![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"...pazeste ce ti s-a incredintat; fereste-te de flecariile lumesti si de impotrivirile stiintei, pe nedrept numite astfel, pe care au marturisit-o unii, si au ratacit cu privire la credinta." (1Tim.6:20) |
|
||||
|
||||
![]()
Citatul este dintr-o ediție (neo)protestantă, așa-i ?
|
|||
|
|||
![]()
Versiunea Cornilescu, cea din care ma hranesc si de a carei lectura ma bucur cel mai mult.
Postez mai jos vers. ortodoxa Bartolomeu Anania. "...păzește vistieria ce ți-a fost încredințată, îndepărtează-te de vorbirile deșarte și lumești și de împotrivirile științei mincinoase; pe aceasta mărturisind-o unii, s'au rătăcit de la credință." |
|
||||
|
||||
![]()
Bănuiam. De multe ori, ajunge să văd un singur verset ca să îmi dau seama dacă este luat dintr-o Biblie (neo)protestantă. Am observat că acestea modifică subtil textul revelat, ca să coincidă cât mai bine cu religia lor.
În cazul acesta, observați diferența dintre "păzește ce ți s-a dat" și "păzește VISTIERIA ce ți-a fost încredințată"? ("Depositum" (comoara, zăcământul, depozitul) spune traducerea Sf Ieronim, pe care catolicii o consideră divin asistată). Este vorba de "depositum fidei", comoara de credință, adică Sfânta Tradiție sau Predania cum mai este numită de ortodocși.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa revenim. Ce ziceti ca a incredintat Pavel lui Timotei??? (daca filozofati, eu obosesc repede - no offense). |
|
||||
|
||||
![]()
Vedeți dv, cu cât religiile sunt mai diferite, cu atât sunt mai puține gânduri comune de împărtășit. Or, în ciuda ciondănelilor pe care le puteți vedea pe forum, noi recunoaștem că ortodocșii au o gândire apropiată nouă. Cu MULT mai apropiată decât penticostalii. Cauzele reducându-se, de fapt, la una singură: Sfânta Tradiție.
Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Da, intelegem ca in aceasta "visterie" Pavel i-a incredintat lui Timotei "comoara", "bogatia" invataturilor sanatoase in Hristos.
Insa nicicum Sf.Traditie sau Predania asa cum o numesc ortodocsii, dupa cum ati enuntat. |
|
|||
|
|||
![]()
Hm, chiar nu stiu ce sa cred sincer. 3 aprile 33. Cam multe numere de 3, si a murit la 33 de ani daca-mi aduc eu bine aminte, sau 31?. In orice caz. Ar trebui sa sarbatorim Pastele pe 6 aprilie? Bine ar fi sa aiba o data fixa.
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Data Nasterii Domnului | celestial_pottery | Craciunul - Nasterea Domnului | 12 | 25.12.2012 08:56:13 |
Epistolia Domnului Nostru Iisus Hristos | dumitrucelmare2000 | Generalitati | 3 | 29.06.2012 21:51:20 |
Genealogia Domnului nostru Iisus Hristos si vechimea lumii | mihailt | Generalitati | 6 | 22.05.2011 17:58:03 |
Pastorale la Nastere Domnului nostru Iisus Hristos | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 0 | 22.12.2010 20:26:34 |
Despre fratii Domnului nostru Iisus Hristos | mihailt | Despre Biserica Ortodoxa in general | 12 | 30.05.2009 14:53:11 |
|