Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #1  
Vechi 05.02.2012, 02:59:11
Laura19
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit Alerta! Soia are efecte dezastruoase asupra sanatatii, mai ales la copii

"Soia bio: Proteina din soia e catabolica, duce la hipotiroidism (ceea ce e ff rau). Opreste dezvoltarea creierului copiilor!!! Creste de ~ 3 ori riscul de Alzheimer. Distruge sistemul reproducator.
Despre soia “bio” (pentru ca cea modificata genetic e de 10 ori mai nociva decat aceasta):
Dar, daca ati afla ca soia este un deseu industrial care nu se mai da animalelor pentru ca atunci cand li se dadea acestea se imbolnaveau grav, si ca duce la zeci de disfunctii si boli?
In timpul postului, pentru multi, apar intrebari precum ce sa mananc, ca am de muncit, de unde imi iau proteinele etc. Si iata ca vine soia in intampinarea lor: se spune ca e un fel de carne vegetala, poate chiar mai hranitoare, cu multa proteina, fara colesterol, face bine la inima si nu numai, e ieftina ca braga, chiar seamana putin cu carnea (daca e bine preparata). Si mai e si de post. Dar…
Sa incepem cu putina istorie: in Asia, soia este cultivata de mii de ani. Pana acum aproximativ 2000 de ani, a fost utilizata strict ca INGRASAMANT VEGETAL, datorita proprietatii plantei de a fixa azotul in sol precum fasolea. Acum ~2000 de ani a fost descoperit procesul de fermentare a soii, care o face mult mai gustoasa si usor de mancat, si elimina multe din substantele toxice din ea. Preparatele pe baza de soia nefermentata sunt mai recente. In Europa, soia este folosita in primul rand pentru producerea uleiului de soia; acesta este cel mai ieftin si mai folosit ulei in industria alimentara (daca scrie ulei vegetal pe o eticheta, inseamna fie de soia, fie de rapita, fie, in cazul fericit, de palmier). In urma extragerii uleiului, ramane o cantitate foarte mare de proteina din soia. Timp de ani de zile, aceasta proteina a fost folosita ca FURAJ. Numai ca animalele hranite cu foarte multa soia au inceput sa sufere tulburari grave de sanatate, in special ale sistemului reproducator.

PROTEINA DE CALITATE INFERIOARA
De ce este soia nesanatoasa? Sa incepem cu unul din primele motive pentru care oamenii mananca soia: ca inlocuitor de carne/sursa de proteina teoretic de buna calitate.
Proteina din soia nu are proprietatile anti-catabolice, anabolice, anti-oxidante si de intarire a sistemului imunitar pe care le au proteina animala si chiar multe proteine vegetale. Contine substante care inhiba digestia si absorbtia proteinelor (inhibitori ai proteazelor), iar aceste substante nu sunt distruse in timpul gatitului. Astfel, pe termen lung, dietele care contin multa soia pot duce la deficiente de aminoacizi. Aceste substanse de asemenea pot duce la disfunctii pancreatice si crestere incetinita sau chiar oprita . Unele studii au observat chiar ca poate fi catabolica. Deci, soia nu este o sursa buna de proteina in timpul postului. Exista multe alte proteine vegetale de calitate mai buna.*
De asemenea, soia opreste absorbtia mineralelor, si creste necesarul de minerale (din care oricum consumam, de obicei, prea pusin) si de vitamine (in special B12 si D3, iar B12 nu se gaseste in surse vegetale).
Si totusi, aceste efecte sunt incomparabile ca gravitate cu efectele pe care soia le are asupra creierului, sistemului endocrin si a celui reproducator…

CONTRACEPTIVE ORALE
Soia contine fitoestrogeni (faimoasele izoflavone – genisteina si daidzeina). In cazul unor consumuri ridicate (cam cat ar consuma un european care a auzit ca soia este hrana de calitate…*), efectele vor fi asemanatoare cu ale contraceptivelor orale (estrogenului sintetic): modificari hormonale, tulburari de ciclu (la femei), cresterea sanilor (la barbati), iar, la copii si nou-nascuti poate avea efecte dezastruoase. Se estimeaza ca un copil hranit cu lapte de soia/hrana pentru nou-nascuti pe baza de soia primeste zilnic echivalentul a 5 pastile contraceptive. Un studiu publicat in cunoscuta publicatie The Lancet a descoperit ca copiii sunt expusi la o cantitate de izoflavone de 6 pana 11 ori mai mare decat cea care produce modificari hormonale la adulti (nota importanta: sistemul reproducator al copiilor este in formare; la adulti, aceste schimbari sunt reversibile, in cazul copiilor in schimb vor produce modificari ireversibile: sterilitate, efeminare in cazul baietilor, pubertate precoce la fete… la fel ca contraceptivele orale date unor copii mici). In sangele copiilor hraniti cu asemenea mancaruri, au fost detectate concentratii ale izoflavonelor de 13000-22000 (treisprezece pana la douazeci si doua de mii) de ori mai mari decat nivelul natural al estrogenului.

HIPOTIROIDISM… DIABET…
Tot aceste doua izoflavone reduc sinteza hormonilor tiroidieni, si doar 30 g de soia/zi pot duce la hipotiroidism si boli autoimune ale tiroidei. (nota: o cutie de tofu are cam 200 de grame, si nu e greu sa fie mancata la o singura masa). Un studiu a observat ca copiii care au fost hraniai cu soia au o incidenta dubla a diabetului…

CREIERE MICSORATE, DEMENTA, IQ REDUS…
Un studiu la scara mare a observat ca barbatii care consuma tofu de
cel putin de doua ori pe saptamana au un risc de 2.4 ori mai mare sa faca Alzheimer, un grad mai ridicat de atrofiere a creierului si creiere care apar cu aprox. 5 ani mai imbatranite. De asemenea, izoflavonele din soia pot conduce la dementa vasculara.
Copiii femeilor care au deficiente tiroidiene au un risc de 4 ori mai mare sa aiba IQ-ul sub 85 decat cei ai femeilor care nu au astfel de deficiente.
Zincul este un element important pentru transmiterea impulsurilor nervoase intre neuroni (printre multe alte functii). Deficienta in zinc in timpul sarcinii si alaptarii (si in copilarie) duce la anomalii congenitale ale sistemului nervos, si a fost asociata cu “capacitate redusa de invatare, apatie, letargie, si retard mental”. Intr-un studiu pe 372 de copii chinezi deficitari in zinc, cei care au au primit suplimente de zinc si-au imbunatatit mai mult performantele“ in perceptie, memorie, rationare, abilitati psiho-motorii precum coordonarea mana-ochi. Alte trei studii au observat cresterea capacitatilor cognitive in urma suplimentarii cu zinc.
Prin continutul foarte ridicat de acid fitic, soia duce in special la deficiente in zinc. S-a observat ca mancarea pentru nou-nascuti pe baza de soia a dus la scaderea nivelelor de zinc in toti copiii carora li s-a administrat. Chiar cand dietele au fost suplimentate cu zinc, a existat o corelatie puternica intre continutul de acid fitic din mancare si cresterea incetinita (zincul are un rol important si in cresterea si dezvoltarea organismului)
*Asiaticii consuma in medie 12 grame de leguminoase pe zi (Colin Campbell, autorul “studiului China”), cu variatii intre 6 si 30 de grame. Departe de litrul de lapte de soia sau 200 de grame de snitele, chiftele, pateu din soia, sau tofu, pe care le poate consuma un occidental.

REACTII OFICIALE
Cat de serioasa este aceasta problema?
Organismele nationale din mai multe tari au inceput sa ia atitudine. Intai, Ministerul Sanatatii din Israel a avertizat ca copiii mici nu trebuie sa fie hraniti cu mancare pe baza de soia, iar copii pot manca soia maxim o data pe zi, de maxim trei ori pe saptamana, iar adultii trebuie sa fie precauti datorita efectelor adverse asupra fertilitatii si riscului crescut de cancer la san.
Universitate Cornell a avertizat ca femeile cu un risc crescut de cancer la san trebuie sa evite soia. Autoritatile elvetiene recomanda ca utilizarea soii in hrana bebelusilor sa fie “foarte restransa”. In Anglia si Australia autoritatile le spun parintilor sa intrebe un doctor inainte de a le da copiilor hrana pe baza de soia.
Informatiile din acest articol cuprind o parte infima a cercetarilor din domeniu. Fiecare efecte negativ are in spate mai multe studii, si incep sa se cunoasca si mecanismele prin soia duce la aceste efecte. Pentru cei interesati de surse si care doresc sa afle mai multe, pe blog vor fi date trimiterile la articolele originale. De asemenea mai pe larg despre alimentele hranitoare care pot fi consumate in timpul postului (hrisca, ovazul, cerealele integrale, nucile etc.)
Un “studiu de caz”- prizonierilor dintr-o inchisoare din SUA li s-a dat soia in loc de carne (60-70% proteina din soia, restul carne sau lactate), ceea ce i-a facut sa sufere de lesin, palpitatii, insomnii, depresii, simptome ale hipotiroidismului precum senzatie permanenta de frig, oboseala, crestere in greutate, gandire incetosata, infectii frecvente, glanda tiroida marita. Acestia au dat in judecata guvernul american in anul 2007.
"http://codexalimentarius.info/?p=705

Nu am postat acest articol ca fiind litera de lege ptr mine, insa este bine sa luam in calcul toate parerile, si pro si contra, inainte sa consumam ceva, mai ales ceva nou pe piata, alimentele pe baza de soia sunt ceva recent la romani. Bunica nu manca asa ceva . Pe vremuri, in perioada de dinainte de 1989, populatia se scandaliza, in taina, ca salamul continea, pe langa carne, si soia.

Deci putem posta aici retete si tratamente pe baza de plante? (nu dealta dar retele ptr raceli sau altele nu fac parte din alimentatie, si mie sa nu se devieze de la subiect)
Reply With Quote
  #2  
Vechi 05.02.2012, 08:20:02
Laura19
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Farmacia Domnului: Perele

Perele sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri ca fiind linistitoare, recomandate persoanelor iuti la manie. Astazi stiinta explica aceste efecte prin compozitia acestor fructe minunate, al caror parfum ne conecteaza la frumusetea zilelor de toamna insorite.Avand un puternic efect racoritor, perele contin mai multe saruri minerale decat merele: calciu, fosfor, fier, potasiu, seleniu, magneziu, zinc etc., dar o cantitate mai redusa de vitamina A, C si complexul de vitamine B. Coaja de para contine tanin, care are efect dezinfectant si astringent.
Perele sunt diuretice, depurative si sedative. Stresul, astenia si surmenajul psihic isi gasesc alinare in consumul perelor, prin combinatia de calciu, fosfor si potasiu din compozitia lor. Perele sunt folosite si in reumatism, guta, anemie, tuberculoza, prevenirea gripei si intarirea sistemului imunitar. Sunt recomandate si pentru arsurile la stomac, iar zaharul natural din compozitia lor le face o sursa excelenta de energie.
Sucul de pere ajuta la reglarea digestiei, dar si la tratarea tusei sau astmului.
Natalia Corlean

Salata (Lactuca sativa) si beneficiile ei farmaceutice

Actiune farmacologica
Frunzele plantei au utilizari terapeutice, ca adjuvante in tratarea unor boli.
Principiile active pe care Ie contine actioneaza ca anafrodisiac, analgezic, antispastic, depurativ, coleretic, digestiv, diuretic, emenagog, hipoglicemiant, laxativ, emolient, maturativ, sedativ, uricozie, drenor hepatic.
Consumata, planta reduce libidoul sexual exagerat, diminueaza senzatia de durere, previne si chiar elinlina spasmele muschilor intestinali, stimuleaza secretiile salivare si gastrointestinale, retrage din masa umorilor substantele toxice si favorizeaza eliminarea lor, stimuleaza eliminarea bilei din intestin, fiind un bun drenor hepatic, usureaza digestia, actioneaza asupra epiteliului renal, marind cantitatea de urina eliminata si o data cu ea eliminarea din organism a unor substante toxice.
Provoaca sau favorizeaza aparitia menstruatiei intarziate, micsoreaza glucoza din sange faciliteaza defecatia, relaxeaza tesuturile si elimina starea inflamatorie, accelereaza maturarea furunculelor, calmeaza starile de excitatie cerebrala, stimuleaza eliminarea prin urina a acidului uric si uratilor.
Recomandata in palpitatii, spasme viscerale, gastralgii, insomnii, artrita, astm bronsic, bronsita, colecistita, cuperoza, diabet zaharat, dismenoree, constipatie, guta, litiaza renala, nefrita, inflamatii intestinale, menstre dureroase, congestie hepatica, hepatita, panaritiu, furuncule.
Semintele sunt folosite de medicina traditionala la tratarea blefaritei, conjunctivitei, afectiunilor respiratorii.
Indicatii terapeutice si mod de utilizare
Uz intern
Adjuvant dietetic in afectiuni gastrointestinale, nefrita, litiaza mica, artrita, guta, reglarea ciclurilor menstruale, menstre dureroase, insomnii, astm bronsic, colecistita, diabet zaharat, constipatie, congestie hepatica, hepatita:
a) – consumata ca planta alimentara sub forma de salata sau diferite preparate culinare.
b)- decoct, din 60-80 g frunze la 1 litru de apa. Se fierbe 20-25 de minute. Se strecoara si se beau 4 cani pe zi. Are actiune antispastica, calmanta, diuretica.
Pentru calmarea tusei astmatice, tusei spasmodice:
infuzie din 1 lingurita seminte, la o cana cu apa in clocot. Se lasa acoperita 15-20 minute. Se strecoara si se beau 2-3 cani pe zi.
Pentru diabet:
alcoolatura, 60 de picaturi de 3 ori pe zi, inainte de masa.
Uz extern
1. Pentru maturare in panaritiu, furuncule, cu grabirea vindecarii: cataplasme calde locale cu frunze fierte.
2. Pentru igiena oculara in blefarite, conjunctivite:
decoct, din 1 lingurita frunze uscate si 2 Iinguri seminte la 4 Iitri de apa. Se fierb 40-45 minute. Se lasa la racit pana la caldut. Se toarna in lighean si se introduc picioarele in solutia obtinuta.
Cosmetica
Pentru ingrijirea tenurilor uscate si decongestionarea lor:
decoct, din o salata verde la 0,5 litri apa. Se fierbe cca. 2 ore. Se aplica lotionari locale. Are actiune decongestiva si catifelanta.


Farmacia Domnului: ridichea rosie

Din aceeasi familie cu ridichea neagra, surata ei care ne ajuta pe timpul iernii, ridichea rosie se mai numeste si „de luna” sau „de primavara”.

Ridichea contine foarte multa apa (peste 90%), proteine, fibre, minerale (calciu, fier, iod), vitamine (B, C, P). Datorita compozitiei sale, ridichea are multe efecte benefice: ajuta la obtinerea poftei de mancare si la producerea sucurilor gastrice, combate fermentatiile intestinale si demineralizarea, este antiseptic, drenor renal si hepatic, stimuleaza bila si ajuta la eliminarea ei. Actioneaza impotriva infectiilor si ajuta la degajarea cailor respiratorii prin expectoratie. Ajuta in caz de migrena, calmand starile de excitatie cerebrala si ajutand digestia. Atunci cand apar senzatii de greata, recurgitatii amare in gura si stare de inapetenta, se recomanda consumul a 2-3 ridichi pe stomacul gol.


http://codexalimentarius.info/?cat=36

Last edited by Laura19; 05.02.2012 at 08:23:37.
Reply With Quote
  #3  
Vechi 05.02.2012, 08:21:13
Laura19
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

100 ALIMENTE FARA CALORII

1. Afine – normalizeaza glicemia si au calorii negative.
2. Agar – este un gel extras dintr-o alga sub forma de pulbere. Ajuns
in organism, absoarbe lichidele si isi mareste volumul, captand
grasimile si zaharurile. Nu e digerat de organism, ci eliminat cu tot
cu grasimi si zaharuri. Cantitatea optima este de 3 g pe zi. Se poate
folosi la supe si sosuri.
3. Alge marine – contin multe fibre.
4. Ananas – contine enzime care dizolva grasimile.
5. Anason – degreseaza organismul.
6. Andive – au calorii negative, stimuleaza secretia biliara.
7. Anghinare – diuretic, scade colesterolul.
8. Ardei iute – intensifica
metabolismul.
9. Avocado- are proteine vegetale usor digerabile.
10. Broccoli – are calorii negative.
11. Busuioc – degreseaza organismul, are calorii negative.
12. Caise – laxative, ajuta digestia.
13. Cardamonul – este un condiment traditional arab numit si “hell”.
Cateva seminte luate inainte de masa cu 10 minute, stimuleaza
digestia, iar puse in cafea neutralizeaza toxicitatea ei.
14. Carne de curcan – are putine calorii si putine grasimi.
15. Cartofi – se consuma fara grasimi si doar cu alte legume.
16. Castane – ard grasimile.
17. Castravete – are calorii negative, elimina toxinele.
18. Capsune -elimina toxine din organism, au calorii negative.
19. Ceapa – degreseaza organismul, are calorii negative.
20. Chimen – regleaza secretia de enzime.
21. Cicoare – stimuleaza digestia.
22. Cimbru -degreseaza organismul.
23. Cirese – sunt depurative.
24. Coacaze negre -
reechilibreaza metabolismul.
25. Coada-calului – mareste procesele de eliminare a toxinelor 26.
Conopida – are calorii negative.
27. Coriandru – reduce balonarea.
28. Cresonul – se poate consuma ca salata, suc, supa sau pentru
condimentarea carnii si a legumelor. Are efect antibiotic fara a
afecta flora stomacala, intareste sistemul imunitar, e un bun diuretic
si detoxifiant si ajuta la eliminarea grasimii. Ceaiul e bun si contra
tusei. Atentie, planta uscata isi pierde puterile curative!
29. Cuisoare – au calorii negative.
30. Dafinul – are marea proprietate de a dizolva si elimina grasimile,
iar pentru asta nu trebuie consumat in cantitati mari, cateva frunze
puse in mancare sunt suficiente, insa trebuie folosite frecvent pentru
ca efectul sa fie vizibil.
31. Dovlecel – are calorii negative.
32. Fasole patata – este purgativa.
33. Fasole verde – are calorii negative.
34. Ghimbir – intensifica metabolismul.
35. Ginseng – elimina toxinele.
36. Graham – are multe fibre.
37. Grapefruit -contine enzime care dizolva grasimile.
38. Gulie – regleaza nivelul glucozei.
39. Hrean – degreseaza organismul.
40. Kiwi – este puternic antioxidant.
41. Lamaie – degreseaza organismul, are calorii negative.
42. Lemn dulce – stimuleaza ficatul si secretia vezicii biliare si
imbunatateste digestia. Se foloseste radacina si se consuma ca ceai,
infuzie: 2 lingurite la o cana. Se bea dupa masa. Atentie, mareste
fertilitatea, iar consumul pe o perioada mai mare de cateva saptamani
poate duce la hipertensiune sau edeme!
43. Izma – are efect racoritor.
44. Mandarine – reduce indigestia.
45. Mango – are calorii negative
46. Macese – alunga oboseala.
47. Macris – este detoxifiant.
48. Marar – degreseaza organismul, are calorii negative.
49. Mei – are multefibre.
50. Menta – are calorii negative, este diuretica.
51. Mere – au calorii negative.
52. Miere – scade pofta de mancare.
53. Migdale – scad colesterolul.
54. Morcovi – au calorii negative.
55. Mure – sunt laxative.
56. Musetel – usureaza digestia.
57. Napi – diuretic, purifica sangele.
58. Nectarine – au putine calorii.
59. Oregano – intensifica functiile hepatice.
60. Orez basmati – intensifica digestia, racoritor.
61. Orez brun – intensifica digestia.
62. Orz – intensifica functiile hepatice.
63. Papaya – regleaza glicemia.
64. Paducel – reduce aciditatea gastrica.
65. Papadia – intensifica arderile.
66. Pastarnac – este diuretic.
67. Patrunjel – are calorii negative, elimina grasimea.
68. Pepene rosu – este diuretic.
69. Peste – reduce colesterolul, are grasimi bune.
70. Piper – degreseaza organismul.
71. Portocale – au calorii negative.
72. Ridichi – au calorii negative.
73. Rodii – scad colesterolul.
74. Rosmarin – este diuretic.
75. Rosii – degreseaza organismul
76. Salata verde – stimuleaza metabolismul.
77. Salvia – are calorii negative.
78. Schinduf – se consuma semintele sau frunzele, pisate si amestecate
cu mancare. Ajuta la digestie si scade nivelul colestrolului. Sub
forma de ceai: 2 lingurite la o cana cu apa; are efect antitusiv si
laxativ, se bea caldut dupa 3 ore de infuzare.
79. Scoici – regleaza functia tiroidiana.
80. Scortisoara – degreseaza organismul.
81. Secara – grabeste digestia intestinala.
82. Seminte de dovleac – au efect de purificator intestinal.
83. Seminte de floarea-soarelui – au grasimi bune, nu ingrasa.
84. Seminte de in – dreneaza intestinul.
85. Seminte de susan – previn osteoporoza.
86. Sfecla – are calorii negative.
87. Sovarf – este tonic gastric.
88. Spanac – are calorii negative si multe fibre.
89. Sparanghel – are calorii negative.
90. Sofran – accelereaza metabolismul.
91. Tapioca – este un fel de faina obtinuta din tuberculii maniocului,
care ajuta la scaderea colestrolului si la reducerea stratului adipos.
92. Tarhon – dizolva grasimile.
93. Tofu – contine fibre.
94.Telina – are calorii negative.
95. Urzica – e detoxifianta si laxativa
96. Usturoi – degreseaza organismul, are calorii negative.
97. Varza – este diuretica si purgativa.
98. Varza chinezeasca – are calorii negative, este foarte satioasa.
99. Varza de Bruxelles – are calorii negative.
100. Vinete – contin multe fibre
Reply With Quote
  #4  
Vechi 05.02.2012, 16:47:29
ovidiu b.
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
Deci putem posta aici retete si tratamente pe baza de plante? (nu dealta dar retele ptr raceli sau altele nu fac parte din alimentatie, si mie sa nu se devieze de la subiect)
Bineinteles ca se poate....ce tine de sanatate este ok, chiar daca nu face parte din alimentatie.

Pentru raceala am eu niste retete ce tin de alimentatie:
- ceai de cuisoare+tei (indulcit cu miere de albine)
- 1 ligura de miere amestecata cu 1/2 lingura de scotisoara (de 3 ori/zi)
- catina cu miere sau catina macinata cu miere sau suc de catina - a se consuma de preferat pe stomacul gol (catina este o bogata sursa de vitamina C - contine de 10 ori mai multa vit C decat lamaia)
- usturoi crud consumat in combinatie cu mancare.
Reply With Quote
  #5  
Vechi 06.02.2012, 02:43:37
Laura19
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Urasc usturoiul. Ovidiu.B ai apucat sa citesti ce am postat? Mai ales despre soia? Ar fi interesant sa vad ce parere ai.

Si nu voi inlocui niciodata laptele de vaca cu laptele de soia. Eu am consumat numai lapte de vaca, repectiv oaie, de la bunica, si n-am avut niciodata pb de calciu, alergii si altele. Plus alte preparate din lapte facute de bunici: smantana,branza telemea,cas,branza de burduf etc. De asemenea si ouale tot de la bunici le aduceam. Si carnea si preparatele din ea. Si legumele..Mai rar luam de la magazin. N-as inlocui mancarea traditionala romaneaca cu tot felul de noutati, care mai de care. Si sincer nu mi le imaginez pe bunicicle mele mancand soia si apoi mergan o zi intreaga la fan sau la sapa sau sa taie lemne. Nu cred ca s-ar mai intoarce acasa. Astea cum ca soia ar fi mai buna decat laptepe natural sunt prostii si chestii de marketing sa te faca pe tine sa le cumperi produsele. Eu sunt cu mancarea clasa, romaneasca. Nu prea ma dau in vant dupa soia,tofu si altele.

Numai ca acum e pb mare. Obisnuita cu mancarea naturala de la bunici, nu prea imi place nimic din ce gasesc in magazinele canadiene. Numa sintetica, chimicale, tratate nush cum si asa gasesc in magazine.
Reply With Quote
  #6  
Vechi 06.02.2012, 06:31:55
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 18.06.2010
Religia: Ortodox
Mesaje: 5.076
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
Urasc usturoiul. Ovidiu.B ai apucat sa citesti ce am postat? Mai ales despre soia? Ar fi interesant sa vad ce parere ai.

Si nu voi inlocui niciodata laptele de vaca cu laptele de soia. Eu am consumat numai lapte de vaca, repectiv oaie, de la bunica, si n-am avut niciodata pb de calciu, alergii si altele. Plus alte preparate din lapte facute de bunici: smantana,branza telemea,cas,branza de burduf etc. De asemenea si ouale tot de la bunici le aduceam. Si carnea si preparatele din ea. Si legumele..Mai rar luam de la magazin. N-as inlocui mancarea traditionala romaneaca cu tot felul de noutati, care mai de care. Si sincer nu mi le imaginez pe bunicicle mele mancand soia si apoi mergan o zi intreaga la fan sau la sapa sau sa taie lemne. Nu cred ca s-ar mai intoarce acasa. Astea cum ca soia ar fi mai buna decat laptepe natural sunt prostii si chestii de marketing sa te faca pe tine sa le cumperi produsele. Eu sunt cu mancarea clasa, romaneasca. Nu prea ma dau in vant dupa soia,tofu si altele.

Numai ca acum e pb mare. Obisnuita cu mancarea naturala de la bunici, nu prea imi place nimic din ce gasesc in magazinele canadiene. Numa sintetica, chimicale, tratate nush cum si asa gasesc in magazine.
De intoleranta la lactoza ai auzit?
Eu ma numar printre"norocosii"care au asa ceva...
Mama, a suferit o depresie post-partum asa ca nu m-a alaptat...nu stiu de unde m-i se trage,dar am aceasta nesuferita afectiune care ma impiedica sa consum lapte dulce natural.
Sunt o mare consumatoare de soia,oricum.

Tu ai o problema cu patriotismul,care se reflecta si in alegerile culinare.Este bine sa nu ajungi la extreme!
De exemplu,multe mancaruri romanesti sunt chiar toxice,consumate pe timp indelungat.
Este bine sa iei ce este mai bun si din alte culturi,nu inseamna ca daca-i romanesc are stea in frunte,trebuie sa ne pastram realismul si echilibrul.
Somonul la gratar cu niste varza de bruxelles si brocollini nu-ti place??
Sau legume asortate chinezesti,creveti cu sos de soia si usturoi nu-ti plac?Nu le consideri sanatoase??
Nu m-as mai intoarce la tocanitele pline de grasime cu multa ceapa prajita,la toate prajelile si rantasurile noastre!
La romani admir muraturile,ciorbele si muncarurile cu legume(ciuperci,varza acra,drob de ciuperci cu marar),dar si painea de casa!
__________________
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.

Last edited by Yasmina; 06.02.2012 at 06:34:05.
Reply With Quote
  #7  
Vechi 06.02.2012, 11:49:35
ovidiu b.
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
Urasc usturoiul.
Pacat ca urasti usturoiul. Este un antibiotic natural de o mare calitate.

Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
Ovidiu.B ai apucat sa citesti ce am postat? Mai ales despre soia? Ar fi interesant sa vad ce parere ai.
Da am citit ceea ce ai postat. Sa stii ca este foarte usor sa-ti aduc contraargumente - in istoricul topicului am postat un articol care vorbeste numai de bine despre soia. Nu tot ceea ce gasim mai ales pe internet este corect - sunt tot felul de interese si interese - de cele mai multe ori nu cistite. Eu nu consum niciodata mezeluri de soia - ci doar boabele le cumpar - si le fac pasta (drob de soia) - insa foarte rar. Laptele de soia il consum mai des. In schimb consum foarte multa linte, naut. Din propia mea experienta pot sa-ti spun ca ma simt foarte bine - deci am testat sa spunem soia si as putea sa combat articolul tau prin simplul motiv ca la mine nu a avut loc nici un efect negativ din cele prezenate de tine. Eu l-am intrebat si pe naturistul meu ce parere are despre articolele care combat soia si mi-a raspuns: "Eu consum soia de 30 de ani. In momentul cand m-am apucat de acest regim ma aflam cu un picior in groapa (adica era foarte bolnav). Daca s-ar confirma cele spuse in articolul asta (adica articolul tau) eu nu as mai fi astazi."

Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
Si nu voi inlocui niciodata laptele de vaca cu laptele de soia.
Este alegerea ta - eu nu incerc sa te conving. Tine minte un aspect care te va ajuta pe viitor: Menirea mamelor este sa alapteze (adica sa nasca copiii si sa dea lapte) si nu sa consume lapte". Uite am si un articol care iti explica ma clar cum stam cu consumul de lapte: Căteva lucuri bine de știut despre lapte. Repet nu incerc sa te conving - eu iti prezint doar niste puncte de vedere.

Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
Eu am consumat numai lapte de vaca, repectiv oaie, de la bunica, si n-am avut niciodata pb de calciu, alergii si altele. Plus alte preparate din lapte facute de bunici: smantana,branza telemea,cas,branza de burduf etc. De asemenea si ouale tot de la bunici le aduceam. Si carnea si preparatele din ea. Si legumele..Mai rar luam de la magazin. ....Eu sunt cu mancarea clasa, romaneasca. Nu prea ma dau in vant dupa soia,tofu si altele.

Numai ca acum e pb mare. Obisnuita cu mancarea naturala de la bunici, nu prea imi place nimic din ce gasesc in magazinele canadiene. Numa sintetica, chimicale, tratate nush cum si asa gasesc in magazine.
Faptul ca esti impotriva mancarurilor procesate (mezeluri), sintetice etc este un lucru foarte bun. Insa sa stii ca bunicii tai, desi mancau manacare sa spunem grasa (carne, branza, lapte) ei au aveau si o frana, un echilibru adica postul saptamanal cat si cele 4 mari posturi de peste an. Organismul nostru este foarte puternic si duce incredibil de mult - adica consumul acesta haotic de carne, branza, lapte, oua - insa pana la un moment dat. Nu degeaba spitatalele sunt tot mai pline si bolile sunt din ce in ce mai complexe, mai frecevente si apar inclusiv la tineri. Eu tanar fiind, cunosc multe persoane tinere care au deja probleme de sanatate si ei singuri ajuns la concluzia ca organismul lor nu mai tolereaza orice. Fiecarea dintre noi putem descoperi ce e bun si ce nu e bun pentru noi si sanatatea noastra.

Orice am face tot la legile lui Dumnezeu ne intoarcem. Asadar regula cea mai simpla si mai sigura este sa ne impacam cu Dumnezeu si toate ni se vor da noua. Nu este suficient sa alegem un regim alimentar sanatos si sa ne ferim de tot felul de chimicale in detrimentul apropierii de Dumnezeu si de Biserica. Trebuie sa cream un echilibru intre trup si suflet, asta am inteles eu de la Sfintii Parinti.

Last edited by ovidiu b.; 06.02.2012 at 11:53:25.
Reply With Quote
  #8  
Vechi 06.02.2012, 16:39:23
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 10.12.2006
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.046
Implicit

Ovidiu,ce ai dat acolo e un articol de 2 lei (ca sa fiu direct). Cum adica nicio specie de animal nu consuma lapte dupa ce a intarcat? Esti tu asa sigur? Bagi mana in foc? La ce ne-a lasat Dumnezeu animalele domestice? Doar pentru carne? Oare nu si pentru lapte,si implicit branza,smantana,cas etc? Deja incepem sa ajungem la extreme si nu e bine. Ma uit eu la cei de la tara care au consumat lapte de vaca si de capra o viata intreaga,si carne si oua fierte la greu si traiesc sau au trait mai multi ani decat o sa apuci tu cu toate prostiile alea. Uita-te si tu in stanga,in dreapta,nu privi numai in fata ca nu e bine. Inspira-te din practica si ai sa te convingi! Vecinul meu de la tara (Dumnezeu sa il ierte) a trait aproape 90 de ani in conditiile in care fuma numai Carpati si era un alcoolic! Dar stai asa,a baut o viata intreaga lapte de la vaca lui si manca oua si carne de la animalele din curtea sa! Tu cu regimul tau daca te apuci sa stai numai beat zi si noapte si sa mai fumezi si tigari fara filtru fac pariu ca nu prinzi 60-65 de ani! Si eu sunt oarecum impotriva laptelui pentru consumul sau foarte scazut de proteine,deci nu se merita sa bei mult si des,dar in niciun caz sa nu-mi spuneti ca e mai bun decat varza si alte prostii (vorba cuiva: mancare de oameni bolnavi!). Invatati sa fiti mai open-mind. Eu ca omnivor sunt adeptul si mancarii vegetale (adica soia,usturoi si alte cele),insa voi nu acceptati in ruptul capului sa mancati carne si oua cu gandul ca cine stie ce patiti. Da ce vreti fratilor,sa deveniti nemuritori?? Cand te cauta moartea oare ne intreaba ce am mancat? Totul este bun,ca nu a lasat Dumnezeu ceva rau pe pamant! Pana si in Biblie intalnim porci,vitei,miei etc. Oare pentru ce le tineau acei oameni? Astept raspuns.


@Laura,din ceea ce ai scris singuru lucru care nu-mi place e ca nu mananci usturoi. Eu mananc foarte des,asa crud,e extrem de bun impotriva racelii de exemplu si pentru intreg sistemul imunitar. Mananc si multa ceapa dealtfel. Trebuie sa alegem ce e bun din toate,nu sa fim fixisti. Si am inceput deja sa detest vorba asta "nu-mi place". Pai voi mancati ceva doar pt ca va place?? Eu mananc ce stiu ca e bun,indiferent ca nu-mi place,sau ca nu mi-e pofta sau ca nu mi-e foame. S-a facut ora in care trebuie sa mananc mancarea "cutare",pai o mananc! Ce atatea mofturi,ca nu mi-e foame,ca nu-mi place,ca ar fi mai bine altceva etc. Nu-i bine nici prea rasfatat!

Last edited by Raoul; 06.02.2012 at 16:42:38.
Reply With Quote
  #9  
Vechi 06.02.2012, 18:21:51
ovidiu b.
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Prietenul meu Raoul, articolul iti explica cat se poate de bine efectul laptelui. Tu, la nivelul tau, il iei drept un articol de doi bani. Iti respect parerea. Nu inseamna ca daca tu nu il acceopti, nu este ok. Eu am postat niste informatii pentru cine este intresat. L-am postat pentru astia mai "extremisti" cum spui tu. Nimeni nu te obliga sa fii de acord cu el. Insa am rugamintea sa vii cu niste argumente clare. Tine-o inainte cu ale tale - rebelul din tine int-o zi imi va da dreptate ori cat ai incerca sa le sucesti cu bunicul, cu porcul, cu vaca si asa mai departe. Discutia cu animalele domestice am mai avut-o si pana la urma mi-ai dat dreptate. Chiar nu e cazul sa incepem o nou runda. Dar pentru ca esti simpatic in stilul asta asa rebel, iti mai dau niste informatii care se vor intipari in memoria ta si care iti vor munci putin cate putin constiinta, iar cand vei avea nevoie de ele te vei folosi de ele.

Cat despre Biblie - citeste geneza 1.29. Sfintii Parinti ne vorbesc foarte clar sa ne ferim de indestulare. Dupa caderea in pacat, omului fiind neputincios i-au fost ingaduite animalele spre consum. Pe pământ, toate sunt îngăduite de Dumnezeu, dar nu toate ne zidesc: „Toate îmi sunt îngăduite, dar nu toate îmi sunt de folos. Toate îmi sunt îngăduite, dar nu mă voi lăsa biruit de acestea”. (1 Corinteni 6, 12)
- Sf Nicodim Aghiritul ne spune: "Păzește-ți gustul și pântecele să nu cadă rob bucatelor grase, delicioase și variate, nici băuturilor dulci și aromate. „Vai celor ce mănâncă iezi din turme și viței sugători din mijlocul cirezilor”. (Amos 6, 4)
- Parintele Arsenie spune cam asa: Sfinții au făcut nevoințe grozave, înfricoșătoare și au ajuns la starea lui Adam înainte de cădere, când fiarele în prezența lor leapădă starea lor de fiare. Ca exemplu, apropape contemporan, avem pe Sfântul Serafim de Sarov și blândețea fiarelor din pădure. Sfinții iubesc toată făptura lui Dumnezeu.
- Parintele Paisie Aghioritul spune cam asa: In rai animalele simteau mireasma harului si îi slujeau lui Adam. Dupa calcarea poruncii toata firea suspina impreuna cu omul. Iata, sarmanul iepure, de pilda, priveste mereu cu frica. Inima ui bate tac-tac-tac. Nu doarme deloc, sarmanul. Cat de mult sufera aceasta faptura nevinovata din princina noastra! Dar atunci cand omul revine la starea de dinainte de cadere, animalele se apropie din nou de el fara frica.

Acum te intreb: Care a fost starea de dinainte de cadere a omului?
Eu ti-am prezentat mai multe puncte de vedere a unor Sfinti...tu acum ai de ales in ceea ce priveste carnea, animalele si restul. Nu astept un alt comentariu - doar daca ai nelamuriri - dar te astept cu mai multa pace ca sa putem face comuniune si nu razboi.

Last edited by ovidiu b.; 06.02.2012 at 18:30:44.
Reply With Quote
  #10  
Vechi 06.02.2012, 19:14:09
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 10.12.2006
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.046
Implicit

Nu port razboi frate,eu ma inspir din practica si nu din teorie,asta e diferenta dintre noi doi De povesti suntem satui... Am citit ce ai scris si iarasi tinzi spre extremism sau poate nu ai inteles in totalitate. Starea lui Adam si Eva de dinainte de caderea in pacat e ceva total diferit,nu are legatura cu firea lumii de azi. Poate doar daca ajungem sfinti inca din viata asta sa putem sa pregustam putin,dar in rest,nicio sansa. In caz ca ma contrazici,sa o luam atunci altfel: de ce pui accentul doar pe mancare?? De ce nu traiesti in casa cu leul si serpii,ca doar asa faceau parintii nostri,deci hai sa-i imitam? Sau de ce nu umbli dezbracat pe strada,ca ei nu aveau nici haine. Si exemplele pot continua. Deci orice paralela intre noi si Adam si Eva mi se pare absurda. Iar daca zici ca gresesc,atunci tine toate "randuielile" lor,nu doar ce priveste mancarea (si ca o paranteza,imi amintesti de sectari care ei o tin sus si tare cu Vechiul Testament,dar si ei atrag atentia doar asupra anumitor aspecte. Ca ei nu mananca porc si nu beau alcool,tin sambata etc. insa nu se limiteaza la un nr. de pasi,nu aplica ochi pt ochi si dinte pentru dinte etc. etc.,deci nu fac nimic din ce faceau evreii VT. Asa si tu... pai daca ti o randuiala,tine-o in totalitate,nu doar ce vrei tu sau doar o parte din ea. Deci umbla dezbracat,stai cu fiarele salbatice la un loc - ce doar se vor imblanzi,nu? - etc.).

Si legat de indestulare(a) pantecelui: Ia spune,la predica de pe munte,cand Iisus a hranit 5000 de barbati (afara de femei si copii),si apoi pe malul Marii Galileei (lacul Ghenizaret) inca 4000... si spune clar in Scriptura ca toti s-au SATURAT (deci burtile lor erau full,ca a mai si ramas). Pai cu versetele astea ce facem frate?? E pacat indestularea atunci cand pune stapanire pe tine,cand stomacul ajunge sa te conduca asemenea unui drog. La asta se refereau sfintii. Nu ca e pacat sa te ridici de la masa satul - am trait s-o aud si pe asta. E ca si cu bautura: nu e pacat sa bei vin,e pacat sa te imbeti. Deci sa intreci masura,sa devi dependent,sa ajungi sa te controleze acest "drog" pierzandu-ti libertatea ta interioara.

Nu mai fi extremist si nu incerca sa fortezi limita cum se spune. Sa nu faci ca cei din nordul africii de pe timpul romanilor... cand s-au dus singuri la Roma sa fie omorati de imparat ca sa aiba si ei sfinti martiri. Pai aia nu mai e martiriu,ci sinucidere frate! Deci sa faci diferenta. Iarta-ma daca te-am necajit.

Doamne-ajuta!

Last edited by Raoul; 06.02.2012 at 19:17:04.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare


Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
alimentatie bio myself00 Generalitati 20 01.10.2012 10:24:46
care varianta e corecta? victortiti89 Generalitati 76 16.06.2011 18:14:43
Septuaginta este cea corecta Ioana-Andreea Secte si culte 14 18.02.2011 04:45:08
Cu ce criterii se determina care este credinta corecta si ceea falsa? Bast-et Generalitati 14 30.09.2010 17:26:07
Pentru o intelegere corecta a ortodoxiei bogdan268 Despre Biserica Ortodoxa in general 133 30.06.2009 03:40:42