Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.01.2012, 13:59:48
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

pana acun vad ca nici un adventist nu a venit cu versetul unde scrie ca Iisus Hristos este arhanghelul Mihail. Doamne ajuta!
Vechi 19.01.2012, 14:21:37
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
pana acun vad ca nici un adventist nu a venit cu versetul unde scrie ca Iisus Hristos este arhanghelul Mihail. Doamne ajuta!
Vrei sa spui ca ei sustin lucruri care nu sunt scrise in Sf Scriptura? Nu pot sa cred. =))))))))))))))))))))))))
Vechi 19.01.2012, 15:19:48
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

e vorba doar de o interpertare a cuiva nu neaparat invatatura de amvon.

La urma urmei nu-i asa grav atita vreme cit ai trairea legii firii , ea e cea mai importanta apoi intelegerea vine pe parcurs.
Vechi 19.01.2012, 20:18:14
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Nici nu o sa gaseasca.Prima data, pe acest forum, au incercat sa ne demonstreze ca Dumnezeu poate sa moara si pur si simplu sa nu existe, apoi au incercat sa demonstreze ca Dumnezeu este de fapt un inger. Este visul antihristului sa fie egal cu Dumnezeu si asta propovaduiesc adventistii de fapt. Domnul sa-i ierte si sa se indure de ei.
Vechi 20.01.2012, 09:48:53
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Nici nu o sa gaseasca.Prima data, pe acest forum, au incercat sa ne demonstreze ca Dumnezeu poate sa moara si pur si simplu sa nu existe, apoi au incercat sa demonstreze ca Dumnezeu este de fapt un inger. Este visul antihristului sa fie egal cu Dumnezeu si asta propovaduiesc adventistii de fapt. Domnul sa-i ierte si sa se indure de ei.
Dacă eu aș fi făcut acele afirmații în dreptul dumneavoastră, m-ați fi făcut mincinos ordinar și m-ați fi pus să-mi cer scuze pentru dezinformare. Și pe bună dreptate...
Vechi 20.01.2012, 09:58:30
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Dacă eu aș fi făcut acele afirmații în dreptul dumneavoastră, m-ați fi făcut mincinos ordinar și m-ați fi pus să-mi cer scuze pentru dezinformare. Și pe bună dreptate...
Ati afirmat ca Domnul nostru Isus Cristos a murit si nu a existat pina la inviere. Deci Dumnezeu, in viziunea adventista, poate sa nu existe...

Acum afirmati ca Domnul nostru Isus Cristos e un inger (e adevarat, capetenie), care se lupta cu alti ingeri. Cind e plin Noul Testament de situatii cind demonii ii cereau permisiunea Domnului nostru sa faca ceva (ca atunci cind au intrat in turma de porci). Deci demonii l-au recunoscut pe Domnul nostru Isus Cristos ca Dumnezeu. Dumneavoastra nu prea.
Vechi 20.01.2012, 10:17:19
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
Ati afirmat ca Domnul nostru Isus Cristos a murit si nu a existat pina la inviere. Deci Dumnezeu, in viziunea adventista, poate sa nu existe...

Acum afirmati ca Domnul nostru Isus Cristos e un inger (e adevarat, capetenie), care se lupta cu alti ingeri. Cind e plin Noul Testament de situatii cind demonii ii cereau permisiunea Domnului nostru sa faca ceva (ca atunci cind au intrat in turma de porci). Deci demonii l-au recunoscut pe Domnul nostru Isus Cristos ca Dumnezeu. Dumneavoastra nu prea.
Eu zic să încetați a lega șurubul cu ață că mai rău vă afundați în neadevăruri...
  1. Nu eu, ci chiar Isus Christos a afirmat că a fost mort (amintiți-vă: Apoc.1,18),
  2. N-am spus eu că "nu a existat până la înviere", asta ați spus-o dvs.,
  3. N-am afirmat că "Isus Cristos e un înger", asta doar dvs. ați spus. Și cea mai grozavă dezinformare:
  4. "demonii l-au recunoscut pe Domnul nostru Isus Cristos ca Dumnezeu. Dumneavoastra nu prea". Pentru asta trebuie să răspundeți!
Vechi 20.01.2012, 11:17:04
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

Deci se pare ca diferentele teologice nu sint asa mari , atunci de ce ne-am dori ca ele sa fie mai mari? cui ar servi?

Daca cineva spune despre o aparitie divina fie ea si multimpla ca este perceputa ca fiind ingereasca asta nu inseamna ca acea aparitie si descrierea ei chiar este cu referire la ierarhia divina .

Alta expresie biblica referitoare la partea vizibila noua a unei intrupari divine evident simultan omniprezenta in tot universul este de ex "Sluga lui Dumnezeu" tocmai pentru ca trupul fizic vizibil noua serveste pe Dumnezeu in lucrarea Lui.
Ne dam seama ca ea face referire cel putin la intruparea lui Iisus .

Insa aici expresia este de natura divina -revelata proorocului- iar utilizarea cuvintului inger este de natura umana.

In acest caz Ingerul Domnului este echivalenta cu expresia Aparitia Domnului .

Desi am fi tentati sa consideram doar ingeri (eventual Arhangheli) cele 3 aparitii simultane de sub copacul din Mamvri totusi nu putem fi siguri pentru ca Dumnezeu fiind atotputernic si de nedezlusit El poate apare omului si in aparitie multimpla avind probabil o anumita semnificatie.

la fel si in situatia lui Melchisedec fara sa ii contestam natura divina nu putem spune cu precizie pe Cine il reprezinta el dintre toate ierarhiile ceresti.
Vechi 20.01.2012, 12:06:01
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Eu zic să încetați a lega șurubul cu ață că mai rău vă afundați în neadevăruri...
  1. Nu eu, ci chiar Isus Christos a afirmat că a fost mort (amintiți-vă: Apoc.1,18),
  2. N-am spus eu că "nu a existat până la înviere", asta ați spus-o dvs.,
  3. N-am afirmat că "Isus Cristos e un înger", asta doar dvs. ați spus. Și cea mai grozavă dezinformare:
  4. "demonii l-au recunoscut pe Domnul nostru Isus Cristos ca Dumnezeu. Dumneavoastra nu prea". Pentru asta trebuie să răspundeți!
1. In parabola fiului risipitor tatal a spus: fiul meu a fost mort si a inviat. Iar fiul nu a fost mort fizic. Moartea, in viziunea catolica, are alta acceptiune decit ceea ce propovaduiti dumneavoastra in contradictie cu Sfinta Scriptura
2. Lamuriti-ma atunci mai bine ce s-a intimplat cu Domnul nostru Isus Cristos dupa moartea Lui pe cruce.
3. Ati afirmat ca Isus Cristos=arthangelul Mihaei. Deci Isus Cristos e un arthanghel. Iarasi contraziceti Sfinta Scriptura pentru nicaieri nu este spus acest lucru.
4. Daca voi fi gresit, voi raspunde, bineinteles. La fel si dumneavoastra daca raspinditi invataturi contrare Sfintei Scripturi.
Vechi 20.01.2012, 12:49:15
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
1. In parabola fiului risipitor tatal a spus: fiul meu a fost mort si a inviat. Iar fiul nu a fost mort fizic. Moartea, in viziunea catolica, are alta acceptiune
Sunteti confuza. In parabola fiului risipitor se vorbeste despre o moarte simbolica (in care nu era necesara ingropaciunea). Va intreb, ce acceptiune are, in viziunea catolica, moartea aceea care te baga in mormant (asa cum a fost Domnul Iisus Hristos).
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Invataturi adventiste incredibile, partea a II-a Erethorn Secte si culte 88 17.11.2019 08:20:07
Acuzatii incredibile impotriva IPS Bartolomeu Anania andrei_im Stiri, actualitati, anunturi 87 10.04.2014 21:10:48
De ce multe persoane devin celebre, cunoscute in lume numai dupa moartea lor? Bast-et Generalitati 9 21.09.2010 12:54:49
Despre ziua de sabat a adventistilor Iustin32 Secte si culte 747 04.06.2009 15:32:12