Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Arta bisericeasca in general

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.02.2012, 20:47:01
luciand luciand is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.04.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Peste 85% dintre convertiții la ortodoxie care și-au povestit experiența, au ajuns în Biserică prin icoană. Nu prin discursuri, persuasiune logică, psihologică sau teologică. Asta fiindcă icoana e un dar al lui Dumnezeu pentru oameni, arvuna Împărăției pe care trebuie să o căutăm cu prioritate având nădejdea nestrămutată că restul vor veni de la sine. Icoana este cea mai puternică modalitate de a începe să pricepem cum va fi dincolo, ce înseamnă o realitate percepută evenimențial, adică simultan vizual, catehetic, teologic, liturgic, doxologic și multe alte realități pe care ”ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit și la inima omului nu s-au suit”.
Și peste 85% din cei rămași s-au convertit prim muzică. Prin cea autentică: muzica psaltică. Asta pentru că 85% din experiența noastră este vizuală și o mare parte din diferență este auditivă. Iar Dumnezeu lucrează cu mijloacele uzuale de percepție ale omului.

...Tocmai mi-am amintit și eu parola...

Deci, Mihail, n+1, că am pierdut numărătoarea...
Reply With Quote

Tags
sfantul trifon

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Blestem in molitfele Sfantului Trifon costel Generalitati 14 31.01.2013 15:34:04
Apostolul Luca a pictat icoane spre_rasarit Generalitati 17 09.08.2011 15:49:36
Sfantul Mucenic Trifon costel Diverse Sarbatori 3 02.02.2009 02:48:07
parintele Trifon cristina83 Generalitati 5 27.09.2007 18:20:36