![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
sau mai bine zis, ce ar trebui inteles din formularea respectiva? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Postul este bun, daca este pus la locul lui, nu pe primul loc.
|
|||
|
|||
![]()
Este foarte important pentru noi sa cunoastem care ne este crucea si sa o purtam cu smerenie si nadejde in Dumnezeu. Prin asumarea crucii fiecare dintre noi este pus in postura lui Iosif din Arimateea. Simtim si noi, asemenea lui, intr-o masura mai mica sau mai mare, povara dar si bucuria Crucii lui Hristos, blestemul dar si binecuvantarea.
|
|
|||
|
|||
![]()
Sfânta Evanghelie după Matei 5,24-27:
24. Atunci Iisus a zis ucenicilor Săi: Dacă vrea cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea și să-Mi urmeze Mie. 25. Că cine va voi să-și scape sufletul îl va pierde; iar cine își va pierde sufletul pentru Mine îl va afla. 26. Pentru că ce-i va folosi omului, dacă va câștiga lumea întreagă, iar sufletul său îl va pierde? Sau ce va da omul în schimb pentru sufletul său? 27. Căci Fiul Omului va să vină întru slava Tatălui Său, cu îngerii Săi; și atunci va răsplăti fiecăruia după faptele sale. Sa ne ajute El la aceasta! |
|
||||
|
||||
![]()
In primul rand suntem in legea harului cand trebuie sa intrecem prin ravna chiar si pe farisei si carturari, acestia erau si ei ravnitori dar cu un scop- de a fi vazuti de oameni si nu de a-L descoperi pe Dumnezeu.
|
|
|||
|
|||
![]()
Esential e faptul ca omul nu-si duce crucea vietii singur, ci cu Hristos. La crucea lui, pune si Dumnezeu umarul.
E o sinergie aici, o minunata impreuna-lucrare. Nu ia Dumnezeu asupra Sa intreaga povara a crucii, pentru ca ne-am slabanogi. Dar nici nu ne lasa singuri, caci am fi zdrobiti de ea. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Cum iti poti da seama ca o anumita afectiune pe care nu reusesti sa o rezolvi in decursul a catorva ani, si cu ajutorul medicinei, si a bisericii, este de fapt crucea ta si de fapt nu ar mai terbui sa incerci sa scapi de ea, findca crucea trebuie dusa ?
Cum iti poti da seama de asta ? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iată un material video, pe care eu îl consider excepțional, cu părintele Arsenie Papacioc, despre suferință: http://www.youtube.com/watch?v=ODCzqsneuq8 . Sper să vă fie de folos.
"A fost întrebat avva Ammona ce este calea cea strâmtă și îngustă, și a zis: calea strâmtă și îngustă înseamnă a-ți struni gândurile, și a-ți nimici voia ta, de dragul lui Dumnezeu. Asta înseamnă „iată noi am lăsat toate și ți-am urmat Ție“ (Matei, XIX, 27.)." (Despre avva Ammona, Patericul Egiptean) Last edited by CelMandru; 21.01.2012 at 10:47:08. |
|
|||
|
|||
![]()
"Sa iubim crucea lui Iisus - ne indeamna parintele Arsenie Papacioc. Ea ne va ajuta sa iubim crucile noastre. La inceput, primii calugari nu aveau alta biblioteca decat o mare cruce, in jurul careia se adunau sa se roage si sa mediteze, apoi plecau la treburi mari.
Ascultati, luand o cruce in mana, ce-ti spun spinii, cuiele, Sangele dumnezeiesc? Alexandru cel Mare a intrebat odata un intelept: Cum poate deveni omul asemenea lui Dumnezeu? Inteleptul a raspuns: Atunci cand omul face ce poate face numai Dumnezeu. Si ce poate face numai Dumnezeu? Sa iubeasca pe dusmanul sau. Iata crucea care impaca toate vresmasiile! Ca cine-si tine limba sa nu injure, mana sa nu loveasca si inima sa nu urasca, acela stie sa poarte crucea asemenea Domnului Iisus; si acela se considera ca mantuieste lumea asemenea Domnului rastignit". |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Crucea de la gat | colaps | Generalitati | 14 | 02.03.2014 23:59:31 |
Crucea Sf. Apostol Petru vs. crucea satanica | camy_d | Sfintii Apostoli Petru si Pavel | 19 | 14.04.2011 04:23:25 |
Crucea | Ioana-Andreea | Secte si culte | 70 | 13.01.2011 19:58:47 |
Crucea catolica | Dia20_diana | Biserica Romano-Catolica | 135 | 06.12.2010 23:45:33 |
Crucea de la mormant | keepwalking | Generalitati | 2 | 24.08.2007 00:54:20 |
|