Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserici Protestante
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.06.2012, 15:20:19
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Poate ce uneori e vorba de naivitate si profit, depinde de cine vorbim, dar nu poti exclude ca exista si oameni sinceri si bine intentionati. .
Cand voi intalni unul bineintentionat, atunci imi schimb parerea. Pana acum n-am intalnit unul care sa se gandeasca sa ajute un om in suferinta, fara a-i impune convertirea la cultul sau. Era un user, penticostalul care spunea ca cultul penticostal nu face prozelitism, ca ei cred ca oamenii trebuie sa ramana in Biserica lor, sa fie o lumina pentru altii. Asta o fi teoretic, ca in mod practic, primul lucru pe care ti-l spune penticostalul (asta o stiu din experienta) este : pocaieste-te! (prin asta intelegand botezul la ei) Iar cei care stiu ca au trecut la np, au facut-o la insistentele altora, care au avut o vraja lexicala mai buna. Probabil, daca ar fi dat peste un martor, ar fi fost Martori ai lui Iehova.

Last edited by ioanna; 11.06.2012 at 15:24:06.
Vechi 11.06.2012, 15:30:17
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Cand voi intalni unul bineintentionat, atunci imi schimb parerea. Pana acum n-am intalnit unul care sa se gandeasca sa ajute un om in suferinta, fara a-i impune convertirea la cultul sau.
Chiar imi pare rau...
Citat:
Era un user, penticostalul care spunea ca cultul penticostal nu face prozelitism, ca ei cred ca oamenii trebuie sa ramana in Biserica lor, sa fie o lumina pentru altii. Asta o fi teoretic, ca in mod practic, primul lucru pe care ti-l spune penticostalul (asta o stiu din experienta) este : pocaieste-te! (prin asta intelegand botezul la ei)
Ei, nu e chiar asa. Penticostalul intelegea prin pocainta ceea ce este:a renunta la pacat si a nu-l mai face. Incearca totusi sa acorzi macar prezumtia de nevinovatie. Altfel nu vei vedea niciodata decat profitori.

Ucenicule, era bine sa nu aplici ideea topicului chiar asa de personal. Dar acum scoate-ti umbrela. :)
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 11.06.2012, 15:31:55
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Chiar imi pare rau...

Ei, nu e chiar asa. Penticostalul intelegea prin pocainta ceea ce este:a renunta la pacat si a nu-l mai face. Incearca totusi sa acorzi macar prezumtia de nevinovatie. Altfel nu vei vedea niciodata decat profitori.
Nu era vorba de userul Penticostalul, ci de ce inteleg alti penticostali prin pocainta, oameni cu care intri in contact.
Vechi 11.06.2012, 15:32:18
ucenic ucenic is offline
Banned

Data înregistrării: 07.05.2010
Locație: Ploiesti
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru ucenic
Implicit

Citat:
Chiar imi pare rau...
Si mie Ioana. Si cred ca stii bine la ce ma refer.
Vechi 08.08.2012, 16:47:22
cristi_1993 cristi_1993 is offline
Member

Data înregistrării: 15.09.2011
Locație: Timisoara
Implicit

feicare cred ca-si poate alege religia, oricum toti credem in acelasi Dumnezeu.
Vechi 14.06.2012, 19:47:09
AlinaZ AlinaZ is offline
Banned

Data înregistrării: 14.06.2012
Implicit Religia chipului cioplit

Citat:
Cand voi intalni unul bineintentionat, atunci imi schimb parerea. Pana acum n-am intalnit unul care sa se gandeasca sa ajute un om in suferinta, fara a-i impune convertirea la cultul sau. Era un user, penticostalul care spunea ca cultul penticostal nu face prozelitism, ca ei cred ca oamenii trebuie sa ramana in Biserica lor, sa fie o lumina pentru altii. Asta o fi teoretic, ca in mod practic, primul lucru pe care ti-l spune penticostalul (asta o stiu din experienta) este : pocaieste-te! (prin asta intelegand botezul la ei) Iar cei care stiu ca au trecut la np, au facut-o la insistentele altora, care au avut o vraja lexicala mai buna. Probabil, daca ar fi dat peste un martor, ar fi fost Martori ai lui Iehova.
Draga Doriana, mi se pare cu tu nu stii sensul cuvantului "pocainta". = cainta petru faptele rele, pacate pe care le-ai comis. Iar daca ai citi si tu biblia putin, ai realiza ca BOTEZUL este cerut si necesar (chiar si de catre bisericile "istorice":: "Cine va crede si se va boteza va fi mantuit;(Marc.16:16). Insa acest botez trebuie facut in deplinatatea constiintei tale, sa "marturisesti cu gura ta" credinta in Dumnzeu, nu cu gura nashului sau a nustiu cui. Iar faptul ca un "penticosal" ti-a zis ca trebuie sa te "botezi" nu se datoreaza faptului ca vrea sa te atraga in cultul lui, ci petru ca asa se cere. Botezul nu e o alianta cu un cult. ci este o marturisire publica, un legamant facut cu Dumnezeu, la varsta MATURA.
Iar ca raspuns la topicul controversat al acestei pagini: ei eu "m-am nascut ortodoxa" insa pana la varsta de 20 de ani m-am scarbit de atata ipocrizie afisata de fetele bisericesti (nu generalizez total, probabil mai sunt si oameni sinceri) care tin predica si apoi se intalnesc la birt cu enoriasii, m-am scarbit de atata traditie lipsita de Dumnezeu, de cruci facute cu mana in timp ce injuraturile tzasnesc pe gura, de bolborosirea acelorasi rugaciuni in fiecare zi si de rugaciuni facute "sfintilor" cand Biblia spune CLAR sa te rogi DOAR Lui Dumnezeu.(nu Fecioarei, nu lui Petru, nu ingerilor! De ce se roaga ortodocsii ingerilor? De ce isi fac SEMNUL crucii? asa cere Biblia? De ce se roaga si o slavesc pe Maria? Ati citit voi ca Petru s-a inchinat Mariei? Ortodoxismul, din cate am observat eu, nu e decat o adunatura de traditii, chipuri cioplite si inchinari la sfinti mai mult decat la Dumnezeu! Un om lucid, care intradevar cauta sa IL CUNOASCA PE DUMNEZEU, nu doar sa ramana intr-o RELIGIE, Il va cauta nu intre icoane, ci in sufletul sau, in mijlocul oamenilor care il lauda pe Dumnezeu din inima, nu doar cu buzele, cu aceleasi rugaciuni memorate si rememorate. Omului care il cauta cu adevarat pe Dumnezeu, Dumnezeu i sa va descoperi, nu in RELIGIE, ci in CREDINTA, nu in TRADITII si ICOANE, ci in inchinare sincera, rugaciuni izvorate din inima, nu in rugaciuni recitate! Domnul sa va lumineze!
Vechi 14.06.2012, 20:04:30
Solveig's Avatar
Solveig Solveig is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.02.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinaZ Vezi mesajul
ini: ei eu "m-am nascut ortodoxa" insa pana la varsta de 20 de ani m-am scarbit de atata ipocrizie afisata de fetele bisericesti (nu generalizez total, probabil mai sunt si oameni sinceri) care tin predica si apoi se intalnesc la birt cu enoriasii, m-am scarbit de atata traditie lipsita de Dumnezeu, de cruci facute cu mana in timp ce injuraturile tzasnesc pe gura, de bolborosirea acelorasi rugaciuni in fiecare zi si de rugaciuni facute "sfintilor" cand Biblia spune CLAR sa te rogi DOAR Lui Dumnezeu.
E ciudat cum toti np aduc aceste "argumente" si nu zic: m-am saturat de calugari ca si Mitropolitul Antonie Bloom sau Ioan Maximovici sau Sofronie Saharov, de acestia care au putere in cuvant si in fapta, toata viata lor e o pilda vie; prefera sa asculte predicile rasuflate si teatrale ale pastorilor lor.
Vechi 14.06.2012, 20:17:13
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinaZ Vezi mesajul
Iar ca raspuns la topicul controversat al acestei pagini: ei eu "m-am nascut ortodoxa" insa pana la varsta de 20 de ani m-am scarbit de atata ipocrizie afisata de fetele bisericesti (nu generalizez total, probabil mai sunt si oameni sinceri) care tin predica si apoi se intalnesc la birt cu enoriasii, m-am scarbit de atata traditie lipsita de Dumnezeu, de cruci facute cu mana in timp ce injuraturile tzasnesc pe gura, de bolborosirea acelorasi rugaciuni in fiecare zi si de rugaciuni facute "sfintilor" cand Biblia spune CLAR sa te rogi DOAR Lui Dumnezeu.(nu Fecioarei, nu lui Petru, nu ingerilor! De ce se roaga ortodocsii ingerilor? De ce isi fac SEMNUL crucii? asa cere Biblia? De ce se roaga si o slavesc pe Maria? Ati citit voi ca Petru s-a inchinat Mariei? Ortodoxismul, din cate am observat eu, nu e decat o adunatura de traditii, chipuri cioplite si inchinari la sfinti mai mult decat la Dumnezeu! Un om lucid, care intradevar cauta sa IL CUNOASCA PE DUMNEZEU, nu doar sa ramana intr-o RELIGIE, Il va cauta nu intre icoane, ci in sufletul sau, in mijlocul oamenilor care il lauda pe Dumnezeu din inima, nu doar cu buzele, cu aceleasi rugaciuni memorate si rememorate. Omului care il cauta cu adevarat pe Dumnezeu, Dumnezeu i sa va descoperi, nu in RELIGIE, ci in CREDINTA, nu in TRADITII si ICOANE, ci in inchinare sincera, rugaciuni izvorate din inima, nu in rugaciuni recitate! Domnul sa va lumineze!
Dumnezeu sa va ierte , sa va ajute si sa va lumineze!
Daca d-voastra n-ati putut sa patrundeti in profunzimea spiritualitatii ortodoxe, insa altii au putut si l-au primit pe Hristos, inseamna ca vina e la d-voastra, nu in Ortodoxie.

Citat:
Solveig: E ciudat cum toti np aduc aceste "argumente" si nu zic: m-am saturat de calugari ca si Mitropolitul Antonie Bloom sau Ioan Maximovici sau Sofronie Saharov, de acestia care au putere in cuvant si in fapta, toata viata lor e o pilda vie; prefera sa asculte predicile rasuflate si teatrale ale pastorilor lor.
Mie mi se pare ciudata aroganta NP si faptul ca ne consdiera ignoranti , unii care n-am auzit in viata noastra de Scriptura, care nu cunoastem " ce este scris". Nici macar nu-si pun intrebarea cum gandim noi, (despre cruce, despre Fecioara Maria, despre Sfinti etc.) as spune ca ei cred ca noi incalcam in mod deliberat Cuvantul biblic. Uita-te la ce a scris doamna AlinaZ, la modul tipic penticostal de a gandi si a judeca pe altii fara a intelege, de a jigni (fie si neintentionat)

Pastorul penticostal Vladimir Pustan a inteles ce inseamna semnul crucii, care e o rugaciune non-verbala prin care aratam ca toata fiinta noastra ne este inchinata Lui Dumnezeu si isi face si dansul, dar curios ca fratii nu-i spun nimic, insa vin pe forum sa ne reproseze noua asta. Poate domnul Pustan le-ar putea explica si ce inseamna „icoana” din moment ce o cinsteste si poate asa s-ar risipi toate prejudecatile lor privind traditia ortodoxa. Pastorul le-ar putea explica si treptele rugaciunii, caci atunci "ucenicii" si sotiile de "ucenici" ce apar pe forum nu ne-ar mai reprosa ca noi "recitam", iar ei se roaga din inima, caci pana a ajunge la rugaciunea inimii, au trecut si ei prin cea vocala si a mintii. Pastorul i-ar putea pune sa studieze Biblia, nu la modul superficial, sa descopere si penticostalul cine a adus slava Mariei in Sf. Scriptura!http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=378
Si cate n-ar putea face pentru ei ...

Last edited by ioanna; 14.06.2012 at 21:04:58.
Vechi 14.06.2012, 21:15:37
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
Pastorul le-ar putea explica si treptele rugaciunii, caci atunci "ucenicii" si sotiile de "ucenici" ce apar pe forum ...
Sotiile sau sosiile ?
Vechi 14.06.2012, 21:24:50
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Sotiile sau sosiile ?
sotia "ucenicului" :) Ar trebui sa adunam intr-un topic linkuri catre diverse articole, pentru ca np ce intra pe forum sa ne mustre sau denigreze credinta, cum face doamna Alina, sa aiba ce lectura, sa gaseasca raspunsul la toate acele interogatii pe care le-a pus. E obositor sa reiei teme, sa le explici si n-are sens, din moment ce prejudecatile lor sunt mereu aceleasi.

Last edited by ioanna; 14.06.2012 at 21:27:51.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! laurastifter Alte Religii 24 05.04.2013 14:10:48
De ce romanii nu mai fac filme istorice. Theodor_de_Mopsuestia Generalitati 22 27.03.2012 17:53:00
Bisericile din Apocalipsa joseph_ben_iacob Secte si culte 36 01.01.2011 14:38:29
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? mihailt Generalitati 45 12.11.2010 18:46:27
Cine cunoaste adaposturi pentru oamenii fara casa ? irina1f Umanitare 3 24.12.2008 08:47:09