Citat:
În prealabil postat de guardian knight
Asta in timp ce satele noastre is pline numai de batrani, ogoarele pline de balarii, si culmea, nu exista productie autohtona ba de lapte ba de carne ,incat firmele de prelucrare a carnii trebuie sa aduca din polonia, din ungaria...etc...
|
E adevarat ca multe ogoare sunt lasate in paragina. Dra la fel de adevarat e ca nu sunt incurajati taranii sa incropeasca mini ferme, ba din contra li se pune o multime de bete in roate ca..deh, monopolul.
Citat:
Asa ca ,poate fumos, ala ce se plange ca nu are (populatia din blocuri) sa vanda bine, si sa plece la tara !!!
|
ce facem cu cei care nu au ce sa vanda?
Citat:
Un calcul economica simplu ne spune ca un vitel in viu se vinde cu cca. 8-9 lei pe kg, avand cam 600-700 de kg, chiar mai mult, in cam doi ani !
|
Din vitel, l-ai facut pui de elefant! O vaca la maturitate are in jur de 400 de kile. Puiul vacii se numeste vitea pana la un an, dupa un an vb deja de junica. asta daca vb de o vaca de lapte, pe care le cresc taranii romani.
Citat:
Pentru cine vrea sa faca niste calcule simple, va vedea ca nu va muri de foame, si unde mai pui ,ca vitelu nu mananca decat iarba...!!!
|
Vitelul incepe sa manance lapte, apoi iarba. Iarna mananca fan. Acesta trebuie cosit(si cositoarea costa destul), apoi strans(uneori trebui platiti oameni sa vina la strans), iar la inceputul iernii transportat.
Concret un vitel de 1 an cantareste 100 de kilograme, cu 9 lei kg costa 900 de lei. Si muncesti 1 an de zile pentru asta. Strasnica afacere!
probabil ca esti crescut la bloc si crezi ca viata la tara e asa....floare la ureche. pocnesti din degete si se face.
Citat:
Deci hai s-o lasam cu lipsa de sansa...de a duce un tai mai bun ,din pacate ,lenea e cucoana mare, si asta deranjeaza de fapt !!!
|
E adevarat, uneori lenea e de vina...bat-o vina!
Citat:
pana si un cioban ,filosof, este articol in ziar, castiga 30.000 lei pe an ,numai din cam 150 de oi !
|
Iar povesti? Din ziare? Un vacar are 800 pe luna, iar la sfarsitul verii mai primeste de la oameni o galetata de cartofi, sau ceapa, sau branza. Un cioban e pe aproape, el are o cota parte din laptele si branza pe care le produce, in orice caz nu mai mult de 15000 de lei pe an! Si munceste de dimineata pana seara! nu opt ore si apoi delectare in fata televizorului.