Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Alte Religii
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.06.2012, 09:55:49
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de florin.oltean75 Vezi mesajul
Aspectul holistic, in crestinism este o devotiune puternica fata de Hristos iar in budism o devotiune puternica fata de Buddha.

Asa cum in crestinism - Hristos este expresia Tatalui (vine de la Tatal si descopera cele ale Tatalui) astfel in budism, aspectul uman, formal al oricarui Buddha este in fapt expresia Naturii Ultime - Dharmakaya.
Ioan 14, 6

Iisus i-a zis: Eu sînt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decît prin Mine.

Asta ca să nu existe dubii.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 12.06.2012, 20:59:39
florin.oltean75's Avatar
florin.oltean75 florin.oltean75 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Ioan 14, 6

Iisus i-a zis: Eu sînt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decît prin Mine.

Asta ca să nu existe dubii.

De ce crezi ca exista o contradictie cu cele prezentate?

Intradevar, este necesar si suficient sa cunoastem EUL LUI HRISTOS.

Alta cale nu exista.

(Credem ca stim EUL LUI HRISTOS folosind doar inferente scripturale, insa putini ajung sa-l cunoasca direct, profund - fara icoanele mintii)
Reply With Quote
Vechi 12.06.2012, 23:05:31
ucenic ucenic is offline
Banned

Data înregistrării: 07.05.2010
Locație: Ploiesti
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru ucenic
Implicit

Citat:

Alta cale nu exista.

(Credem ca stim EUL LUI HRISTOS folosind doar inferente scripturale, insa putini ajung sa-l cunoasca direct, profund - fara icoanele mintii)
Dezvolta ceva mai mult, te rog.
Reply With Quote
Vechi 13.06.2012, 20:27:18
florin.oltean75's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ucenic Vezi mesajul
Dezvolta ceva mai mult, te rog.

Cunoasterea EULUI Lui Hristos presupune doua cai - AMBELE NECESARE:

Prima este cea formala, liturgica, biblica, muzica tanguitor-laudativ-iubitoare care opereaza cu reprezentari ale mintii care adancesc intelesurile despre ceea ce este Hristos din perspectiva Extazului (dragostea miloasa, neconditionata, dreptate, putere mantuitoare).

A doua este cea Profunda, in care Hristos este cunoscut fara nicio inchipuire a mintii (sa nu-ti faci chip cioplit nici alta asemanare - "inclusiv mentala" - nici sa te inchini lor). Fara cea de a doua cale se cade usor in imaginatie si amagire. Pentru cei incepatori pericolul nu este mare (nu este inaltime de la care sa se cada), dar pentru cei imbunatatiti, fara cunosterea temeinica a acestei cai Profunde, caderea este dramatica.

Exaltarea care o genereaza prima cale (creste pe masura intensificarii evalviei si credintei) poate produce dezechilibre grave fara echilibrul care-l aduce calea Profunda.

Intelegerea corecta a Vacuitatii si validarea acesteia in experienta cotidiana este Calea Profunda.

Last edited by florin.oltean75; 13.06.2012 at 21:04:42.
Reply With Quote
Vechi 13.06.2012, 21:23:14
florin.oltean75's Avatar
Senior Member

Implicit

Vacuitatea este "pustia mintii".

Chiar daca pustnicul ar fi in desert, in pestera sau retras in piatra, fara aducerea mintii in aceasta "pustie" este, de fapt, tot in lume.
Reply With Quote
Vechi 13.06.2012, 21:36:27
claudiuremus claudiuremus is offline
Member

Data înregistrării: 29.03.2010
Implicit

Ma iertati ca intervin,dar ce parere aveti atunci cand Iisus cunoscand calvarul prin care urma sa treaca s-a rugat in Gradina Ghetsimani,cutremurat fiind pana cand sudoarea s-a transformat in sange,zicand: ,,...daca este cu putinta ,treaca de la mine paharul acesta",ce ziceti avea mintea linistita si avea vacuitate? Hai sa fim seriosi.In alta ordine de idei,Parintele Cleopa spunea: ,,...goleste-ti mintea si-o sa intre dracu-n capu tau".
Reply With Quote
Vechi 13.06.2012, 22:11:02
florin.oltean75's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de claudiuremus Vezi mesajul
Ma iertati ca intervin,dar ce parere aveti atunci cand Iisus cunoscand calvarul prin care urma sa treaca s-a rugat in Gradina Ghetsimani,cutremurat fiind pana cand sudoarea s-a transformat in sange,zicand: ,,...daca este cu putinta ,treaca de la mine paharul acesta",ce ziceti avea mintea linistita si avea vacuitate? Hai sa fim seriosi.In alta ordine de idei,Parintele Cleopa spunea: ,,...goleste-ti mintea si-o sa intre dracu-n capu tau".
Claudiu, Vacuitatea nu inseamna sa-ti golesti mintea.

Citeste prima postare de la acest thread.

Vacuitatea poate fi inteleasa corect doar prin forme (adica viata).

In aspectul uman aL Lui Hristos - ezitarea - este evidentiata forta reflexa a apucarii de sine - "sa-mi fie mie bine".
Insa virtutea a invins aceasta inselare ontologica.

Referitor la parintele Cleopa - personal nu pot fi de acord cu apelativele sale - prin care oameni de alte confesiuni sunt demonizati. Una este sa evidentiezi abateri de la dogma si alta sa crucifici persoane. Nu cred ca este o atitudine crestineasca.

Inca nu am prezentat formele de rationament pentru intelegerea corecta a Vacuitatii.
Le voi face progresiv, functie de timpul pe care il am la dispozitie.

Last edited by florin.oltean75; 13.06.2012 at 22:26:28.
Reply With Quote
Vechi 13.06.2012, 09:56:18
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
De ce crezi ca exista o contradictie cu cele prezentate?

Alta cale nu exista.

Nimeni nu ajunge la Tatăl decît prin Hristos. Nu prin Buddha sau prin Mohamed sau prin Zarathustra sau prin Krishna sau oricare alți profeți.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Budism tantric - Vajrayana florin.oltean75 Alte Religii 50 28.03.2015 11:50:49
Budism - decodificarea realitatii florin.oltean75 Alte Religii 69 21.06.2014 09:45:16
Budism - Mantre florin.oltean75 Alte Religii 40 14.03.2014 12:12:35
Budism - Natura Mintii florin.oltean75 Alte Religii 29 16.08.2012 08:54:01
Budism - Lamrim florin.oltean75 Alte Religii 4 06.12.2011 12:40:18