Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.05.2012, 15:53:06
FlaviusM FlaviusM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.09.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Dumnezeu dorește ca noi să ne închinăm și să aducem jertfă după puterile noastre - de la cel care a primit mult, mult se va cere.
Si de ce anume doreste dumnezeu sa "ne închinăm și să aducem jertfă"?
Reply With Quote
Vechi 06.05.2012, 16:15:40
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de FlaviusM Vezi mesajul
Si de ce anume doreste dumnezeu sa "ne închinăm și să aducem jertfă"?
Ca să fiu sincer, nu știu și nu mă prea interesează ce dorește sau de ce dorește ceva dumnezeu.

Dacă doriți însă să discutăm despre Dumnezeu, spuneți acest lucru și vom discuta.
Reply With Quote
Vechi 06.05.2012, 20:01:08
Arktinen Susi Arktinen Susi is offline
Junior Member

Data înregistrării: 06.05.2012
Locație: Terra
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Arktinen Susi Send a message via Skype™ to Arktinen Susi
Implicit

Pai asta e scopul pentru care am venit aici sa ma conving de ceva,iar la faza cu handicapul tot nu am primit un raspuns.
Ideea este urmatoarea,ai spus ca noi avem ratiune si anume sa alegem intre bine si rau si/sau sa credem sau nu in Dumnezeu,iar eu vroiam sa stiu unde este ratiunea la un om cu handicap care sta in carutz si nici macar nu stie ca s-a nascut?
Reply With Quote
Vechi 06.05.2012, 20:29:15
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Arktinen Susi Vezi mesajul
Pai asta e scopul pentru care am venit aici sa ma conving de ceva,iar la faza cu handicapul tot nu am primit un raspuns.
Ideea este urmatoarea,ai spus ca noi avem ratiune si anume sa alegem intre bine si rau si/sau sa credem sau nu in Dumnezeu,iar eu vroiam sa stiu unde este ratiunea la un om cu handicap care sta in carutz si nici macar nu stie ca s-a nascut?

Poate cel care e in carut cauta un om adevarat.

http://www.crestinortodox.ro/predici...ui-134075.html
Reply With Quote
Vechi 06.05.2012, 20:51:11
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Arktinen Susi Vezi mesajul
Stop. Eu nu am spus niciunde că "avem rațiune să alegem între bine și rău". Alegerea între bine și rău nu ține de facultatea rațiunii, ci de voință și simțul moral.

În situația ipotetică descrisă de tine, în care o persoană nu are conștiință de sine (deși mă îndoiesc că este 100% posibil), aceeași persoană nu va avea nici responsabilitate morală. Mai pe scurt, nici păcat. Doar păcatul ancestral, pe care știm că Sacramentul Botezului îl înlătură.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Suntem nematurizati, cei ce credem in Dumnezeu? daniel_iordache Teologie si Stiinta 55 26.09.2008 18:58:54