Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Slujba inmormantarii
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.05.2012, 11:35:27
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
amice, incerci sa fii smecher dar nu-ti iese.
Care de care ne dăm mai mari șmecheri...

Citat:
Tu ai postat DOAR acele versete in care sufletul are sensul de trup
Acum lăsând șmecheria deoparte, în NICIUNUL din versetele acelea, "sufletul" nu are sensul de trup; de fapt nicăieri în Biblie nu o să găsești acest termen (la propriu ori la figurat) cu sensul de "trup". Când e la propriu, întotdeauna desemnează ființa vie întreagă. Uite că că nu ți-a mers șmecheria!

Citat:
Daca Creatorul a facut ceva si i-a daruit nemurirea, pai asa ramane. Nici Dumnezeu nu m-ai modifica acest lucru pentru ca El nu se razgandeste.
"Și a zis Domnul Dumnezeu: "Iată Adam s-a făcut ca unul dintre Noi, cunoscând binele și răul. Și acum nu cumva să-și întindă mâna și să ia roade din pomul vieții, să mănânce și să trăiască în veci!..." (Facerea 3,22 - versiunea ortodoxă)

Citat:
Amice nu-i frumos sa fii ipocrit. Si voi adventistii sustineti cu TARIE ca Iisus Hristos e arhanghelul Mihail.
Amice, nu-i frumos să vii cu diversiuni! Trebuie să faci diferența între o opinie și o dogmă fermă a Bisericii - aceea care se susține "cu TĂRIE"Eu pot renunța liniștit la această opinie, ea nu-mi afectează cu nimic credința și mântuirea. Dar tu poți renunța la această dogmă ortodoxă și nebiblică (nemurirea sufletului)?
Reply With Quote
Vechi 26.05.2012, 19:51:53
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Care de care ne dăm mai mari șmecheri...

Acum lăsând șmecheria deoparte, în NICIUNUL din versetele acelea, "sufletul" nu are sensul de trup; de fapt nicăieri în Biblie nu o să găsești acest termen (la propriu ori la figurat) cu sensul de "trup". Când e la propriu, întotdeauna desemnează ființa vie întreagă. Uite că că nu ți-a mers șmecheria!

"Și a zis Domnul Dumnezeu: "Iată Adam s-a făcut ca unul dintre Noi, cunoscând binele și răul. Și acum nu cumva să-și întindă mâna și să ia roade din pomul vieții, să mănânce și să trăiască în veci!..." (Facerea 3,22 - versiunea ortodoxă)

Amice, nu-i frumos să vii cu diversiuni! Trebuie să faci diferența între o opinie și o dogmă fermă a Bisericii - aceea care se susține "cu TĂRIE"Eu pot renunța liniștit la această opinie, ea nu-mi afectează cu nimic credința și mântuirea. Dar tu poți renunța la această dogmă ortodoxă și nebiblică (nemurirea sufletului)?
Pai Dumnezeu l-a facut pe om muritor sau nemuritor? Asta inainte ca Adam sa manance din pomul oprit? Iar daca Adam, dupa cadere, ar fi mancat din pomul vietii ar fi devenit nemuritor si nici Dumnezeu nu i-ar mai fi avut ce face, nemaiputand sa-l distruga?
Opinia asta cu Iisus=Mihail arhanghelul o impartasesc TOTI adventistii. E dogma la voi in biserica (asta in cazul in care adventistii au dogme sau ceva de genul). Nu exista nici un adventist care sa aiba o opinie diferita si sa sustina ca Iisus NU e arhanghelul Mihail. Ar fi exclus din biserica voastra
Reply With Quote
Vechi 26.05.2012, 20:05:39
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
Pai Dumnezeu l-a facut pe om muritor sau nemuritor? Asta inainte ca Adam sa manance din pomul oprit? Iar daca Adam, dupa cadere, ar fi mancat din pomul vietii ar fi devenit nemuritor si nici Dumnezeu nu i-ar mai fi avut ce face, nemaiputand sa-l distruga?
Opinia asta cu Iisus=Mihail arhanghelul o impartasesc TOTI adventistii. E dogma la voi in biserica (asta in cazul in care adventistii au dogme sau ceva de genul). Nu exista nici un adventist care sa aiba o opinie diferita si sa sustina ca Iisus NU e arhanghelul Mihail. Ar fi exclus din biserica voastra
Credeam ca doar Martorii lui Iehova impartasesc aceasta opinie, nu si adventistii! Cum sa fie Hristos Arhanghelul Mihail ? Adica Cuvantul Lui Dumnezeu s-a intrupat in persoana Sa, dupa s-a reintrupat in persoana lui Iisus, iar dupa inapoi in Arhanghel? Acuma inteleg de ce adventistii sunt considerati cei mai indepartati de Biserica, mai indepartati decat penticostalii, aproape de iehovisti.

Last edited by ioanna; 26.05.2012 at 20:10:15.
Reply With Quote
Vechi 26.05.2012, 20:28:55
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Credeam ca doar Martorii lui Iehova impartasesc aceasta opinie, nu si adventistii! Cum sa fie Hristos Arhanghelul Mihail ? Adica Cuvantul Lui Dumnezeu s-a intrupat in persoana Sa, dupa s-a reintrupat in persoana lui Iisus, iar dupa inapoi in Arhanghel? Acuma inteleg de ce adventistii sunt considerati cei mai indepartati de Biserica, mai indepartati decat penticostalii, aproape de iehovisti.
Stai să vezi basmul cu învierea lui Moise, ce tare e! E cireașa de pe tortul ficțiunii adventiste.
Vechi 26.05.2012, 20:32:16
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Stai să vezi basmul cu învierea lui Moise, ce tare e! E cireașa de pe tortul ficțiunii adventiste.
De ce nu faceți voi aceste comentarii pe topicele dedicate? Pentru că atunci diversiunea nu mai funcționează. Cum dați de o fundătură dogmatică, cum recurgeți la aceste tertipuri... credeți că nu este evident pentru mine și pentru cei ce vă citesc? Pe mine m-ați făcut "bătut în cap", de ce-i jigniți și pe ceilalți useri?

Last edited by osutafaraunu; 26.05.2012 at 20:34:46.
Reply With Quote
Vechi 26.05.2012, 20:38:39
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
De ce nu faceți voi aceste comentarii pe topicele dedicate? Pentru că atunci diversiunea nu mai funcționează. Cum dați de o fundătură dogmatică, cum recurgeți la aceste tertipuri... credeți că nu este evident pentru mine și pentru cei ce vă citesc? Pe mine m-ați făcut "bătut în cap", de ce-i jigniți și pe ceilalți useri?
Prin modul acesta de a pune problema, păreți a spune că vă imaginați că ar exista și cititori ai topicului care vă iau în serios.

Pe bune, chiar credeți asta ?!
Reply With Quote
Vechi 26.05.2012, 21:06:06
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Prin modul acesta de a pune problema, păreți a spune că vă imaginați că ar exista și cititori ai topicului care vă iau în serios.

Pe bune, chiar credeți asta ?!
Este chiar irelevant. Infinit mai important este să creadă Scriptura, deci pe Dumnezeu. Din partea mea, pot să rămână foarte bine în continuare ortodocși, dar să creadă Scriptura, iar nu miturile sumeriene, ritualurile egiptene, filosofia lui Platon&Aristotel, basmele tradiției omenești, ori perfidele amăgiri ale spiritismului modern. Asta cu privire la subiectul atât de uitat al topicului...
Reply With Quote
Vechi 26.05.2012, 21:40:31
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
Pe mine m-ați făcut "bătut în cap"
Nu eu te-am făcut, tu ai ales să fii așa....!

Citat:
, de ce-i jigniți și pe ceilalți useri?
Din cauza unor virtuți insuficient cultivate. Dar tu cum de te-ai trezit să-i aperi pe ”ceilalți useri” taman când vrei să mă ataci pe mine? Asta-i o manevră de nesimțit, prin care vrei să-mi strici credibilitatea, însă e cam trasă de păr șmecheria.

Citat:
De ce nu faceți voi aceste comentarii pe topicele dedicate? Pentru că atunci diversiunea nu mai funcționează.
Pentru așa vreau eu....Ce numești tu diversiune e doar o completare la lista de minciuni din patrimoniul asociației AZ7. Mă gândeam să fac un top al celor mai cretine invenții sâmbetiste, ceva de genul ”o sută fără unu motive să respingeți șarlatania adventistă!”

Citat:
Cum dați de o fundătură dogmatică, cum recurgeți la aceste tertipuri...
Fundătură dogmatică mai întunecată decât aia în care te zbați tu, n-am văzut pe-aici.

Citat:
credeți că nu este evident pentru mine și pentru cei ce vă citesc?
Puțin în pasă ce e evident pentru tine, iar ”cei care mă citesc” au propriul lor discernământ, n-au nevoie de unul defect cum e al tău.
Vechi 26.05.2012, 20:37:42
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Stiu, stiu :) Adventistii cred ca intre arhanghelul Mihail (pe care ei il considera Iisus Hristos) si Diavol s-ar fi dat o lupta pentru corpul lui Moise, dupa ce acesta a murit. E o doctrina fundamentala a lor.
Reply With Quote
Vechi 26.05.2012, 20:40:44
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Stiu, stiu :) Adventistii cred ca intre arhanghelul Mihail (pe care ei il considera Iisus Hristos) si Diavol s-ar fi dat o lupta pentru corpul lui Moise, dupa ce acesta a murit. E o doctrina fundamentala a lor.
A se vedea "doctrinele fundamentale" adventiste:
http://www.adventist.ro/index/convin...-invierea.html
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sufletele dupa moarte silverstar Generalitati 112 24.03.2012 09:47:27
Sufletul dupa moarte ...? Templier Knight Generalitati 3 30.11.2010 00:58:26
Moarte dupa 2 saptamani ? Robertworld Generalitati 6 03.08.2010 13:26:33
Ce se intampla cu sufletul dupa moarte heorhe Generalitati 85 02.08.2010 16:09:02