![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Cîteva din caracteristicile chipului divin sădit în oameni, respectiv în îngeri:
EXISTENȚA și VEȘNICIA Faptul-de-a-exista este un dar al Creatorului, Care nu Se răzgîndește o dată ce creatura alege despărțirea de El. Cînd o parte dintre îngeri au păcătuit, Dumnezeu nu i-a anihilat anulîndu-le condiția de a fi, ci i-a coborît din cele înalte într-o existență inferioară (în văzduh, pe Pămînt și în Iad), mai departe de El decît erau inițial. LIBERTATEA Iadul a apărut ca soluție la alegerea ființelor de a se îndepărta de Dumnezeu. Oricine ajunge acolo o face în mod liber și oricine rămîne acolo o face pentru că așa vrea. Dumnezeu nu duce pe nimeni în Rai cu forța. Deci trecerea în neființă sau anularea sau anihilarea sau distrugerea ar presupune o nedreptate din partea Creatorului, Care este iubire și rămîne iubitor al creaturilor Sale indiferent de alegerea lor.
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Am fost in iad. Stiu cum este iadul | costel | Generalitati | 18 | 28.07.2011 19:12:23 |
Unde este iadul? | mihailt | Despre Biserica Ortodoxa in general | 50 | 25.01.2011 23:23:41 |
Unde este iadul!!!!!!!!! | piedonee | Generalitati | 12 | 12.06.2010 00:05:16 |
Este IADUL condus de SATANA? | bubulyna | Generalitati | 23 | 24.03.2010 10:29:52 |
Ce este iadul (was: Cum Il mai pot iubi?) | BogdanF | Generalitati | 32 | 20.09.2009 21:26:40 |
|