Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.04.2012, 02:10:04
alexafa alexafa is offline
Junior Member

Data înregistrării: 26.04.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Injuraturile si vorbele de rusine sunt urmarea unor patimi precum: judecarea aproapelui, mandria, egoismul si mania.
Impotriva injuraturilor se lupta cu nevointe precum: tacerea, privirea spre caderile proprii, jertfelnicia, lupta cu gandurile si smerenia.

Fara ajutorul lui Dumnezeu insa, totul ramane psihologie lipsita de roade statornice.
Desi ajuta mult, singure bunul simt si educatia nu vor fi niciodata indeajuns pentru a nu avea ganduri si cuvinte de necinste.
Si injuratura in gluma cum e? E pacat sau nu?
Trebuie rostite astfel de cuvinte, fie ele si in gluma?
Vechi 26.04.2012, 05:52:52
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alexafa Vezi mesajul
Trebuie rostite astfel de cuvinte, fie ele si in gluma?
Dumneata, alexafa, ești un animal împuțit.

Ce, nu v-a căzut bine? Dar am glumit! Nu trebuia să o fac?

Domnul nostru vorbește cu severitate despre situația în care l-am face pe fratele nostru dobitoc. De aici, eu înțeleg că nu trebuie să îl înjur, nici chiar în glumă. Oare am putea să-l hulim pe Dumnezeu în glumă? S-ar distra? Noi ne vom distra, când El ne va aminti? Dacă nu e bine să hulim în glumă, căci ar însemna să luăm sfântul Său nume în zadar, atunci nu e bună nici hula aproapelui, căci ne preface în huligani. Cred că singura excepție este aceea a actorului: în cazul acesta, nu actorul înjură, ci, prin convenție artistică, personajul interpretat.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 26.04.2012, 06:25:22
guardian knight's Avatar
guardian knight guardian knight is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.02.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit marturisire !!!

din pacate eu injur uneori in gand, nu cu voce tare, sau in orice caz cu jumate de gura,din pacate injuraturi foarte grave,mai ales la adresa divinitatii,pe care tind sa o invinuiesc uneori ca nu e corecta, dreapta, cu mine !!!
apoi,regret, si imi cer scuze,si recunosc ca am gresit !

mai injur si cand lucrez ceva, si nu-mi iese sau mi se strica lucrul !

mentionez,ca paradoxal, ma deranjeaza foarte mult sa aud injuraturi in jur,provenite de la altii !!!
insa si eu ma stradui sa injur cat mai putin, cum as putea sa le raduc aproape de zero ???

cred ca e destul de dificil, injuratura fiind un debuseu,o cale de evacuare a unei frustrari ce genereaza o tensiune sufleteasca extrema ,si care asa se mai potoleste !!!

cred,deasemenea ca, exista injuraruri total nejustificate, si injuraturi, oarecum justificate, si fata de care si Dumnezeu, poate, manifesta o oarecare intelegere, data fiind si situatia, nu prea buna in care se afla acel om la un moment dat !!!
Sper ca Dumnezeu ,ne iarta de aceste mici pacate, de fiecare data, cand ne cerem scuze !
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare