Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Preotul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.01.2012, 22:40:44
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Tocmai asta e problema si am mai raspuns. Problema e ca a vorbit in Biserica. Daca ii permiti unui care e ratacit in invatatura sa predice si sa spuna ce e bine sa faci, chiar daca nu greseste in ceea ce spune atunci, in afara de faptul ca nu respecti canoanele si e deosebit de grav, poti sa il smintesti pe credinciosul sarac cu duhul din biserica si sa creada ca nu ar fi prea importanta invatatura (pe care oricum nu o cunoaste prea bine). Si cine stie ce se intampla pe viitor.
Asta e altă discuție. După părerea mea, ar fi fost bine și înțelept din partea preotului să sublinieze că cel care va vorbi nu este ortodox, dar că, pe de altă parte, adevărul poate veni de unde nu te aștepți, iar la sfârșitul predicii unui neo protestant să mai spună ceva de genul:

"Dacă din cuvintele fratelui nostru întru Cristos dar despărțit întru Biserică ați înțeles, de pildă, că sunteți în păcat, vă aștept mâine la spovadă, pentru că, oricât de nevrednic și păcătos aș fi, și chiar dacă am mai puțin talent oratoric decât fratele Pustan, totuși Domnul Dumnezeul nostru, în înțelepciunea lui, a găsit potrivit să mă delege să vă dezleg păcatele în numele Lui, conform Scripturii care zice "câte veți dezlega pe pământ etc....".
Reply With Quote
Vechi 02.01.2012, 23:23:21
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Asta e altă discuție. După părerea mea, ar fi fost bine și înțelept din partea preotului să sublinieze că cel care va vorbi nu este ortodox, dar că, pe de altă parte, adevărul poate veni de unde nu te aștepți, iar la sfârșitul predicii unui neo protestant să mai spună ceva de genul:

"Dacă din cuvintele fratelui nostru întru Cristos dar despărțit întru Biserică ați înțeles, de pildă, că sunteți în păcat, vă aștept mâine la spovadă, pentru că, oricât de nevrednic și păcătos aș fi, și chiar dacă am mai puțin talent oratoric decât fratele Pustan, totuși Domnul Dumnezeul nostru, în înțelepciunea lui, a găsit potrivit să mă delege să vă dezleg păcatele în numele Lui, conform Scripturii care zice "câte veți dezlega pe pământ etc....".
Corect ar fi din partea preotului sa nu invite sa predice o persoana de alta confesiune.
Vechi 02.01.2012, 23:31:00
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:

cum a subliniat cineva nici daca era ortodox get-beget nu e corect.chiar daca as fii maestrul perfect in materie de dogmatica si patristica,daca nu sunt invitat de episcop sa fac asta,fac pacat.iar daca mai adaug si faptul ca ereticii in general conform dogmei nu au voie in biserica,incep sa se inmulteasca exponential consecintele greselilor.nu ar fii asta ok intr-o biserica catolica,daca ar fii sa luam dogmatica catolica,nu?
Vechi 02.01.2012, 23:44:51
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta Vezi mesajul
cum a subliniat cineva nici daca era ortodox get-beget nu e corect.chiar daca as fii maestrul perfect in materie de dogmatica si patristica,daca nu sunt invitat de episcop sa fac asta,fac pacat.iar daca mai adaug si faptul ca ereticii in general conform dogmei nu au voie in biserica,incep sa se inmulteasca exponential consecintele greselilor.nu ar fii asta ok intr-o biserica catolica,daca ar fii sa luam dogmatica catolica,nu?
Nu știu exact datele problemei. D.p.d.v. catolic, cred, nu ar fi ok ca un protestant să susțină omilia din cadrul Liturghiei, sau să vorbească, în general vorbind, fie și chiar o simplă rugăciune ca parte a Liturghiei.

Dar, să vorbească în biserică, să zicem după Liturghie, nu cred că ar fi interzis. Uitați, este un protestant care vorbește mult prin bisericile catolice, îl cheamă Bach....
Reply With Quote
Vechi 02.01.2012, 23:52:31
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Implicit

Citat:
Dar, să vorbească în biserică, să zicem după Liturghie, nu cred că ar fi interzis. Uitați, este un protestant care vorbește mult prin bisericile catolice, îl cheamă Bach....
Așa cum unii au fantezii sexuale, eu am avut o fantezie că dl cătălin2 se convertește și devine catolic. Se făcea că, auzindu-l pe protestantul ăla, Bach, propovăduind non-verbal în Catedrala Sf Iosif, se urcă la etaj unde e corul și stropește orga cu agheasmă, la fiecare clapă murmurând: "de toată slujirea lui, de toată trufia lui, de toată slava lui".

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 02.01.2012, 23:59:44
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Așa cum unii au fantezii sexuale, eu am avut o fantezie că dl cătălin2 se convertește și devine catolic. Se făcea că, auzindu-l pe protestantul ăla, Bach, propovăduind non-verbal în Catedrala Sf Iosif, se urcă la etaj unde e corul și stropește orga cu agheasmă, la fiecare clapă murmurând: "de toată slujirea lui, de toată trufia lui, de toată slava lui".
Pot sa ma bag si eu in seama? M-ati pierdut si pe mine. Nu cred ca prea curand se va introduce in BC muzica celor de la Queen (mai e si in Iad saracul Freddie Mercury), Guns'n Roses sau mai de pe la noi Iris. Atunci poate ar fi ceva sanse.
Vechi 03.01.2012, 00:06:05
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Pot sa ma bag si eu in seama? M-ati pierdut si pe mine. Nu cred ca prea curand se va introduce in BC muzica celor de la Queen (mai e si in Iad saracul Freddie Mercury), Guns'n Roses sau mai de pe la noi Iris. Atunci poate ar fi ceva sanse.
BC nu învață, pentru că nu i-a fost dat, nu are autoritatea și nu are dreptul, că Freddie Mercury, Hitler sau Stalin se află sigur în iad.

Biserica învață, pentru că are autoritatea, și i-a fost dat, că dacă în ultimele momente ale vieții mai sus arătații nu s-au pocăit, se află sigur în iad.

Cine știe dacă ? Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 03.01.2012, 00:21:19
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
BC nu învață, pentru că nu i-a fost dat, nu are autoritatea și nu are dreptul, că Freddie Mercury, Hitler sau Stalin se află sigur în iad.

Biserica învață, pentru că are autoritatea, și i-a fost dat, că dacă în ultimele momente ale vieții mai sus arătații nu s-au pocăit, se află sigur în iad.

Cine știe dacă ? Dumnezeu.
Nici BO nu invata. Aici ma aseman si eu cu sectantii. Noroc ca nu e invatatura ca atunci era lepadare de credinta si clar mergeam in iad. Eu cred ca ei au ajuns in Iad. Asa sunt eu pesimist (nu ca ma bucur eu pentru asta) si incerc sa am cat mai putine incertitudini.
Vechi 03.01.2012, 00:34:49
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul

dupa care a sunat ceasul...te-ai trezit si ai vazut ca e dimineata nu? Doamne ajuta!
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
biserica catolica versus biserica ortodoxa sovidiu Biserica Romano-Catolica 36 08.06.2013 23:58:51
Cand au plecat apostolii sa predice calandrin Din Noul Testament 0 20.11.2009 09:16:57
Vinul si Biserica ortodoxa LapetiteMoc Generalitati 15 02.10.2009 23:26:05
Biserica ortodoxa siriana dmb Despre Biserica Ortodoxa in general 18 17.01.2009 22:58:33