![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]()
Cand voi intalni unul bineintentionat, atunci imi schimb parerea. Pana acum n-am intalnit unul care sa se gandeasca sa ajute un om in suferinta, fara a-i impune convertirea la cultul sau. Era un user, penticostalul care spunea ca cultul penticostal nu face prozelitism, ca ei cred ca oamenii trebuie sa ramana in Biserica lor, sa fie o lumina pentru altii. Asta o fi teoretic, ca in mod practic, primul lucru pe care ti-l spune penticostalul (asta o stiu din experienta) este : pocaieste-te! (prin asta intelegand botezul la ei) Iar cei care stiu ca au trecut la np, au facut-o la insistentele altora, care au avut o vraja lexicala mai buna. Probabil, daca ar fi dat peste un martor, ar fi fost Martori ai lui Iehova.
Last edited by ioanna; 11.06.2012 at 15:24:06. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Ucenicule, era bine sa nu aplici ideea topicului chiar asa de personal. Dar acum scoate-ti umbrela. :)
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]()
Nu era vorba de userul Penticostalul, ci de ce inteleg alti penticostali prin pocainta, oameni cu care intri in contact.
|
|
|||
|
|||
![]()
Si mie Ioana. Si cred ca stii bine la ce ma refer.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar ca raspuns la topicul controversat al acestei pagini: ei eu "m-am nascut ortodoxa" insa pana la varsta de 20 de ani m-am scarbit de atata ipocrizie afisata de fetele bisericesti (nu generalizez total, probabil mai sunt si oameni sinceri) care tin predica si apoi se intalnesc la birt cu enoriasii, m-am scarbit de atata traditie lipsita de Dumnezeu, de cruci facute cu mana in timp ce injuraturile tzasnesc pe gura, de bolborosirea acelorasi rugaciuni in fiecare zi si de rugaciuni facute "sfintilor" cand Biblia spune CLAR sa te rogi DOAR Lui Dumnezeu.(nu Fecioarei, nu lui Petru, nu ingerilor! De ce se roaga ortodocsii ingerilor? De ce isi fac SEMNUL crucii? asa cere Biblia? De ce se roaga si o slavesc pe Maria? Ati citit voi ca Petru s-a inchinat Mariei? Ortodoxismul, din cate am observat eu, nu e decat o adunatura de traditii, chipuri cioplite si inchinari la sfinti mai mult decat la Dumnezeu! Un om lucid, care intradevar cauta sa IL CUNOASCA PE DUMNEZEU, nu doar sa ramana intr-o RELIGIE, Il va cauta nu intre icoane, ci in sufletul sau, in mijlocul oamenilor care il lauda pe Dumnezeu din inima, nu doar cu buzele, cu aceleasi rugaciuni memorate si rememorate. Omului care il cauta cu adevarat pe Dumnezeu, Dumnezeu i sa va descoperi, nu in RELIGIE, ci in CREDINTA, nu in TRADITII si ICOANE, ci in inchinare sincera, rugaciuni izvorate din inima, nu in rugaciuni recitate! Domnul sa va lumineze! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca d-voastra n-ati putut sa patrundeti in profunzimea spiritualitatii ortodoxe, insa altii au putut si l-au primit pe Hristos, inseamna ca vina e la d-voastra, nu in Ortodoxie. Citat:
Pastorul penticostal Vladimir Pustan a inteles ce inseamna semnul crucii, care e o rugaciune non-verbala prin care aratam ca toata fiinta noastra ne este inchinata Lui Dumnezeu si isi face si dansul, dar curios ca fratii nu-i spun nimic, insa vin pe forum sa ne reproseze noua asta. Poate domnul Pustan le-ar putea explica si ce inseamna „icoana” din moment ce o cinsteste si poate asa s-ar risipi toate prejudecatile lor privind traditia ortodoxa. Pastorul le-ar putea explica si treptele rugaciunii, caci atunci "ucenicii" si sotiile de "ucenici" ce apar pe forum nu ne-ar mai reprosa ca noi "recitam", iar ei se roaga din inima, caci pana a ajunge la rugaciunea inimii, au trecut si ei prin cea vocala si a mintii. Pastorul i-ar putea pune sa studieze Biblia, nu la modul superficial, sa descopere si penticostalul cine a adus slava Mariei in Sf. Scriptura!http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=378 Si cate n-ar putea face pentru ei ... Last edited by ioanna; 14.06.2012 at 21:04:58. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
sotia "ucenicului" :) Ar trebui sa adunam intr-un topic linkuri catre diverse articole, pentru ca np ce intra pe forum sa ne mustre sau denigreze credinta, cum face doamna Alina, sa aiba ce lectura, sa gaseasca raspunsul la toate acele interogatii pe care le-a pus. E obositor sa reiei teme, sa le explici si n-are sens, din moment ce prejudecatile lor sunt mereu aceleasi.
Last edited by ioanna; 14.06.2012 at 21:27:51. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! | laurastifter | Alte Religii | 24 | 05.04.2013 14:10:48 |
De ce romanii nu mai fac filme istorice. | Theodor_de_Mopsuestia | Generalitati | 22 | 27.03.2012 17:53:00 |
Bisericile din Apocalipsa | joseph_ben_iacob | Secte si culte | 36 | 01.01.2011 14:38:29 |
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? | mihailt | Generalitati | 45 | 12.11.2010 18:46:27 |
Cine cunoaste adaposturi pentru oamenii fara casa ? | irina1f | Umanitare | 3 | 24.12.2008 08:47:09 |
|