Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.06.2012, 10:29:28
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Cîteva din caracteristicile chipului divin sădit în oameni, respectiv în îngeri:

EXISTENȚA și VEȘNICIA

Faptul-de-a-exista este un dar al Creatorului, Care nu Se răzgîndește o dată ce creatura alege despărțirea de El. Cînd o parte dintre îngeri au păcătuit, Dumnezeu nu i-a anihilat anulîndu-le condiția de a fi, ci i-a coborît din cele înalte într-o existență inferioară (în văzduh, pe Pămînt și în Iad), mai departe de El decît erau inițial.

LIBERTATEA

Iadul a apărut ca soluție la alegerea ființelor de a se îndepărta de Dumnezeu. Oricine ajunge acolo o face în mod liber și oricine rămîne acolo o face pentru că așa vrea. Dumnezeu nu duce pe nimeni în Rai cu forța.

Deci trecerea în neființă sau anularea sau anihilarea sau distrugerea ar presupune o nedreptate din partea Creatorului, Care este iubire și rămîne iubitor al creaturilor Sale indiferent de alegerea lor.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Am fost in iad. Stiu cum este iadul costel Generalitati 18 28.07.2011 19:12:23
Unde este iadul? mihailt Despre Biserica Ortodoxa in general 50 25.01.2011 23:23:41
Unde este iadul!!!!!!!!! piedonee Generalitati 12 12.06.2010 00:05:16
Este IADUL condus de SATANA? bubulyna Generalitati 23 24.03.2010 10:29:52
Ce este iadul (was: Cum Il mai pot iubi?) BogdanF Generalitati 32 20.09.2009 21:26:40