cum putem ajuta pe cineva sa-L gaseasca pe Dumnezeu?
Cunosc cativa oameni care prin fapte mici si complet banale m-au facut sa vad ca au un suflet bun care fara sa-si dea seama tanjeste dupa Dumnezeu, dar o viata nefericita impovarata cu probleme unde inconstienta lipsei lui Dumnezeu devine tot mai mare si nevoia de El tot mai stringenta. cum pot fi ajutati acesti oameni? dar va rog sa nu-mi spuneti doar prin rugaciune... trebuie sa fie mai mult, mai ales ca mirenii, oamenii de rand nu sunt in general capabili de rugaciuni superioare cu fac calugarii care in numele Lui Dumnezeu realizeaza lucruri extraordinare. dar ateilor ce sa le spui? ateilor care nu pot intelege ortodoxia , si poate ar vrea... dar un om care a crezut in Dumnezeu dar unele nenorociri l-au facut sa se indoiasca, sa se revolte si sa-si piarda credinta? va rog sa-mi raspundeti, poate raspunsurile voastre vor ajuta multe persoane care citesc aici , si la randul lor pot sa-i ajute pe altii. e atat de greu si dureros sa nu crezi in Dumnezeu, sa nu-i simti iubirea... asa, te simti total singur pe lume, chiar daca esti inconjurat de oameni. cata nevoie avem de Dumnezeu! fiecarui om ar trebui sa i se ofere sansa de a-l cunoste pe Dumnezeu, indiferent de ce fel de om e si ce viata a dus sau duce. si nu doar o data. ar trebui sa aiba dreptul la sansa de a-l cunoaste pe Dumnezeu de mai multe ori in cursul vietii, pt ca nu mereu se poate intelege din prima. consider orice om care nu-l cunoaste pe Dumnezeu merita sa intalneasca pe cineva dispus sa-l ajute, vorbindu-i despre Dumnezeu asa cum e El: atotputernic, bun, milostiv, bland, drept si cu dragoste fata de creatia sa... nu asa cum il prezinta unii, ca pe o forta atotputernica si de neinduplecat , care pedepseste cu asprime orice greseala...oamenii ar trebui sa fie invatati sa respecte cuvantul Lui Dumnezeu din dragoste pt a nu-l supara, nu din frica de pedeapsa. oamenii, mai ales copii ar trebui invatati virtutile prin puterea exemplului , nu prin impunerea legilor cu o autoritate neinteleasa atunci. toti ar trebui sa-l cunostem pe Dumnezeu si sa facem tot ce ne sta in putere sa fim langa El...in lipsa Lui ne-am simti doar straini si singuri, neintelesi si nefericiti...:-<
|