![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu, ideea era alta. Vroiam doar sa stiu daca dvs. np, sunteti asa de indignati doar la auzul acelor cuvinte din randuiala revenirii la ortodoxie sau va indignati si la cuvintele apostolul Pavel care cere unei comunitati intregi sa-l blesteme si excomunice pe acel incestuos. E posibil sa ma insel, dar din ce ai spus, s-ar putea cumva deduce, ca motivul care te retine sa revii la ortodoxie e dat de acea randuiala care cere lepadarea de toate ereziile si ruperea relatiilor cu cei care continua sa le sustina. De aceea am intrebat, tu ce ai fi facut daca ai fi fost ruda cu acel incestuos din Corint, despre care apostolul Pavel le-a zis celorlati sa-l dea satanei? L-ai fi dat sau nu? In discutia de aici nu era vorba despre miliardele de neortodocsi care n-au auzit niciodata de ortodoxie. Sau era? Scuze, n-am citit decat putin. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Daca ar fi fost ruda cu mine as fi rupt de mult contactele cu el. Insa a-l da pe mana satanei nu inseamna blestem, ci anathema, adica acea aruncare peste gard, lipsire de sprijinul Bisericii, excludere. Iar cand nu esti in Biserica pe mana lui Dumnezeu, esti afara, pe mana satanei. Iar atunci cand satan pune mana pe un fost crestin e vai de el, caci se razbuna pentru toate rugaciunile de dinainte. :) Ii nimiceste trupul si chiar sufletul, daca Dumnezeu ii da voie sa o faca.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pentru cei care se smintesc de semantica cuvintelor, e bine de precizat ca expresia „a anatemiza”, inseamna a exclude temporar, a excomunica pe cineva din corabia Bisericii. Ramas pe cont propriu, cel exclus isi va da singur seama din feluritele necazuri, ce inseamna sa crezi ca poti traversa oceanul cu o anvelopa plutitoare si nu in corabia sigura care de 2000 de ani n-a naufragiat pentru ca Hristos e carmaciul ei. Adica exact asa cum reiese si din cuvintele apostolului Pavel din 1Cor5: „pe unul ca acesta (incestuosul) să-l dați Satanei spre pieirea trupului, pentru ca sufletul să se mântuiască în ziua Domnului Iisus”. Sensul propriu al cuvantului „anathema”, in greca, desemneaza ceva care a fost separat spre a fi ridicat mai tarziu. Cuvantul este compus din "ana" - o prepozitie ce indica o miscare ascendenta, respectiv "thema" – parte separata. Adica a exclude in sensul de a separa ceva stricat, putred pentru a nu se strica si celelalte parti. Daca intr-un cos cu mere se gaseste si unul putred, acela trebuie ridicat si separat (ana+thema), scos afara pt. a nu se strica toate merele. La fel si in cazul incestuosului pe care comunitatea trebuie sa-l excluda pt. a nu se molipsi si altii de la naravul lui, la fel si in cazul cuiva care, nu doar ca respinge cu obstinatie invatatura cea dreapta, ba mai mult, incearca sa-i contamineze si pe altii cu propria erezie putreda. Cel anatemizat e exclus pedagogic pt. o vreme, rastimp in care sa mediteze serios daca doreste sa ramana exclus din corabia lui Hristos. Daca se razgandeste, poate oricand reveni in corabie. Dar trebuie neaparat sa faca dovada ca a renuntat la orice l-ar putea contamina din nou, pe el sau pe ceilalati. In general oamenii se excomunica singuri, renuntand la comuniunea cu Biserica, fie prin erezie, fie prin necredinta, indiferenta, pacate, nepasare etc. Biserica nu obliga pe nimeni sa faca parte din ea si nu poate decat sa le respecte cu multa durere, libertatea de alegere. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar daca as fi avut copii minori, i-as fi facut si pe ei membrii ai Bisericii, prin botez. |
|
|||
|
|||
![]()
Asta nu imi lipseste, Mani. Dar te inteleg ca tie iti lipsea. Baptistii au alte idei despre impartasanie.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]()
Doriana, daca asta -cum spui tu- nu ai, atunci nu ai nimic.
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu am zis ca nu am, ci ca nu imi lipseste tocmai pentru ca o am. Ma impartasesc lunar (aproximativ) cu Trupul si Sangele Domnului.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Oricum, neoprotestantii nici nu au aceasta intelegere, ei spun ca painea si vinul nu se transforma in Trupul si Sangele Domnului, ci comemoreaza Cina. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Toti NP, fara exceptie, considera Cina drept simbol. A se vedea pct. 14 din crezul penticostal http://www.aliantaevanghelica.com/in...ages&Itemid=29 Si de fapt, au dreptate. Ei nu invoca Duhul Sfant sa vina peste daruri, ca ele sa devina cu adevarat Trupul si Sangele Domnului. A le considera acestea, fara ca ele sa fie intr-adevar, tine de gandirea pozitiva. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veți mânca trupul Fiului Omului și nu veți bea sângele Lui, nu veți avea viață în voi." Ioan 6:53 Daca atunci cand te impartasesti primesti viata, la modul constient si vizibil, inseamna ca te-ai impartasit corect. Simplu. Eu m-am impartasit si la ortodocsi si la np; pot spune ca diferenta o face numai credinta si curatia mea. Sunt insa destui np la care nu m-as putea impartasi, tocmai pentru ca a ei impartasirea a devenit doar un ritual de mancat paine, fara sa se mai ceara sfintenie sau sa se constientizeze prezenta lui Hristos in acea paine. Caci impartasirea cu nevrednicie are efecte grave tocmai pentru ca acea paine nu e o simpla paine...
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Celor din alte secte si culte - De ce v-ati [re]botezat? | lareine | Secte si culte | 812 | 25.03.2014 17:26:18 |
Atitudinea fata de atei | anisoara | Generalitati | 7 | 07.11.2013 10:17:23 |
Atitudinea fata de homosexuali | coralina | Generalitati | 218 | 14.08.2011 21:05:09 |
Despre atitudinea oamenilor fata de crestinism | Mihai. | Generalitati | 15 | 09.03.2007 19:37:18 |
|