Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.01.2012, 16:28:55
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Usere Erethorn, pare ca iar ati confundat forumul cu tribunalul, ba mai mult cuvantul "nepermis" ma duce cu gandul la metodele securitatii. Eu pana acum marturisesc ca nu am mai intalnit un om atat de ciudat, sa repete tot timpul acelasi lucru ca si cum nu ar intelege lucruri simple. Puteti face un experiment, chemati un copil si dupa ce citeste mesajul meu precedent sa spuna daca a inteles raspunsurile la cele doua intrebari si imi spuneti si apia va ganditi de ce dvs. nu ati inteles. Nu stiu cum nu poti intelege, sunt lucruri simple, mai mult, cred ca le-am repetat de zeci de ori de cand sunt pe forum.
Probabil acele intrebari sunt pentru ca ati gasit ceva, poate un catehism din Patagonia si apoi sa imi spuneti ca uite, minti, sa iti ceri scuze, etc., adica tacamul complet cu care ne-ati obisnuit. Trebuie sa aveti grija ca si fariseii procedau la fel si Mantuitorul nu a avut cuvinte de lauda.
Eu v-am raspuns la mesajul cu cele patru intrebari, detaliat, complet, orice om poate intelege acea logica daca are peste sapte ani.
Asadar, nu ma doare mana sa raspund iar, sunt sigur ca aceste intrebari sunt ca sa va convingeti mai bine si sa reveniti la ortodoxie. Ca presupu ca nu va intereseaza ce cred, ce imi place (foarte mult imi plac spaghetele) si alte obiceiuri ale mele.

Cum am raspuns si in mesajul precedent pare curios ca nu ati inteles, din moment ce am spus ca toata invatatura e aceeasi si catehismele sunt la fel rezulta logica ca eu cred in tot ce scrie in catehism, mai ales cel aprobat de Sfantul Sinod. In cazul in care ati gasit ratacit vreun catehism, si in invatatura Sf. Petru Movila au fost niste greseli corectate apoi, dar acela e vechi.
La a doua intrebare, v-am raspus la fel amanuntit si mai mult decat clar in mesajul precedent, dar daac vreti sa auziti adevarul de cat mai multe ori e un lucru bun, eu vi-l spun inca odata. E logic ca nu pot spune ca nimeni nu s-a mantuit daca nu a fost in Biserica pentru ca tocmai am amintit doua exceptii. Din faptul ca fara har nu se paote mantui, harul se capata la inceput prin Botez si Mirungere si inclusiv tainele ereticilor si schismaticilor nu sunt valide rezulta logic ca mantuirea e posibila doar in BO. E posibil ca cele doua cazuri sa fi fost unice, nu stiu, sau e posibil ca sa mai fi fost cateva cazuri din aceseta de exceptie. Desi avem un indiciu, Sf. Grigore a primit raspuns sa nu se mai roage pentru paganii morti. Asadar e evident raspunsul, mantuirea e posibila doar in BO, cu cele doua exceptii si poate sa mai fi fost si altele.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Casatoria in afara Bisericii Ortodoxe, recunoscuta sau nu? Marius22 Nunta 168 26.06.2025 00:02:34
Tainele savarsite in afara Bisericii morfix333 Intrebari utilizatori 141 16.05.2011 12:01:10
Cum masuram moralul unui crestin in viata din afara bisericii? patinina34 Generalitati 31 01.04.2011 08:51:56
Preot (paroh) si enoriasi - comunicare in afara bisericii(?) sophia Preotul 31 19.07.2009 22:28:59
Botezul in afara Bisericii maggie Botezul 8 03.12.2008 14:43:57