Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.02.2012, 14:03:43
Danialex Danialex is offline
Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Arges
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Hoinar21 Vezi mesajul
Va multumesc pentru raspunsuri

Exact intre pozitia exprimata de lore86 si cea exprimata de Andrusca ma zbat si eu. Si nu stiu ce sa aleg.

Eu ma simt ca un fatarnic pentru ca am astfel de temeri dar de fapt nici eu nu sunt un credincios asa cum ar trebui ci un mare pacatos. Le am pe ale mele care sunt nenumarate, de care incerc sa scap cu mai mult sau mai putin succes.

Pana la urma o sa mai vorbesc o data cu duhovnicul meu si voi face asa cum ma va povatui el. Macar sa ma invat a asculta mai bine.

Cu aceasta ocazia am observat ca:

1. e atat de important si de greu acest rol de nas! De mult nu am mai avut asa ganduri si ingrijorari ca acuma, cu cei doi...
2. e usor sa cazi in deznadejde si sa nu mai vezi nici o iesire din situatia in care te afli

Sa ne ajute Dumnezeu pe toti, sa gasim iesirea potrivita!
Lore are dreptate, desi as adauga la spusele ei faptul ca pe fini nu e necesar sa-i cresti ca pe niste copii. Dumnezeu nu cred ca ne va cere o raspundere asa mare pentru fini, in fond si in canoane se specifica despre nasi ca trebuie sa fie cununati, sa fie oameni din Biserica si sa se roage pentru finii lor, alte lucruri nu. Nu poti sa-i iei de manuta si sa-i duci la biserica sau sa le faci mancare de post sau sa-i inveti rugaciuni... pentru ca sunt deja oameni maturi si greu se mai modeleaza ceva dupa o varsta. Nici eu nu as cununa oameni straini de biserica, macar mi-as spune inainte punctul de vedere daca m-ar ruga sa-i cunun, dar as avea retineri. Si daca ar fi si in post le-as spune ca nu e bine asa cum fac si ca ar fi mai bine as schimbe data. Problema in cazul de fata este ca ei au obtinut deja dispensa...desi in opinia mea n-ar trebui sa se faca exceptii, pentru ca apoi toti vor avea pretentia sa aleaga orice data, indiferent de post.
Parerea mea este sa mai mergeti o data la duhovnic, sa-i spuneti ca totusi voi nu sunteti asa impacati cu ganul cununiei in post si mai departe.... rugati-va la Maica Domnului si faceti ascultare de duhovnic, Dumnezeu le va randui pe toate daca voi aveti credinta.
Sa ne spui ce ati hotarat :)

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nasii de botez Liliana Feraru Intrebari utilizatori 9 05.04.2011 10:19:28
nasii de botez danydelya Generalitati 4 01.04.2011 23:50:33
Cum se face canonisirea ca sfant(a)? In ziua de azi se mai face? sophia Mari Duhovnici si predicile lor 5 09.01.2010 23:13:44
Nasii catalinabalhui Nunta 3 16.03.2009 15:48:57
nasii de cununie jennia Nunta 7 12.09.2008 20:52:28