![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
exista oare oameni care sa nu injure macar odata pe zi (afara de sfinti)?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pentru altii (oricare dintre noi) renuntarea la injuratura (orice fel de injuratura, chiar si acelea care nu prea le consideram injuraturi, desi sunt), poate fi abandonata precum renuntarea la fumat sau la un alt viciu pe care il constientizam ca fiind pacat. Din moment ce ne-am decis sa nu mai folosim anumite vorbe, chiar daca un timp, inca ne mai pomenim pronuntandu-le involuntar, ele se raresc si chiar dispar ca si cum n-ar fi fost niciodata. Totusi,fara Harul lui Dumnezeu, nimic n-ar fi posibil. Dar un lucru trebuie bine-inteles... Daca am renuntat definitiv la injurat si la alte vorbe necuvioase, nu inseamna nici pe departe ca am devenit sfinti...
|
||||
|
||||
![]()
Iata ce spune Simion Mehedinti:
"Romanii de azi injura cumplit. Batranii nu injurau. Obiceiul e luat in mare parte de la tigani. Popoarele cu buna crestere nu cunosc injuraturile." Sa ne ajute Dumnezeu sa implinim aceste cuvinte: "Din gura noastra sa nu iasa nici un cuvant rau, ci numai ce este bun, spre zidirea cea de trebuinta, ca sa dea har celor ce asculta" (Efes. 4, 29) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Depinde mult de firea fiecaruia, eu nu gasesc nici o dificultate sa nu injur, dar poate altora le e mult mai greu fiindca sunt colerici din fire.
|
|||
|
|||
![]()
Bineinteles! Chiar foarte multi.
|
|
||||
|
||||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Baiatul meu pt ca are energie multa m-am gandit sa-l dau la un sport si l-am dat la fotbal, si nu mai vrea sa mearga pt ca antrenorul injura, dna de pian injura..etc chiar nu mai gasim oameni seriosi
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() Citat:
Citat:
Sa-mi fie cu iertare, dar la ce va asteptati sa auda? Mai ales cand spuneti cuvantul "fotbal", cu ce anume il asociati? Evident, cu injuraturi, fanatism, huliganism etc. Recomand artele martiale, un karate traditional sau ceva de genul. Este opusul a ceea ce ati experimentat pana acum! |
|
||||
|
||||
![]()
Stati fratilor sa ne intelegem,haideti sa fugim de exagerari...
Oare nu mai sunt pe fata pamantului oameni care nu mai injura?Pana sa va grabiti sa dati raspunsuri din burta,luati-o mai usor...poate mai sunt...oare sunteti in pozitia in care i-ati putut cunoaste pe toti oamenii de pe pamant,v-a purtat Duhul Sfant pe deasupra Terrei si i-ati vazut pe toti oamenii ca injura??? Eu zic ca mai exista si nu sunt sfinti,chiar eu stiu cativa. Asta imi aduce aminte de subiectul"cine nu a inselat macar o data in viata?"=presupunandu-se ca toti sunt niste pacatosi slabi care inseala. Sa nu ne mai grabim sa-i mocirlim si pe altii facand presupuneri despre starea lor spirituala.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||
|
||||
![]()
Ca veni vorba de injuraturi,vreau sa intreb ce se intampla cu cei care sunt dati raului de catre alti netrebnici care dracuie?!?
Avem o ruda care face aceasta in mod constant cu oricine nevasta,copii,ceilalti membri de familie,nici eu nu am scapat... Are repercusiuni grave asupra persoanei nevinovate pe care i se casuna?
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|