Citat:
În prealabil postat de Yasmina
Pai asta spuneam si eu,de ce sa luam exemplu de la X si de Y,cand romanii se declara toti ortodocsi in proportie de 87%?Daca traiesti si respecti regulile crestine nu ai nevoie de exemple de la tigani.
|
Una este a te declara ortodox și alta este trăirea acestei credințe. Este cale lungă de la cuvânt la faptă. Da ai mare dreptate când spui că nu avem nevoie de exemple, credința noastră este completă și nu are nevoie de completări, dar este completă când o trăim și o mărturisim, până atunci rămâne doar la nivel declarativ de 87% - câți din ei sunt practicanți?
Foarte ușor judecăm și celalte confesiuni și aruncăm imediat cu piatra în ei. Dar oare nu suntem noi cei vinovați pentru starea lor? Oare nu starea noastră de păcătoșenie poate i-a împins spre aceste rătăciri? Unde am fost noi, când ei au ales acest drum? Poate dacă eu eram un creștin ortodox pacticant acum frații mei nu erau pe la Gnoză, Prana Nadi, Yoga sau altele (am priteni care au ajuns aici). Unde am fost eu când ei au ales acest drum? Eram la cehfuri și destrăbălări de tot felul, în loc să fiu lângă ei și le atrag atenția sau să mă rog pentru ei. De cele mai multe ori cel nemulțumit ar trebui să fie nemulțumit de sine însuși pentru că fiecare este artistul vieții sale și viața pleacă din voința și consțiința noastră.
Dumnezeu să ne ierte pe toți!
Citat:
În prealabil postat de Yasmina
Trebuie sa-i iubim ca pe ceilalti oameni si sa-i ajutam daca ne-o cer,nu sa-i luam ca exemple de viata pentru mantuire!
Imi pare colosal ceea ce sustineti!
|
Cred că mă înțelegi greșit. Nu susțin țiganii, am punctat doar un aspect de care ar trebui să ținem seama - numărul mare de copii pe care îl au țiganii într-o familie.
Gândul mă duce la precuviosul Paisie Aghioritul care spune că dacă am avea sănătate duhovniească, le-am vedea curate și pe cele necurate. Așa cum am privi fructele, la fel am privi si gunoiul, pentru că acesta a ajutat să apară fructele.
lobagii aveau câte 16 copii. Și erau slugi! Dacă am trăi după legile lui Dumnezeu nu am mai avorta, nu am trăi în preacurvie și desfrânare și multe alte păcate. Și când spun desfrânare mă refer inclusiv la viața de familie de unde de fapt ni se trag nouă toate aceste probleme. Înapoi la vechea tradiție, după cum ne îndeamnă și sfinții părinți.