Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.03.2012, 01:18:03
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurastifter Vezi mesajul
Doamne ajută!
Într-adevăr, aceste situații sunt critice, imposibil de depășit prin propriile puteri. Din mila lui Dumnezeu, încă n-am fost pusă în astfel de situații, dar îmi imaginez că, în asemenea împrejurări, cei care cedează și-și sacrifică propria conștiință rămân cu sentimentul culpabilității...
Uite,ceva din fraza asta mi-a atras atentia:ati spus ca din mila lui Dumnezeu nu ati ajuns in asemenea situatii(sinucidere)...
Ce s-a intamplat cu ceilalti care au ajuns acolo?Mila lui Dumnezeu nu a fost valabila si pt ei?Ce anume i-a facut vulnerabili?Necredinta?Necunoasterea lui Dumnezeu?
(probabil ca mi-am raspuns singura la intrebare :)
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 01.03.2012, 05:02:59
Annyta
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Uite,ceva din fraza asta mi-a atras atentia:ati spus ca din mila lui Dumnezeu nu ati ajuns in asemenea situatii(sinucidere)...
Ce s-a intamplat cu ceilalti care au ajuns acolo?Mila lui Dumnezeu nu a fost valabila si pt ei?Ce anume i-a facut vulnerabili?Necredinta?Necunoasterea lui Dumnezeu?
(probabil ca mi-am raspuns singura la intrebare :)
Cred ca Laura s-a referit la situatiile critice care ar putea determina pe cineva sa se gandeasca/ sa ajunga la sinucidere. Gandul la sinucidere creste pe terenul lipsei de credinta si de nadejde in Dumnezeu.
Referitor la multumirea pentru necazuri, greutati, situatii critice... asta s-ar putea face dupa ce ai scapat de ele, sau cand esti in ele, gandind "Doamne, bine ca nu e mai rau, bine ca mi-ai atras atentia ca sa nu gresesc eu mai rau" sau gandind ca greul pe lumea asta ma va scapa de suferintele vesnice... E greu, intr-adevar, nu aveam puterea cand eram in suferinta de a multumi pentru ea, dar am avut constiinta (sau cineva mi-a deschis ochii) ca acea suferinta a fost nascuta din greselile/ pacatele mele, si m-am rugat sa am timp sa ma indrept.
Reply With Quote
Vechi 01.03.2012, 05:08:51
Annyta
Guest

Implicit

Gandul la/ frica de iad ar fi o pavaza buna impotriva sinuciderii. Daca motivele pentru care te gandesti la acest act, suferintele, lipsurile pe care le traiesti acum, ar fi vesnice??

Cel putin in viata aceasta se pot gasi solutii de iesire din criza.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ispita ! cristiboss56 Pocainta 81 06.08.2013 23:45:55
Ispita de dreapta, ispita de stanga carmina Mari Duhovnici si predicile lor 24 31.05.2013 16:22:58
Pacatul sinuciderii are iertare? dorotei Eutanasia 94 31.05.2011 14:36:02
ne dam cu parerea despre pacatul sinuciderii morgoth78 Eutanasia 4 02.01.2008 22:59:03