Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.05.2012, 12:36:26
inasandu inasandu is offline
Junior Member

Data înregistrării: 03.05.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Nu toată învățătura ortodoxă e în Sfânta Scriptură, nu pricepeți?
După părerea mea e un mare păcat al Dvs să ascundeti faptul că nu sunteți cununati.
Nu chiar nu pricep....daca nu este in Scriptura inseamna ca este inventata de oameni. Cuvantul lui Dumnezeu e lege, nu?

Si daca citeati cu atentie ati fi inteles ca NU ASCUND faptul ca nu suntem cununati ci doar ca nici macar nu am fost intrebati.

Si intr-o alta ordine de idei, stiam ca doar Dumnezeu are dreptul sa judece si nu oamenii. Dvs ma judecati si trageti concluzii. De aceea vroiam sa stiu ce scrie in Biblie.

Eu am gasit pe acest site urmatorul articol:

http://www.crestinortodox.ro/botez/n...tez-96961.html

Multumesc oricum!
Reply With Quote
Vechi 04.05.2012, 15:18:33
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de inasandu Vezi mesajul
Nu chiar nu pricep....daca nu este in Scriptura inseamna ca este inventata de oameni. Cuvantul lui Dumnezeu e lege, nu?
Și eu ce vină am că dumneata nu pricepi? Ce, Sfânta Scriptură nu e scrisă tot de oameni? Dar mai era și Duhul Sfânt pe acolo, ca și pe la Sfinții care au scris Sfânta Predanie.

Citat:
Si daca citeati cu atentie ati fi inteles ca NU ASCUND faptul ca nu suntem cununati ci doar ca nici macar nu am fost intrebati.
Ei, acu' că nu numai eu v-am spus că e păcat să ascundeți acest lucru, sunt convins că o să conștintizați că TREBUIE să-i spuneți părintelui că nu sunteți cununați în fața lui Dumnezeu.

Citat:
Si intr-o alta ordine de idei, stiam ca doar Dumnezeu are dreptul sa judece si nu oamenii. Dvs ma judecati si trageti concluzii.
Ei aș! Nu vă judec, doar judec.

Citat:
De aceea vroiam sa stiu ce scrie in Biblie.

Eu am gasit pe acest site urmatorul articol:

http://www.crestinortodox.ro/botez/n...tez-96961.html

Multumesc oricum!
Ce citești dumneata în acel articol se referă la un creștin care trăiește SINGUR, nu în curvie.
Reply With Quote
Vechi 04.05.2012, 16:02:46
Junior Member

Implicit

Sunt total dezamagita.

Ma adresasem acestui forum in speranta ca voi gasi o persoana avizata sa imi dea un sfat documentat. In schimb am fost pusa la zid si facuta (printre raduri ce-i drept) imbecila de alde neica-nimeni inginer-electronist... Foarte urat!

Parca era o vorba "Cel fără de păcat dintre voi să arunce cel dintâi piatra"

Oricum am ajuns la o concluzie. Si Dumnezeu si Biserica sunt doar in sufletul si in constiinta mea. Si am suficiente valori spirituale pe care le pot impartasi viitorilor mei fini. Atat timp cat sunt preoti care in pargul casei unui mort injura ca la usa cortului, sau care in Postul Pastelui te intreaba la pomana de ce nu are ciorba carne,cei care isi umplu buzunarele si isi ridica palate pe banii sarmanilor, cei care cu adevarat preacurvesc....nu pot sa cred ca ei propovaduitorii lui Dumnezeu! "Pacatele" mele palesc simtitor pe langa toatea astea.

Este important cum ma prezint eu in fata lui Dumnezeu nu cum ma vede un muritor care ma judeca.
Reply With Quote
Vechi 04.05.2012, 16:53:55
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
Sunt total dezamagita. In schimb am fost pusa la zid si facuta (printre raduri ce-i drept) imbecila de alde neica-nimeni inginer-electronist... Foarte urat!
Si noi!
Sunteti cumva ministru?
Citat:
"Pacatele" mele palesc simtitor pe langa toatea astea.
Ehehe! Greu de spus, nu cunoastem noi masura lui Dumnezeu!!!!

Citat:
Este important cum ma prezint eu in fata lui Dumnezeu
Foarte important. Capital.
Reply With Quote
Vechi 04.05.2012, 17:00:54
Junior Member

Implicit

[quote=Adriana Cluj;443045]Si noi!
Sunteti cumva ministru?QUOTE]

Adriana, nu ma intelege gresit. Eu am cerut o parere avizata. In schimb am avut niste reply-uri jignitoare din partea unei persoane care nu a dat o explicatie pe mai putin de jumatate. Daca cineva nu este capabil sa duca o explicatie pana la capat nu are dreptul sa ma jigneasca!

Atata tot!

Multumesc
Reply With Quote
Vechi 04.05.2012, 20:37:16
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

[quote=inasandu;443049]
Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul
Si noi!
Sunteti cumva ministru?QUOTE]

Adriana, nu ma intelege gresit. Eu am cerut o parere avizata. In schimb am avut niste reply-uri jignitoare din partea unei persoane care nu a dat o explicatie pe mai putin de jumatate. Daca cineva nu este capabil sa duca o explicatie pana la capat nu are dreptul sa ma jigneasca!

Atata tot!

Multumesc

Si dvs ati inteles tot gresit!
Cred ca impactul intelegerii,precum ca uniunea dvs actuala se numeste"curvie"v-a creat aceste neplaceri.
Nimeni nu spune de la el asta,ci o spune Traditia.
Oricine stie ca traieste necununat(nu vb despre cazul dvs)stie ca este inafara Bisericii,inafara Traditiei.De aceea sunt opriti de la toate lucrurile care intra in rostul Bisericii,desigur nu esti oprit sa intri in biserica dar nu iti este cuvenit rolul de a crestina pe altii sau (ce ironie)de a-i casatori,deoarece nu esti un bun exemplu pt ei.

Nu trebuie sa va infuriati,asa sunt regulile;puteti lasa aceasta oportunitate sa treaca acum,apoi dupa ce va casatoriti si traiti comform traditiei crestine banuiesc ca vor mai apare destule oportunitati!
Sper sa intelegeti diferenta intre adresare subiectiva, personala si adresare obiectiva.
Numai bine.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 04.05.2012, 16:04:52
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Implicit

Citat:
Cuvantul lui Dumnezeu e lege, dara cesta poate sa se reveleze direct, prin invatatura directa a Mantuitorului sau a lui Dumnezeu Tatal, in vt sau indirect prin profeti, apostoli, episcopi s.a
Daca nu gasiti tot in Scriptura inseamna ca doar o parte din Invatatura Biserici e descoperita direct in Scriptura.Restul e revelata in mod indirect oamenilor alesi:apostoli,episcopi , preoti s.a

Nu vei gasi in scriptura ca nasii trebuie sa fie cununati, cum nu vei gasi randuiala botezului si a altor slujbe religioase, prezenta nasilor la Botez/cununie; rolul acestora si ale lucruri care sunt parte integranta a cultului Bisericii. Toate acestea fac parte din Sfanta Traditie, care in conceptia Bisericii Ortodoxe are aceeasi valoare ca Sfanta Scriptura.
Citat:
Greseala nu e a vostra , ci a preotului. Dar asta nu va da dreptul sa fiti nasi, chiar daca preotul nu v-a intrebat daca sunteti cununati.

Last edited by lore86; 04.05.2012 at 16:07:01.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Botez danydelya Intrebari utilizatori 1 01.04.2011 23:33:01
Ce inseamna de fapt botez si feluri de botez sophia Botezul 8 30.01.2010 10:02:22
botez gabryy Botezul 2 26.06.2009 19:14:56
Botez marius007 Generalitati 7 11.08.2008 17:31:00
Botez de 2 ori? letitia Botezul 31 10.05.2007 08:20:50