sa ma cert cu voi este ultimul lucru pe care il am in vedere, sau poate nici macar ultimul.
Dar cine a solicitat "ceartă", fratele meu bun? Trebuie doar folosită logica "înduhovnicită" și aprecierea de ansamblu a învățăturii biblice! Iar dacă nici aceasta nu ajută... nu e nicio supărare... vom urma în continuare pe drumul nostru, respectându-ne alegerea fiecăruia.

Citat:
Daca interpretarea mea este sau nu "pocita"
N-am spus că e pocită interpretarea (de altfel nici nu cred că vă aparține), ci traducerea.

Citat:
Interpretarea cu pricina se referea strict la:
Aduce-se-vor Împăratului fecioare în urma ei, prietenele ei se vor aduce ție.
Înseamnă că am greșit eu și-mi cer scuze! Am fost derutat de citarea a 10 versete în loc de unul singur...

Citat:
Nu de Preasfanta Fecioara vorbeam, pentru ca totul se subantelege
Iar eu de această "subînțelegere" eronată vorbeam...

Citat:
ci de cele care, datorita venirii pe lume a Mantuitorului din aceasta Fecioara, vor urma lui Hristos si-L vor considera Mire.
Afară de diferențele semnificative între originalul ebraic și Septuaginta (care să nu uităm, e doar o traducere a originalului) sunt de notat și diferențele de interpretare ale acestui verset la diverși teologi ai primelor secole:

- Origen vede aici simbolizată "înțelepciunea multiformă a lui Dumnezeu",
- Eusebiu, varietatea limbilor,
- Vasile cel Mare, întregul învățăturii creștine, iar
- Theodoret,toate darurile Duhului Sfânt.

Poate există și alte interpretări precum cea a dumneavoastră (că ar fi vorba despre călugărițe) în Patristică, eu nu am cunoștință de ele...
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
O posibila contradictie intre notiunile de Rai si Iad MihaiG Morala Crestina 217 09.04.2013 16:33:55
Ce se-ntampla cu cei care parasesc manastirea? ory Calugarul 492 02.02.2013 15:36:10
Care este rostul pe pamant a celor necasatoriti si a celor fara copii? sophia Nunta 52 18.10.2010 12:02:02
Libertatea fata de patimi e posibila in aceasta viata ioan-eugen Intrebari utilizatori 4 16.03.2010 11:14:19