![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sufletul nu este o entitate de sine stătătoare ce chipurile s-ar separa de trup în momentul morții. Dacă ar fi așa, ar însemna că acel "suflet" există undeva și înainte de nașterea omului și uite așa ați furnizat argumente celor ce vin cu ideea năstrușnică a reîncarnării... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
dar sufletul nu e ceva imaterial care supravietuieste mortii, o astfel de idee nu gasim. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
carnea sa fie pazita de pacat: sa nu fumam, sa nu bem ca astfel ne distrugem organele interne, creierul etc. sufletul sa fie pazit de pacat: sa nu avem ganduri pacatoase duhul sa fie pazit de pacat: duhul e comuniunea cu Domnul, deci comuniunea cu Domnul sa nu fie stirbita de pacat. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"duhul" este comunicarea cu Dumnezeu (cand se spune despre cel care vorbeste in limbi ca se roaga cu duhul), este suflarea de viata de la Dumnezeu prin care este intretinuta viata omului (dar nu viata!), un duh este un inger etc., mai multe sensuri, nu le stiu exact ca nu sunt expert in ebraica. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Un lucru e cert, ca astfel de oameni nu pot fi pe deplin responsabili de faptele lor. Poate, conform "teoriei" amer-indienilor, Dumnezeu ii cruta si le ia sufletul la El inainte de vreme pentru a-i feri de alte rele. Sau, dupa alte teorii, poate diavolul e cel care le ia sufletele (cu sau fara motiv) cand ei inca sunt in viata. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
cum e sa te rogi cu duhul...asa spune Pavel la 1 Corinteni 14:15 |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si acum, mintea omul este o componenta a cui? Trup, suflet sau duh? Sa nu uitam ca Pavel a scris in greaca si nu in ebraica veghe epistolele catre Tesaloniceni. Daca suflet=trup+suflate de viata, atunci de ce Pavel mai aminteste atat de trup cat si de suflet ca 2 elemente distincte in 1 Tesaloniceni 5:23? Si nu mi-ai rapuns la partea a 2 a mesajului meu anterior in care am aratat ca omul nu este doar un suflet, ci ca are de asemenea un suflet (Luca 12:20). Doamne ajuta! |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sufletul dupa moarte | vidoveczandrei | Slujba inmormantarii | 137 | 27.05.2012 07:26:06 |
Ce intalnim dupa moarte | costel | Generalitati | 86 | 20.02.2011 09:38:22 |
Sufletul dupa moarte ...? | Templier Knight | Generalitati | 3 | 30.11.2010 00:58:26 |
Moarte dupa 2 saptamani ? | Robertworld | Generalitati | 6 | 03.08.2010 13:26:33 |
|