![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Inteleg ca erezia este pierzatoare de suflete, dar unii nu sunt nici macar bisericosi, desi voi ii numiti eretici. Sa zicem ca nu ar fi de acord cu botezul copiilor, de exemplu. E parerea lor. Deci sunt eretici. Insa daca un ortodox nu e de acord cu acest botez nu mai e eretic, ci frate neinformat. Caci am auzit ortodocsi spunand erezii mai mari ca ereticii, si nu au fost anatemizati pentru asta. Dar aceleasi atitudini se judeca diferit in functie de apartenenta religioasa.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]()
Nici unul dintre noi, cei de rand- zic eu- nu este in masura sa afirme si sa sustina cu tarie asta.
Mantuirea vine de la Dumnezeu, e dar. Iertarea si darul lui Dumnezeu nu suntem noi in stare a le pricepe si masura...Nu stim noi ce cantareste mai mult in fata lui Dumnezeu.... Atunci mai intreaba, mai incearca.... |
|
|||
|
|||
![]()
Da, am inteles ca noul catehism s-a editat cu termenul "afurisire", pare mai bland. Afurisire ar insemna excludere din Biserica, sau oprire de la Sf taine. Adica proaspatul ortodox e pus sa ii excluda pe eretici din Biserica, oprindu-i de la Sf Taine?
![]()
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]()
Eu nu inteleg acel text ca blestem, ci ca o confirmare a statului de excomunicati a acelei comunitati de care tu te lepezi, revenind in Biserica.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Inainte de a va indigna de aceste cuvinte, v-as reaminti cuvintele apostolului Pavel din 1Corinteni 5; 1Timotei1-20, sau Galateni 1,9; In functie de cum inteleg neoprotestantii aceste cuvinte, li se poate explica ce e si cu acele cuvinte din randuiala revenirii la ortodoxie, pe care le incrimineaza. 1.Ce intelegeti stimati neoprotestanti din cuvintele apostolului Pavel din 1Corinteni 5, atunci cand acesta le zice in legatura cu un incestuos: „pe unul ca acesta să-l dați Satanei spre pieirea trupului, pentru ca sufletul să se mântuiască în ziua Domnului Iisus” ? Doriana, daca tu ai fi trait pe vremea apostolului Pavel si ai fi fost un cetatean din Corint, eventual ruda cu incestuosul, ce ai fi facut? L-ai fi dat satanei asa cum precizeaza Sf. Pavel sau nu? Ce intelegi prin „spre pieirea trupului, pt. ca sufletul sa se mantuiasca”? 2. Dar din cuvintele aceluiasi apostol Pavel din 1 Timotei 1-20? „Când am plecat în Macedonia te-am îndemnat să rămâi în Efes ca să le poruncești unora să nu învețe învățături străine .... Pe aceasta (credinta si constiinta buna) lepădând-o unii, și-au pierdut credința ; între ei sunt Imeneu și Alexandru, pe care i-am dat Satanei ca să se'nvețe să nu blasfemieze". Ce intelegi tu ca a facut Apostolul Pavel cand zice ca i-a dat satanei pe Imeneu si Alexandru? 3.Sau la ce se refera Sf. Pavel in Galateni 1,9 cand zice „anatema sa fie”? „Dacă cineva vă propovăduiește altceva decât ceea ce ați primit, anatema să fie” |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dupa cum vedeti, sunt aici si intreb. Dar tot ce gasesc nu este o religie mai buna, ci oameni diferiti: unii mai credinciosi, pentru ca isi traiesc credinta, altii mai dusmanosi, pentru ca fac din ea pretext pentru rautatea lor, asa cum sunt si pe la noi.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Delia, asa mi s-a raspuns mereu; cu citate din Biblie. Dar intelege, te rog, ca 2 miliarde de oameni, intre care multi copii sau netraitori ai credintei, deci nepropovaduitori, nu pot fi luati la gramada si anatemizati fara macar ca BO sa ridice vreun deget incercand sa-i mantuiasca, fiindca nici macar nu ii cunoaste. Adica, te nasti si afli ca esti dat anatemei de catre ortodocsi. Sau pote nu afli niciodata... Hmmm...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Caci sunt bine incredintat ca nici moartea, nici viata, nici ingerii, nici stapanirile, nici puterile, nici lucrurile de acum, nici cele viitoare, nici inaltimea, nici adancimea, nicio alta faptura, nu vor fi in stare sa ne desparta de dragostea lui Dumnezeu care este in Isus Hristos, Domnul nostru." Multumesc lui Dumnezeu ca mantuirea nu e in mana omului... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
A spus cineva ca e vorba de d-voastra? V-a intrebat ce intelegeti din acele cuvinte adresate pacatosului de catre Apostolul Pavel. Ce vrea sa spuna prin "pe unul ca acesta să-l dați Satanei spre pieirea trupului, pentru ca sufletul să se mântuiască în ziua Domnului Iisus” ? Last edited by ioanna; 30.05.2012 at 23:09:13. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asa este lumea. Unii te blestema altii te binecuvinteaza... Trebuie sa invatam sa traim cu toate.
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Celor din alte secte si culte - De ce v-ati [re]botezat? | lareine | Secte si culte | 812 | 25.03.2014 17:26:18 |
Atitudinea fata de atei | anisoara | Generalitati | 7 | 07.11.2013 10:17:23 |
Atitudinea fata de homosexuali | coralina | Generalitati | 218 | 14.08.2011 21:05:09 |
Despre atitudinea oamenilor fata de crestinism | Mihai. | Generalitati | 15 | 09.03.2007 19:37:18 |
|