![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Esential e faptul ca omul nu-si duce crucea vietii singur, ci cu Hristos. La crucea lui, pune si Dumnezeu umarul.
E o sinergie aici, o minunata impreuna-lucrare. Nu ia Dumnezeu asupra Sa intreaga povara a crucii, pentru ca ne-am slabanogi. Dar nici nu ne lasa singuri, caci am fi zdrobiti de ea. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Cum iti poti da seama ca o anumita afectiune pe care nu reusesti sa o rezolvi in decursul a catorva ani, si cu ajutorul medicinei, si a bisericii, este de fapt crucea ta si de fapt nu ar mai terbui sa incerci sa scapi de ea, findca crucea trebuie dusa ?
Cum iti poti da seama de asta ? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iată un material video, pe care eu îl consider excepțional, cu părintele Arsenie Papacioc, despre suferință: http://www.youtube.com/watch?v=ODCzqsneuq8 . Sper să vă fie de folos.
"A fost întrebat avva Ammona ce este calea cea strâmtă și îngustă, și a zis: calea strâmtă și îngustă înseamnă a-ți struni gândurile, și a-ți nimici voia ta, de dragul lui Dumnezeu. Asta înseamnă „iată noi am lăsat toate și ți-am urmat Ție“ (Matei, XIX, 27.)." (Despre avva Ammona, Patericul Egiptean) Last edited by CelMandru; 21.01.2012 at 10:47:08. |
|
|||
|
|||
![]()
"Sa iubim crucea lui Iisus - ne indeamna parintele Arsenie Papacioc. Ea ne va ajuta sa iubim crucile noastre. La inceput, primii calugari nu aveau alta biblioteca decat o mare cruce, in jurul careia se adunau sa se roage si sa mediteze, apoi plecau la treburi mari.
Ascultati, luand o cruce in mana, ce-ti spun spinii, cuiele, Sangele dumnezeiesc? Alexandru cel Mare a intrebat odata un intelept: Cum poate deveni omul asemenea lui Dumnezeu? Inteleptul a raspuns: Atunci cand omul face ce poate face numai Dumnezeu. Si ce poate face numai Dumnezeu? Sa iubeasca pe dusmanul sau. Iata crucea care impaca toate vresmasiile! Ca cine-si tine limba sa nu injure, mana sa nu loveasca si inima sa nu urasca, acela stie sa poarte crucea asemenea Domnului Iisus; si acela se considera ca mantuieste lumea asemenea Domnului rastignit". |
|
|||
|
|||
![]()
Am vazut ca a mai fost postat pe forum, dar imi place foarte mult acest citat...
"Inainte de a-ti da crucea pe care o duci, Dumnezeu a privit-o cu ochii Sai cei preafrumosi, a examinat-o cu ratiunea Sa cea dumnezeiasca, a verificat-o cu dreptatea Sa cea neajunsa, a incalzit-o in inima Sa cea plina de iubire, a cantarit-o in mainile Sale pline de afectiune, ca nu cumva sa fie mai grea decat o poti duce. Si, dupa ce a masurat curajul tau, a binecuvantat-o si ti-a pus-o pe umeri. Deci, o poti duce! Tine-o bine si urca pe Golgota spre Inviere!" Parintele Constantin Galeriu |
|
||||
|
||||
![]()
In Acatistul Sfintei Cruci spunem "Bucura-te, cinstita Cruce". Crucea este personalizata, nu mai este un simplu obiect. A nu se crede ca prin aceasta adresare cadem in idolatrie, caci acest mod de adresare arata ca Hristos este prezent tainic in ea.
Dar si lacasul de cult este personalizat daca avem in vedere ca la sfintirea lui el este spalat si miruit. Astept si alte pareri pe aceasta tema. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Prima randuiala face din om "templu al Duhului Sfant", a doua face dintr-un locas, "casa Domnului pe pamant", un semn vazut al prezentei si lucrarii Sale. |
|
||||
|
||||
![]()
La sinodul 7 ecumenic de la Niceea din anul 787, s-a stabilit ca modul de cinstire al Sfintei Cruci este asemenea cu cinstirea Sfintelor Icoane. Cu toate aceste nu avem si Acatist inchinat icoanei Mantuitorului, dar Sfintei Cruci da. Nu inteleg diferenta. E adevarat ca sfintirea de exemplu a apei, se face cu sfanta cruce, nu si cu icoana, dar as dori mai multe informatii in acest sens.
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Crucea de la gat | colaps | Generalitati | 14 | 02.03.2014 23:59:31 |
Crucea Sf. Apostol Petru vs. crucea satanica | camy_d | Sfintii Apostoli Petru si Pavel | 19 | 14.04.2011 04:23:25 |
Crucea | Ioana-Andreea | Secte si culte | 70 | 13.01.2011 19:58:47 |
Crucea catolica | Dia20_diana | Biserica Romano-Catolica | 135 | 06.12.2010 23:45:33 |
Crucea de la mormant | keepwalking | Generalitati | 2 | 24.08.2007 00:54:20 |
|