![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu v-am pus două întrebări punctuale. Un răspuns punctual ar fi de apreciat. Deci: sărutați mâna unei doamne, aplecându-vă ? Da, sau nu ?
|
|
||||
|
||||
![]()
Dacă ortodocșii și catolicii ar ține cont de ceea ce este scris într-una dintre Epistole, atunci nu s-ar mai închina nici la icoane, nici la sfinți, nici la moaște. Pentru că li se interzice. Dar și penticostalii, și catolicii, și protestanții etc. interpretează scrierile numai după cum le convine. Ba acolo unde lucrurile sunt aproape clare mai ajustează un pic textul ca să dea.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
bine, dar asta nu e un act de inchinare/adorare; in Vechiul testament, forma obisnuita de salut era aplecarea pana la pamant inaintea celui salutat dar prin acest act nu se intelegea inchinare, evident. |
|
|||
|
|||
![]()
Corect. Și, atunci, de ce ne acuzați că ne închinăm/adorăm icoanele, pentru că ne aplecăm în fața lor și le sărutăm ?!
|
|
|||
|
|||
![]()
Pentru că trăim într-un secol total diferit (chiar eră diferită) și într-o cultură fundamental diferită.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dacă nu, de ce nu ne îngăduiți să utilizăm și forme de exteriorizare a respectului și cinstirii specifice (din păcate) vremurilor trecute ?! Ce ați vrea, să ne prezentăm, îmbrăcați la cravată, și să exclamăm: "Domnule Ioan Hrisostom, pe această cale vă încredințez de respectul și admirația mea" ? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am spus că nu îngădui? Fiecare e liber să-și profeseze credința în propriul rit. Am făcut o observație legată de o anume incompatibilitate cu porunca a II-a din Decalog... și (hai s-o spunem și pe asta)una legată de inconsecvență. |
|
|||
|
|||
![]()
Un răspuns "punctual" prin da/nu nu pot să dau, asta pentru că în primul rând nu sunt de modă veche să sărut mâna doamnelor. Dar n-am nimic de zis împotriva celor care o fac. Mulțumit de răspuns?
|
|
|||
|
|||
![]()
Mulțumit, dar, sincer, nu pot să pricep de ce nu aveți ceva împotriva unuia care pupă mâna lui tanti Mița, dar aveți ceva împotriva celui care pupă chipul lui Hristos.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
in alta ordine de idei, de ce nu ne-am inchina lui Christos sub forma in care este acum, aceea de Duh? 1 Petru 3:18. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Tragedie in Germania | Hector | Stiri, actualitati, anunturi | 27 | 09.08.2013 10:09:09 |
Camasa-imbracaminte barbateasca? | elena20 | Reguli in Biserica | 7 | 26.01.2013 21:38:26 |
Pelerinaj la Trier, Germania, la camasa lui Iisus ANUNT | Ion Pop | Generalitati | 1 | 30.04.2012 10:26:13 |
Buletine electronice in Germania | bmd | Stiri, actualitati, anunturi | 73 | 27.07.2011 18:22:23 |
Xcellcenter, Germania | LapetiteMoc | Stiri, actualitati, anunturi | 13 | 24.04.2011 21:39:34 |
|