Citat:
În prealabil postat de delia31
Welcome back, credeam ca v-ati autobanat singur daca am vazut ca m-ati lasat iar sa vorbesc singura la peretii forumului pe topicul despre starea post-mortem. Va inteleg de ce nu ati mai raspuns.
|
Că de ce nu v-am răspuns, desigur
știți pe unde am fost și ce am făcut zilele acestea...
Dumneavoastră le înțelegeți pe toate, de aceea obsesiv se repetă acest verb în postare, înțelegeți și metatextul și hypertextul... doar cu
textul aveți oareșce probleme. Dar să lăsăm textul (deocamdată), aceasta e "
obsesia" exclusiv neoprotestantă...
Citat:
Acuma, desi am tot spus ca voi renunta sa va mai raspund, in aceasta discutie despre Maica Domnului, nu era vorba de inchinare (proskinesis), nici de adorare (latreia), ci de preacinstirea ei (hyperdouleia).
|
Dar cine a adus vorba de hyperduleia? Ar fi suficient să vă întreb conform "
obsesiei" mele care verset vorbește de
hyperdulia și am încheiat discuția! Dar nu doresc nici să blochez topicul, nici să vă pun într-o situație delicată. Mai bine renunțăm...
Citat:
Daca ati fi sesizat esentialul, ati fi observat din tot ce s-a spus ca NIMENI NU POATE OBLIGA PE NIMENI s-o iubeasca pe Maica Domnului
|
Aveți dreptate, trăim în cu totul alte vremi... Slavă Domnului!
Citat:
Doar atat va rugam, daca tot nu intelegeti, incercati macar sa ne respectati ce avem noi mai scump dupa Hristos.
|
Bine că mi-ați reamintit: noi neoprotestanții suntem cei care nu înțelegem nimic, iar dumneavoastră înțelegeți tot. Fiți liniștită, în ciuda acestei incapacități vă respectăm credința (deși nu v-o împărtășim) și nu vă cerem să treceți la adventism. N-am cerut asta
nimănui și
niciodată pe acest forum. Rețineți vă rog sublinierile.
Citat:
In textul Scripturii Ortodoxe ni se relateaza evenimentul Buneivestiri, unde scrie cat se poate de limpede despre cinstea, slava, marirea, onoarea pe care i-a dat-o Insusi Dumnezeu [...] E de-a dreptul COLOSAL!
|
Ar fi fost de-a dreptul colosal ca Dumnezeu Însuși să i se fi închinat după ce heruvimii și Universul întreg i se pleacă la picioare! Scuze pentru
hyper... bolă...
Citat:
Recititi Luca 1, 47-49: „ Și s-a bucurat duhul meu de Dumnezeu, Mântuitorul meu, că a căutat spre smerenia roabei Sale. Că, iată, de acum mă vor ferici toate neamurileCă mi-a făcut mie mărire Cel Puternic și sfânt este numele Lui”.
|
Partea cu "
fericitul" am înțeles-o, aceeași expresie a folosit-o și Lia (Facerea 30.13); cu toate acestea ortodocșii nu i-au făcut icoană să i se închine. Cu atât mai puțin evreii.
Partea cu "
mi-a făcut mie mărire" mi se pare mai nebuloasă, neînțelegând (că desigur... sunt neoprotestant) ce a vrut să inducă în mintea cititorului traducătorul ortodox.
Ca să înțeleagă tot românul, iată cum traduce
ortodoxul (acum greco-catolicul) Bădiliță versetul:
"pentru că Cel Atotputernic a făcut lucruri mari pentru mine! Numele Lui este sfânt!" (Luca 1,49 - versiunea NTR)
Și cum traduce catolicul:
"pentru că Cel Puternic mi-a făcut lucruri mari: sfânt este numele Lui." (Luca 1,49 - Biblia Catolică)
Sper că nu mai e nevoie să vă stresez postând versiunile protestante și neoprotestante...
[quote=delia31;447042]
Citat:
Voi, neoprotestantii sunteti liberi, absolut liberi sa va autoexcludeti din randul neamurilor care o fericesc pe Maica Domnului. Asumandu-va evident orice consecinta.
|
Că o fericim și noi am scris deja, ceea ce nu înțeleg (ah, iarăși!) ce consecințe grave ar urma... Să ne "
trăznească" maica Domnului? Că doar n-o fi Jupiter!
Citat:
Ca voi nu schitati nici un gest de uimire si mirare in fata acestei taine, ca nu va vine s-o laudati si s-o felicitati prin imne de lauda
|
Pentru taina Întrupării ne uimim și nu înțelegem (acum pe bune!), dar ca gesturile noastre să se transforme în ploconiri în fața unei picturi, ori în imnuri de laudă altcuiva decât lui Dumnezeu: niciodată!
Citat:
Hyperaghia Theotokos eleison imas!
|
κύριε έλέησον ήμάς και άδελφή δέλια31!