Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.02.2012, 16:04:37
ovidiu b.
Guest

Implicit

Cam greu de citit...era bun un scris mai mare. Vezi ca poti reedita.
Reply With Quote
Vechi 08.02.2012, 16:27:01
Annyta
Guest

Implicit

Antonie Bloom sau Antonie de Suroj?

Daca imi permiti un raspuns la intrebarea din topic (desi tu ne rogi sa facem referire la textul postat, nu ma voi referi strict la acesta): eu una nu ma simt in stare sa aduc argumente despre existenta lui Dumnezeu in fata unui ateu. (Iar celoralti nu mai este necesar sa le aduci argumente.) Dar oare argumentele ar fi suficiente? Sau trairea/ experienta fiecaruia? Parca si in textul postat este exemplul tanarului care s-a lasat convins de o persoana mai inteligenta/ experimentata, dar ulterior si-a dat seama ca el nu avut nicio experienta religioasa.
Prin urmare eu cred ca este mai degraba voia lui Dumnezeu de a-i trezi constiinta adormita unui ateu. Noi am putea ajuta cu rugaciunea. Desi uneori ma tem ca rugaciunea mea sa nu aduca in viata ateului niste necazuri, stiut fiind ca de multe ori necazurile mari sunt cele care ne indreapta spre Dumnezeu.
Ar mai fi rugaciunea catre Dumnezeu de a pune pe buzele noastre cuvintele cele mai bune intr-o discutie cu un ateu, astfel incat acesta din urma sa ramana cel putin pe ganduri, sa ia cel putin in calcul existenta lui Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 08.02.2012, 17:11:17
AGabriela AGabriela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.12.2011
Locație: Ploiesti/Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Cred ca nu numai necazurile il apropie pe om de Dumnezeu, ci si bucuriile foarte mari. Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 08.02.2012, 17:14:36
Annyta
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AGabriela Vezi mesajul
Cred ca nu numai necazurile il apropie pe om de Dumnezeu, ci si bucuriile foarte mari. Doamne ajuta!
Buna observatie!
Reply With Quote
Vechi 08.02.2012, 22:40:12
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Cam greu de citit...era bun un scris mai mare. Vezi ca poti reedita.
Doamne ajută!

Textul se găsește și aici:
http://savatie.wordpress.com/2008/07...ul-ateilor-ii/
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca
Reply With Quote
Vechi 09.02.2012, 08:18:33
FlaviusM FlaviusM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.09.2011
Implicit

Fara suparare, dar mie, ca ateu, textele de mai sus nu-mi spun nimic. Cu tot respectul pentru autor, dar mie imi par mai mult niste povestioare oarecum puerile, cu intentii moralizatoare, cu un limbaj ca pentru copii.
Sunt probabil subiectiv, dar ma indoiesc ca un ateu poate fi influentat de astfel de "predici".
Reply With Quote
Vechi 09.02.2012, 08:56:01
Lagrace Lagrace is offline
Banned

Data înregistrării: 23.09.2011
Exclamation

Pentru a raspunde strict la intrebarea din titlu: nicicum nu-i putem ajuta, deoarece:
1. nu ne este dat a-i aduce pe altii la credinta
2. nu suntem noi desavarsiti intai de toate (e ca si pilda cu nebunul care se straduia sa-i vindece pe altii el insusi fiind bolnav)
3. fiecare IL descopera pe Dumnezeu singur

Cei din secte se straduiesc sa ca la propaganda sa aduca noi adepti in randul lor.
Ortodocsii se roaga si tin post si se straduiesc sa-l iubeasca pe aproapele lor ca pe ei insisi.
Reply With Quote
Vechi 01.02.2013, 11:25:41
maria31 maria31 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 01.02.2013
Implicit o idee

Eu cred ca o sa il gaseasca singuri atunci cand, coplesiti de incercarile vietii, o sa se roage la Dumnezeu si vor constata ca rugaciunile le vor fi ascultate asa cum se intampla de cele mai multe ori. Nu cred ca exista atei 100% doar persoane aflate temporar in incertitudine.
Reply With Quote
Vechi 01.02.2013, 11:41:12
Laura19
Guest

Implicit

Sa ii aducem la credinta prin faptele noastre.
Reply With Quote
Vechi 01.02.2013, 15:46:47
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Implicit

Am citit la Parintele Calciu un fapt extrem de interesant. Fiind inchis in perioada comunista, Parintele ii spune unui gardian (renumit ca fiind fara mila): Hristos a inviat! iar acesta ii raspune Adevarat a inviat!. Acest lucru l-a bucurat enorm pe Parintele Calciu si a inteles ca daca vrei sa ii vorbesti unui ateu despre Dumnezeu, nu trebuie sa vii cu argumente, ci doar sa marturisesti adevarul.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cum putem ajuta pe cineva sa-L gaseasca pe Dumnezeu? eulaura Generalitati 25 27.06.2013 15:36:21
Cum putem ii mai putem ajuta pe cei dragi care s-au stins? alex190 Spiritualitatea ortodoxa 14 12.09.2012 21:24:24
Cum putem ajuta? Adriana-Simona Calugarul 15 05.01.2012 01:11:49
Si noi putem ajuta anita Umanitare 2 16.09.2009 19:42:32
Macar o data putem ajuta... maryanast Umanitare 5 29.11.2007 22:25:51