Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.05.2012, 14:29:27
Arktinen Susi Arktinen Susi is offline
Junior Member

Data înregistrării: 06.05.2012
Locație: Terra
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Arktinen Susi Send a message via Skype™ to Arktinen Susi
Implicit

ceea ce am vrut sa zic cu alte religii si traditii este faptul ca spre exemplu daca plec intr-o alta tara acolo nu or sa fie sarbatorile care le avem noi aici.
La noi exista sarbatorile unde n-ai voie sa muncesti,sa speli,sa cosi,sa faci baie etc.
Pe cand in alte parti de lume nici nu exista asa ceva,intelegeti dumneavoastra ce vreau sa zic :)
Reply With Quote
Vechi 06.05.2012, 14:34:12
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Arktinen Susi Vezi mesajul
ceea ce am vrut sa zic cu alte religii si traditii este faptul ca spre exemplu daca plec intr-o alta tara acolo nu or sa fie sarbatorile care le avem noi aici.
La noi exista sarbatorile unde n-ai voie sa muncesti,sa speli,sa cosi,sa faci baie etc.
Pe cand in alte parti de lume nici nu exista asa ceva,
intelegeti dumneavoastra ce vreau sa zic :)
Și de aici ai tras concluzia că nu există Dumnezeu ? WOW !!!
Reply With Quote
Vechi 06.05.2012, 14:38:29
Junior Member

Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Arktinen Susi Send a message via Skype™ to Arktinen Susi
Implicit

Da asa am ajuns la concluzia ca nu exista Dumnezeu, acum refuzi sa raspunzi la intrebari pentru ca nu sti ce sa raspunzi?
Nu ma consider superior lor chiar imi pare rau de ele si mi-ash dori sa nu se fi nascut asa,nu ma cunosti asa bine,doar pentru ca n-am credinta totala nu inseamna ca am prejudecati, asa deci repet cum se inchina aceste persoane lui Dumnezeu daca el chiar exista si doreste ca noi sa-i oferin jertfa si sa ne rugam lui? ( aici m-am referit la ratiune,ca ai adus in discutie vorba despre ratiune,asa ca explica-mi unde este ratiunea )
Si daca incepi chiar cu shtouri,aroganta si ironii sa sti ca pot face si eu lucrul asta, deci fi rational si raspunde-mi te rog la intrebari.

Last edited by Arktinen Susi; 06.05.2012 at 14:46:51.
Reply With Quote
Vechi 06.05.2012, 14:56:09
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Arktinen Susi Vezi mesajul
Da asa am ajuns la concluzia ca nu exista Dumnezeu, acum refuzi sa raspunzi la intrebari pentru ca nu sti ce sa raspunzi?
Nu ma consider superior lor chiar imi pare rau de ele si mi-ash dori sa nu se fi nascut asa,nu ma cunosti asa bine,doar pentru ca n-am credinta totala nu inseamna ca am prejudecati, asa deci repet cum se inchina aceste persoane lui Dumnezeu daca el chiar exista si doreste ca noi sa-i oferin jertfa si sa ne rugam lui?
Si daca incepi chiar cu shtouri,aroganta si ironii sa sti ca pot face si eu lucrul asta, deci fi rational si raspunde-mi te rog la intrebari.
Nu era nicio ironie, ci doar o întrebare menită să-ți deschidă ochii asupra unui fapt foarte important, în perspectivă creștină: raportat la faptul creării noastre după chipul și asemănarea lui Dumnezeu, toți suntem handicapați.

Handicapul acesta este numit de Biserică păcat originar, sau păcat ancestral, sau fire căzută, și are prostul obicei de a se autopropaga - concupiscența ne împinge să păcătuim, păcatul ne îndepărtează de Dumnezeu și alimentează concupiscența.

Îți garantez că nici cei mai mari sfinți sau mistici creștini nu au avut convingerea că se închină lui Dumnezeu mai bine sau mai potrivit decât o persoană cu handicap mental. Dimpotrivă. Handicapul mental este de natură să amelioreze responsabilitatea, și, pe cale de consecință, gravitatea păcatului și consecințele acestuia.

Dumnezeu dorește ca noi să ne închinăm și să aducem jertfă după puterile noastre - de la cel care a primit mult, mult se va cere.
Reply With Quote
Vechi 06.05.2012, 15:53:06
FlaviusM FlaviusM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.09.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Dumnezeu dorește ca noi să ne închinăm și să aducem jertfă după puterile noastre - de la cel care a primit mult, mult se va cere.
Si de ce anume doreste dumnezeu sa "ne închinăm și să aducem jertfă"?
Reply With Quote
Vechi 06.05.2012, 16:15:40
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de FlaviusM Vezi mesajul
Si de ce anume doreste dumnezeu sa "ne închinăm și să aducem jertfă"?
Ca să fiu sincer, nu știu și nu mă prea interesează ce dorește sau de ce dorește ceva dumnezeu.

Dacă doriți însă să discutăm despre Dumnezeu, spuneți acest lucru și vom discuta.
Reply With Quote
Vechi 06.05.2012, 20:01:08
Junior Member

Implicit

Pai asta e scopul pentru care am venit aici sa ma conving de ceva,iar la faza cu handicapul tot nu am primit un raspuns.
Ideea este urmatoarea,ai spus ca noi avem ratiune si anume sa alegem intre bine si rau si/sau sa credem sau nu in Dumnezeu,iar eu vroiam sa stiu unde este ratiunea la un om cu handicap care sta in carutz si nici macar nu stie ca s-a nascut?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Suntem nematurizati, cei ce credem in Dumnezeu? daniel_iordache Teologie si Stiinta 55 26.09.2008 18:58:54