![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ne-am impotrivit, am terminat cu ei.
Dar porunca tot ramane. Si atunci in acele razboaie au fost omorati oameni. Indiferent cum o iei. Ai ucis un om. E drept ca pentru Dumnezeu. Numai El poate judeca fapta. Eu nu stiu. Nu mi se pare corect sa ucizi daca esti crestin. Sa te duci cu arma in mana. Si nu stiu cum este cu sfintii militari (Sf. Gheorghe si altii). Inseamna ca la fel, la ei nu "s-a pus" porunca, s-a considerat scopul si profesia. La unii se poate si asa... Eu si daca numai ma cert cu unul si trebuie sa ma duc sa ma spovedesc. Si inca ceva: noi avem Noul Testament, legea cea noua. Il avem pe Iisus.Punct. Sa lasam Vechiul Testament altora...sangeros si...ochi pentru ochi. Iisus a venit sa-l schimbe, sa aduca o alta credinta/lege mai buna. Daca nici asta nu acceptam...
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In schimb a fost folosit argumentul cu "Sa nu ucizi". Era sa nu ucizi si in VT si totusi Dumnezeu le-a poruncit sa ucida. A zis Hristos "cine nu are sabie sa isi cupere"? Ne-a acordat astfel dreptul sa ne aparam? Cam da.
|
||||
|
||||
![]()
depinde de situatie. Daca esti cotropit de altii si nu ai alternativa atunci ucizi pentru ca nu ai ce face. Nu l-a pus nimeni pe agresor sa te atace. In felul acesta au procedat sfintii militari pe care i-a dat Biserica de-a lungul timpului. Doamne ajuta!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De ex. la ora actuala ar avea vreun sens ca Romania sa lupte impotriva Rusiei stiindu-se ca de fapt joaca doar rolul de stat-tampon? Chiar daca de aparare, ar fi un razboi inutil in care distrugerile ce ar urma nu s-ar justifica in nici un fel, poate doar ideologic ceea ce, practic vorbind, e stupid. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
O chemare la razboi | Sara I | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 12 | 14.09.2011 23:36:11 |
este Romania in razboi? | iulyaan | Generalitati | 27 | 01.03.2011 11:39:09 |
Participarea la slujbele Bisericii | costel | Sfanta Liturghie | 9 | 13.12.2010 11:39:17 |
Participarea la Sfanta Liturghie | caminaris | Resurse ortodoxe on-line | 3 | 25.08.2009 19:41:18 |
Razboi in Georgia | Gabri | Generalitati | 25 | 18.08.2008 15:50:34 |
|