![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Cam asa este .. greu gasesti pe cineva care sa iti vorbeasca frumos..si de cate ori am deschis subiectul acesta in viata mea cu persoane atat din religia mea cat si din alte confesiuni am ajuns pana la urma tot in lacrimi.. chiar ma doare suntem toti persoane, Iisus a venit pentru toti si sa fie atata cearta si dezbinare.
Si sa stiti dl Mosh-Neagu ca sunt foarte multi tineri care se pastreaza curati in fata lui Dumnezeu chiar daca sunt de multi ani impreuna... din contra ar trebui sa va uitati la ce este bun in tinerii de astazi.. Ca ortodoxa mereu am privit cu putina `invidie` cand eram mai micutza deoarece verisoara mea este catolica si ei faceau saptamanal intalnire cu preotul lor si discutau toti tinerii, faceau studiu. Iar la mine in oras in toate bisericile ortodoxe in care am fost si am intrebat acelasi lucru nu se face... (nu stiu ori nu este timp ori nu sunt tineri) Nu am vrut ca postarea mea sa conduca la cearta ci sa fie spre crestere spirituala atata tot. Domane ajuta |
|
|||
|
|||
![]()
Dragă ori e albă ori e neagră? Ar trebui să-ți dea de gândit faptul că acei "creștini" din rândul cărora face parte și iubitul tău îți hulesc credința. Se pare că nu ai citit ceea ce ți-am dat.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asta e lumea in care traim. Nu sunt vinovati cei doi tineri pentru schismele, afuriseniile si certurile dintre bisericile din care fac ei parte. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
HRISTOS Cel ÎNTRUPAT devine o „confirmare” a Credinței în TRUPUL de Taină, care se identifică în CHIPUL de ICOANĂ. ICOANĂ înseamnă TAINA CHIPULUI FIULUI Lui DUMNEZEU în ÎNTRUPARE. Pentru noi, Creația, CHIPUL FIULUI Lui DUMNEZEU, care ne „DĂRUIEȘTE” și nouă CHIPUL Său de FIU este CHIPUL de ICOANĂ. Anticii, până la ÎNTRUPAREA Lui HRISTOS, nu aveau CHIPUL de ICOANĂ, ci o „prefigurare degenerată ca idoli și Zei”. Mulți mai fac și astăzi o analogie greșită dintre ICOANĂ și idol și între Sfinți și Zei. Idolul este o „nostalgie” după CHIPUL SACRU al FIULUI DUMNEZEIESC care Se ÎNTRUPEAZĂ. După păcat, se uită de CHIPUL FIULUI și rămâne doar „Memoria ÎNTRUPĂRII”, care fără CHIPUL FIULUI DUMNEZEIESC devine o „divinizare” a Făpturilor și chiar a obiectelor, ceea ce înseamnă tocmai „idolatrizarea-divinizarea creației”. În CHIPUL de ICOANĂ nu este „divinizarea creației” (transformarea naturii create în divin), ci DIVINIZAREA CHIPULUI de FIU din Natura Creată. În sensul Creștin, Creația are un CHIP ICONIC (CHIPUL-Pecetea divină) și o „Natură de Creație”, care nu se amestecă, dar se „Întrepătrund”. Păcatul întunecă CHIPUL ICONIC de DIVIN și Natura Creată rămâne singură, și drept compensație se „autodivinizează (își face propria Natură ca DIVIN, ce înseamnă tocmai idolatrizarea). Deci idolul este Natura Creată Lipsită de „Pecetea CHIPULUI DIVIN”, care se „auto-divinizează”. În ICOANĂ, CHIPUL DIVIN nu este în Natura Creată, ci „peste” ea (ca CHIP de FIU-Pecete de CHIP DUMNEZEIESC). În idol, nu mai este Pecetea DIVINĂ și așa însăși Natura creată se „auto-divinizează”. În ICOANĂ nu vezi „Divinul Naturii Create”, ci CHIPUL Lui DUMNEZEU din Natura Creată; în idol vezi direct „Natura creată idolatrizată”. În ICOANĂ nu te oprești la „Imaginea creată” (ce este Natură creată), ci la SUPRAIMAGINEA ICONICĂ a CHIPULUI DIVIN ce Îmbracă Imaginea Creată. În idol, Divinul este totuna cu „forma, spiritul și trupul”. În ICOANĂ, Spiritul și trupul rămân „ne-divine” (ca Natură creată) și DIVINIZAREA o face CHIPUL ICONIC al DIVINULUI care se „Pecetluiește” fără amestecare peste Creație. În idol se amestecă Divinul cu Natura creată; în ICOANĂ se „ÎMPLETESC” fără confundare reciprocă. La fel în Zei. Zeul este o „Divinitate emanativă” cu „Natura tot de Divin”. Sfântul Creștin nu este prin „Natura Creată” un Sfânt, ci prin „ADĂUGAREA ICONICULUI CHIPULUI DIVIN” peste Natura Creată. Sfântul nu este „Divin prin sine”, ci prin „PRIMIREA CHIPULUI de SFINȚENIE” peste Propriul Chip. Un Sfânt niciodată nu-și arogă „Sfințenia”, ci o Recunoaște ca „DĂRUIRE”. În sens Creștin, CHIPUL de SFINȚENIE este CHIPUL de FILIAȚIE, care nu este al Naturii Create, ci este ca „CHIPUL Lui DUMNEZEU Pecetluit pe Natura Creată”. De aceea în Creștinism nu este „chip de zeu” (creație divină), ci doar de Sfânt – Creație ÎMBRĂCATĂ în CHIPUL DIVINULUI. CHIPUL de FIU este doar al UNICULUI și Absolutului FIU al Lui DUMNEZEU din DUMNEZEIREA TREIMICĂ și EL este ICONICUL și SFINȚENIA, care se „DĂRUIEȘTE” și Creației ca „HAINĂ-TRUP ICONIC”. În viziunea Creștină nu există „Înțelepți”, ci ALEȘI „cu” DARUL ÎNȚELEPCIUNII Primit de la FIUL Lui DUMNEZEU, UNICUL și Absolutul ÎNȚELEPT al Cerului și al Pământului. Înțeleptul antic ca și Zeul, se crede în sine cu Înțelepciunea Divină (ca o transpunere directă a Divinului, ca însuși Divinul în Chip de Înțelept), pe când în Sfântul creștin DIVINUL nu este direct în Sfântul respectiv, ci este o „separație” între DIVIN și Chipul Personal al Sfântului, încât „Înțelepciunea” nu este a Sfântului, ci a DIVINULUI, Sfântul fiind un „Purtător al Înțelepciunii DIVINE”. CHIPUL de ICOANĂ este deci TAINA CHIPULUI de FIU DUMNEZEIESC ce se DĂRUIEȘTE și Naturii Create, „fără” Divinizarea în sine a Naturii Create. În ICOANĂ noi nu ne Închinăm Naturii Create Divinizate, ci CHIPULUI ICONIC ce ÎMBRACĂ și Pecetluiește Natura Creată. Noi nu ne Închinăm „Imaginii Create”, ci SUPRAIMAGINII de ICONIC „din și peste” maginea de creație. În idoli și în zei, se face o închinare și față de Natura creată divinizată. În ICOANĂ și în sfinți, Natura Creată nu se Divinizează, ci se „Înduhovnicește”, adică se face „Purtătoare de ICONIC și SFINȚENIE DIVINĂ”. CHIPUL de ICOANĂ este totuna cu CHIPUL de DIVIN de FIU, și mai mult, este totuna cu Chipul de „ÎNCHINARE-Dăruire-Mulțumire-Cântare-Laudă”. Teologic Creștin, CHIPUL de Sfințenie-Duhovnicie este Chipul RUGĂCIUNII, care înseamnă „VORBIRE în ÎNCHINARE-Cântare-Mulțumire”. A te RUGA înseamnă a te ÎNCHINA totodată. Cine se ROAGĂ și se ÎNCHINĂ face „Legătura” cu DUMNEZEU, până la „ÎNTÂLNIREA” cu EL. Și de aici trăirea duhovnicească, prin RUGĂCIUNE. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pai Hristos se da pe Sine Insusi pentru curatarea si sfintirea noastra, iar noi Il lepadam? Stii bine ca nu toti cei ce spun "Doamne, Doamne" ajung mantuiti. dupa cum stii si vrasmasul se poate preface in inger de lumina pentru a duce in ratacire. Te pui in situatia celui care vrea sa-si astampere setea cu un pahar de apa desenat. Ca in alte confesiuni gasesti doar concepte si discutii despre Dumnezeu, dar nu prezenta lucratoare a Harului. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
HRISTOS pentru Creștinism este astfel: - LOGOSL-FIUL Lui DUMNEZEU CREATORUL; - DIVINUL Coborât în Creație; - DUMNEZEUL-OM; - OMUL-DUMNEZEU HRISTOS Cel ÎNVIAT și Cel Liturgic, care Se ÎMPĂRTĂȘEȘTE Veșnic Lumii. De aici: - HRISTOS Cel Cosmic; Hristologia Teologică; - HRISTOS Cel Biblic-Evanghelic; Hristologia Revelației; - Hristos Cel Eclesiologic; Hristologia Bisericească. De aici, problemele actuale: - Identificarea Lui HRISTOS cu Originea Lumii; - Identificarea Lui HRISTOS cu Revelația CUVÂNTULUI Biblic: - Identificarea Lui HRISTOS cu HARISMELE Bisericii Sale. Piedicile încă sunt, datorită ereziilor Teologice, ereziilor Biblic-Evanghelice și ale ereziilor Eclesiologice. Disputele primelor veacuri Creștine încă persistă. Așa se cultivă, încă „depersonalizarea” Lui HRISTOS Cel Teologic, prin „reducerea” la un “principiu Hristic”, ce se poate considera ca existent la toate Religiile, până la o „alăturare” a Lui HRISTOS cu Buddha, Mahomed, Confucius și alți adepți ai Lumii. Mai mult, se extinde aceasta prin zișii „aleși mesianici”, care se cred „continuatorii” Mesianismului Cosmic. Au apărut mai nou o sumedenie de „mesia”, ca o „întrupare” a „principiului mesianic”, ca Activ susținut pentru Mântuirea și Salvarea Lumii. La fel, sunt ereziile Biblic-Evanghelice, care „depersonalizează” pe HRISTOS și-L reduc la CUVÂNTUL Său Scripturistic. Neo-protestanții, care cultivă un creștinism doar Biblic, se întrec să se declare „adevărații” deținători ai Revelației. Deopotrivă, mai sunt ereziile Eclesiologice, care „desființează” Tainele Bisericii HRISTICE, printr-un complex de „harisme indviduale”. Mai este încă o tendiță de „neo-păgânism”, de reînviere a „tragismului antic”, mai ales cultivarea „practicilor metafizico-mistice necreștine”, cum sunt idianismul brahmano-budist, alchimismul palestino-arab și ocultismul occidental modern. Și peste toate aceastea mai este „sincretismul idealist”, al „amestecului selectiv zis spiritual-religios”, al tuturor acestora. Iată contextul actual de astăzi. - Creștinismul Ortodox se silește să Păstreze CHIPUL Lui HRISTOS „Cel al Sfinților Părinți”, Cel Văzut și Trăit de „Următorii fideli” ai Lui HRISTOS. Un Hristos filozofic, ca și un Hristos doar Evanghelic sau un Hristos Harismatic nu este HRISTOS „Cel Apostolic”. Martorii direcți ai Lui HRISTOS Cel Adevărat au fost Apostolii și Sfinții Părinți ai primelor Veacuri Creștine. Pentru aceasta, HRISTOSUL care trebuie Reevindențiat este Cel al Sfinților Părinți Creștini, care au UNIT cele Trei Hristologii (cosmică, biblică și eclesiastică). Astfel, pentru noi HRISTOS este LOGOSUL-FIUL Lui DUMNEZEU, CREATORUL Lumii; este LOGOSUL DIVIN Întrupat în Chipul Evanghelic de Om; este HRISTOSUL Bisericii Liturgice. - Cine vrea să Propovăduiască pe HRISTOS Cel Biblic-Evanghelic trebuie să păstreze distincția dintre PERSOANA FIINȚIALĂ HRISTICĂ și Revelațiile Sale Evanghelice. A „limita” PERSOANA HRISTICĂ doar la „versetele” Biblice este o insuficiență. Cuvintele Evanghelice sunt Revelația PERSOANEI care ni Se Comunică atât cât putem noi recepționa. Cuvintele Sale sunt „Viață și Adevăr”, dar să nu se cadă în „magia cuvintelor” peste PERSOANA Sa. CHIPUL PERSOANEI Sale „izvorăște” Cuvintele și doar în legătură au valabilitate. Grupările neoprotestante încearcă o „religie a Cuvintelor” în locul Religiei PERSOANEI HRISTICE. Și cei care fac „paradă” de Harismele Hristice, la fel, „minimalizează PERSOANA”, condiționând-o de „efectele” Sale miraculoase, care și mai mult depind se „individualismul” fiecăruia, până la „desființarea” Bisericii HRISTICE, ce are „Deplinătatea HARISMATICĂ”. A „muta” Harul din Biserica HRISTICĂ în ziși credincioși este o „rupere” de Integralitatea HRISTICĂ. HRISTOS Cel Adevărat este HRISOS Cel PERSONAL cu deodată toate Capacitățile Sale de Revelație Biblică și de Biserică HARISMATICĂ. Doar un HRISTOS PERSOANĂ DUMNEZEIASCĂ, Același în Descoperirile sale Biblice și Același în HARISMELE Bisericii Sale, este HRISTOSUL Deplin, Căruia se poate ÎNCHINA „toată suflarea”. HRISTOS Cel deodată metafizic, Biblic și ICOANĂ HARISMATICĂ de Biserică este HRISTOSUL Cel UNIC și inconfundabil. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar hai sa citim despre dezbinare si unire. Dezbinare: "Nu socotiti ca pace am venit sa aduc pe pamant; nu am venit sa aduc pace, ci sabie." (Matei 10, 34) Deoarece nu se cuvine sa talmacim Sf.Scriptura dupa mintea noastra intunecata de pacate si cazuta in mandrie, voi reda cuvintele Sfantului Nicolae Velimirovici: ""Asa a grait Domnul. A se citi: Nu am venit sa impac adevarul cu minciuna, intelepciunea si prostia, binele si raul, dreptatea si silnicia, bestialitatea si omenia, inocenta si desfranarea, pe Dumnezeu si pe mamona: ci am adus sabie, ca sa tai si sa le despart, incat sa nu se amestece. Cu ce sa le desparti, Doamne? Cu sabia adevarului. Ori cu sabia cuvantului Lui Dumnezeu, ceea ce e totuna: fiindca adevarul este cuvantul Lui Dumnezeu, si cuvantul Lui Dumnezeu este adevarul." Concluzie: nu se unesc adevarul cu minciuna, invatatura crestina (pastrata nealterata nu de ortodocsi, care luati in parte au caderi si pacate, ci pastrata de Biserica Ortodoxa al carui cap este Insusi Hristos!) cu invataturile omenesti eretice izvorate din patimi si mandrie. Despre unire: Fapt.20:28. Drept aceea, luați aminte de voi înșivă și de toată turma, întru care Duhul Sfânt v-a pus pe voi episcopi, ca să păstrați Biserica lui Dumnezeu, pe care a câștigat-o cu însuși sângele Său. Fapt.20:29. Căci eu știu aceasta, că după plecarea mea vor intra, între voi, lupi îngrozitori, care nu vor cruța turma. Fapt.20:30. Și dintre voi înșivă se vor ridica bărbați, grăind învățături răstălmăcite, ca să tragă pe ucenici după ei. Fapt.20:31. Drept aceea, privegheați, aducându-vă aminte că, timp de trei ani, n-am încetat noaptea și ziua să vă îndemn, cu lacrimi, pe fiecare dintre voi. Fapt.20:32. Și acum vă încredințez lui Dumnezeu și cuvântului harului Său, cel ce poate să vă zidească și să vă dea moștenire între toți cei sfințiți. Deci unirea care ni se cere este cea a Bisericii lui Hristos. Crestinii au stiut dintotdeauna ca lupii vor patrunde in biserica si vor incerca sa o sfasie, invatand invataturi omenesti (dar tot despre iubire, Hristos, mantuire.. ). Toate bisericile rupte prin schizma din trupul Bisericii lui Hristos sunt ale vrasmasului, ca acela le-a castigat prin viclenie si minciuna. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In concluzie, eu cred ca tu ai scris si pentru a gasi o aprobare pentru a te converti la alt cult. Dar daca vrei sa afli adevarul si nu doar sa auzi ce iti place, apostazia (lepadarea credintei) este cel mai mare pacat pe care il poate face un om. Nu exista mai multe biserici , ci doar una, Biserica ortodoxa. Aici este Capul Hristos, nu in alta parte, parasind ortodoxia te lepezi de Hristos. Nimeni nu iti impune nimic, fiecare face cum doreste avand liberul arbitru, dar e bine sa stie adevarul. |
|
|||
|
|||
![]()
2. "este atat de greu de asteptat maxim 100 ani sa vedem cum este in realitate.."
Aceasta este o alta mare viclenie a vrasmasului. Ea are la baza supozitia ca pentru ce omul nu a cunoscut sau nu a obtinut "certitudini" nu va fi pedepsit. Eu cunosc destui oameni in varsta care refuza pocainta si spovedania spunand:" o sa aflu dupa moarte daca am facut bine sau nu". Aceasta e curata nebunie. Fiecare este dator sa caute adevarul. Lipsa de ravna pentru aceasta, lenevirea si nestiinta izvorate din acestea sunt pacate care vor fi pedepsite. Luca 12: 47. Iar sluga aceea care a știut voia stăpânului și nu s-a pregătit, nici n-a făcut după voia lui, va fi bătută mult. 48. Și cea care n-a știut, dar a făcut lucruri vrednice de bătaie, va fi bătută puțin. Și oricui i s-a dat mult, mult i se va cere, și cui i s-a încredințat mult, mai mult i se va cere. Deci sluga care nu a stiut voia Domnului va fi si ea pedepsita, nestiinta nu este scuza. Sfantul Teofilact talcuieste astfel:" pentru ca putand a o cunoaste [voia Domnului] el n-a void, ci din lenevie, insusi luisi pricinuitor de a nu cunoaste s-a facut. Deci pentru aceasta i se cade a se pedepsi, pentru ca de bunavoie nu a cunoscut. Sa ne infricosam, fratilor, ca daca cel ce nicidecum n-a stiut, este vrednic de batai, ce cuvant va izbavi pe cei ce intro stiinta gresesc?" Sfantul Marcu Ascetul: " nu zice: nu stiu ce se cuvine si deci sunt nevinovat daca fac aceea. Daca le-ai face pe toate cate le stii ca sunt bune, ti s-ar descoperi pe urma si celelalte, cunoscandu-se una din cealalata" (aceste idei despre vinovatia necunoasterii le-am gasit in cartea "Zeul tolerantei si descrestinarea crestinismului", o carte extraordinara, care ar trebui citita de oricine cauta mantuire in vremurile de azi) |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce ne pot invata alte religii? | andreicozia | Alte Religii | 86 | 27.01.2012 13:20:03 |
Simboluri religioase in marile religii | Iordache Adrian | Intrebari utilizatori | 7 | 24.07.2011 17:03:45 |
alte religii | ralluka | Alte Religii | 5 | 26.02.2009 04:44:40 |
Inmormantarea la celelalte religii | tigerAvalo9 | Generalitati | 19 | 18.02.2009 23:08:38 |
well , daca tot e despre alte religii | Nitro | Alte Religii | 7 | 14.06.2007 13:18:16 |
|