![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]()
Formularea "numai de la Tatal" nu apare in crez. In Crezul Niceano-Constantinopolitan si pe care il marturisim este simplu, "de la Tatal". N-am inteles de ce formula "de la Tatal" n-a fost satisfacatoare pentru catolici si au modificat-o, extins-o, dezvoltat-o. Ceea ce a inteles toata lumea s-a definit in Crez "de la Tatal", restul, care-s pure speculatii si inchiderea lui Dumnezeu in concepte filosofice, nu-si aveau locul in simbolul credintei.
Last edited by ioanna; 30.05.2012 at 14:06:19. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Last edited by ioanna; 30.05.2012 at 15:28:10. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca prin "de la Tatal si Fiul" catolicii inteleg „Duhul purcede de la Tatal si este dat prin Fiul(Cuvant)” este ok din partea mea, daca prin „Duhul purcede de la Tatal si Fiul” inteleg doua surse ale dumnezeirii unite intr-un principiu cauzal iar persoana Duhului- persoana duala a Tatal si Fiului, nu mi se pare ok. Duhul purces din Tatal se odihneste in Fiul, de aceea spunem Cuvantul are Duh. In fine, asta e parerea mea, fiecare intelege cum poate :) Last edited by ioanna; 30.05.2012 at 16:03:31. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Catolicii dau argumente din ce spun sfintii, dar chiar acei sfinti ii contrazic, spunand ca "prin Fiul" se refera la trimiterea Duhului dupa Cincizecime. Ca si cum noi intr-o discutie cu cneva necredincios am da ca argument in privinta Sfintei Treimi ca asa cred si martorii lui Yehova. E de fapt un contraargument, ei spun exact invatatura ortodoxa, e un argument pentru ortodocsi. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cele 7 daruri ale Duhului Sfant | Laurentiu | Generalitati | 52 | 28.03.2016 12:29:30 |
Hula impotriva Duhului Sfant | Eliana | Generalitati | 22 | 19.02.2011 01:52:40 |
Despre pacatul impotriva Duhului Sfant | lacrimi | Din Noul Testament | 35 | 14.04.2010 07:23:20 |
hula impotriva Duhului Sfant | anaana71 | Generalitati | 14 | 30.01.2010 14:30:27 |
DUMINICA POGORARII DUHULUI SFANT | SSB | Despre Biserica Ortodoxa in general | 14 | 11.06.2008 19:37:23 |
|